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trustee and member of the board of deputy state supervisors of elections are incom­
patible, and may not be held at the same time by the same person. 

853. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

MUNICIPAL CIVIL SERVICE COMMISSION-ACTING AS AGE{{T OF 
STATE COMMISSION-FEES COLLECTED FROM EXAMINATIONS 
SHOULD BE PAID INTO STATE TREASURY. 

SYLLABUS: 
Under the terms of Secti01~ 486-11, of the General Code, all fees collected by vir­

tue of the provisions of this section by a municipal civil service commission designated 
by the State Civil Service Commission as its agent, for the purpose of carrying out 
.the provisions of the Cl:vil service act within a county, should be paid into the state 
.treasury, to the credit of the general revenue fund. 

CoLUMBUS, OHio, September 11, 1929. 

Bureau of Inspect·ion and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your letter of recent date which is as fol!ows: 

"The City Civil Service Commission of Cleveland is organized in ac­
cordance with the provisions of the Cleveland city charter, and has been 
designated as agent of the State Civil Service Commission, for the purpose 
of carrying out civil service provisions in relation to county employes (Sec. 
486-5, G. C.) 

The provisions of Section 486-11, G. C., relative to examination fees, 
reads: 

'No fee or other assessment shall be charged for examination for posi­
tions, provided for by this act or by the rules of the commission prescribed 
thereunder, where the annual salary does not exceed six hundred dollars; 
for positions where the annual salary exceeds six hundred dollars and is less 
than one thousand dollars, an examination fee of fifty cents shall be charged; 
for positions where the annual salary is one thousand dollars or more, an 
examination fee of one dollar shall be charged. All fees collected under the 
provisions of this act shall be paid into the state treasury to the credit of the 
general revenue fund, or in the case of cities into the city treasury.' 

Fees are collected by the Cleveland City Civil Service Commission from 
applicants for examinations for positions in the county service, and are de­
posited in the treasury of the city of Cleveland. The county reimburses 
the city of Cleveland a proportionate amount of the expenses of the City 
Civil Service Commission. 

Question. In view of the provisions of Section 486-11, G. C., should 
such fees be deposited in the state treasury?" 

Section 486-5, General Code, reads in part, as follows: 

" * * * The commission may also appoint such examiners, in-
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spectors, clerks and other assistants as may be necessary to carry out the 
provisions of this act, and fix their salaries within the limits of the appro­
priation made by the General Assembly for that purpose. The commis­
sion may designate persons in or out of the official service of the state to 
serve as examiners or assistants under its direction. 

Each such person shall receive such compensation for each day actually 
and necessarily spent in the discharge of his duties as examiner or assistant 
as shall be determined by the commission; provided, however, that if any 
such examiner or assistant is in the official service of the .state, or any 
political subdivision thereof, it shall be a part of his official duties to render 
such services in connection with such examination, without extra compen­
sation; provided, howe--<ler, that counties of the state in which are located 
tll!micipalities having local civil service commissions the State Civil Service 
Commission may designate the local commission of the largest ntul~icipality 

within such county as its agent, for the Pl~rpose of wrrying out such pro­
visions of this act within said counties, as the state civil service commissim~ 
may designate from time to time; and such civil service commissioners shall 
each receive for this work such reasonable compensation as the boards of 
county commissioners may determine, and the board of county commis­
sioners of such county, during the time such arrangements shall continue, 
shall appropriate each year, to be paid out of the county treasury into the 
treasury of such municipality, a sum sufficient to meet the county's portion 
of the cost of the work as determined by the number of employes in such 
classified service. * * * (Italics the writer's.) 

Section 486-11, General Code, as far as it is pertinent to your inquiry, reads as 
follows: 

" * * • No fee or other assessment shall be charged for examination 
for positions, provided for by this act or by the rules of the commission 
prescribed thereunder, where the annual salary does not exceed six hundred 
dollars; for positions where the annual salary exceeds six hundred dollars 
and is less than one thousand dollars, an examination fee of fifty cents shall 
be charged ; for positions where the annual salary is one thousand dollars or 
more, an examination fee of one dollar shall be charged. All fees collected 
under the provisions of this act shall be paid into the state treasury to the 
credit of the general revenue fund, or in the case of cities into the city treas­
ury. * * * " (Italics the writer's.) 

Under the provisions of the civil service act, Sections 486-1 to 486-31, inclusive, 
of the General Code, the State Civil Service Commission is empowered to carry out 
the provisions of the act with reference to the state civil service which includes all 
offices and positions of trust or ·employment of the state or counties. 

Section ~10 of the General Code provides for the appointment of the Municipal 
Civil Service Commission by the mayor or other chief appointing authority of a 
municipality, and prescribes the duties of this commission with reference to carry· 
ing out the provisions of the civil service act within the municipality and of the city 
school district within which the city is located. 

Municipalities may also, by the adoption of a charter, provide for the appoint· 
ment of the Municipal Civil Service Commission, and prescribe its duties with ref. 
erence to the civil service of the municipality. The Legislature, by the use of clear 
and unambiguous language, provided in Section 486-5 of the General Code, that, 
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when a Municipal Civil Service Commission carries out the provisions of the civil 
service act for the county, such commission acts as agent for the State Civil Service 
Commission. 

The commissioners of a Municipal Civil Service Commission, when designated 
to carry out the purposes of the civil service act in county cases, act in the same 
capacity as any other examiners, inspectors, clerks or assistants appointed or desig­
nated by the State Civil Cervice Commission to carry out the purposes of the civil 
service act. 

In county cases, the municipal commission loses its identity as such, and the 
commissioners are merely agents of the State Civil Service Commission. 

It cannot be urged successfully, that the agents designated therein may, in their 
discretion, pay fees collected under the provisions of Section 486-11 of the General 
Code, into the state or city treasury, for the agents of the State Civil Service Cern­
mission are required to pay the fees collected from applicants for examination for 
positions under civil service into the state treasury, and the same is true even though 
the agents of the State Civil Service Commission are municipal civil service com­
missioners. 

The purpose of charging fees, as provided· in Section 486-11 of the General Code, 
is apparently to help defray the expenses of the Civil Service Commission. A mu­
nicipality does not pay the compensation or the expenses of the commissioners, when 
they act as agents of the State Civil Service Commission in civil service matters of 
the county. The expenses of a municipal civil service commission designated to act 
in county matters are paid out of the county treasury by an appropriation made each 
year by the county commissioners of a sum sufficient to meet the county's portion 
of the costs of the work, as determined by the number of employes in the county 
classified service. The compensation of a municipal civil service commission acting 
as agent of the State Civil Service Commission is also paid out of the county 
treasury. 

It appears to me that the Legislature intended that fees collected from appli­
cants, for examination for positions under civil service, should be paid into the city 
treasury only in such cases where the applicants take examinations for positions 
in the civil service of the municipality or the city school district in which the mu­
nicipality is located. 

I am therefore of the opinion that, under the terms of Section 486-11 of the 
General Code, all fees collected by virtue of the provisions of this section by a mu­
nicipal civil service commission designated by the State Civil Service Commission 
to act as its agent for the purpose of carrying out the provisions of the civil service 
act within a county, should be paid into the state treasury to the credit of the general 
revenue fund. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMA?-/, 

Attorney General, 


