
1320 OPINIONS 

The court then points out that this is because names could be added to this petition 
any time within the thirty days, and therefore the right existed to have names with­
drawn within that period. 

In the question before me the statute does not prescribe any time within which 
the petition must be filed. That is quite similar to the provisions of Section 4227-2, 
General Code, considered by the Supreme Court in the case of State ex rei. vs. RttPert, 
supra, in which case the statute did not prescribe the time in which the petition must 
be filed with the county board of elections; the Supreme Court, however, held in that 
case that the petition became final upon the filing with the county board of elections. 
I am of the opinion that the petition in the instant case became final upon its filing 
with the board of education. In the Rupert case when such petition was filed, the 
county board of elections was required to place it upon the ballot at the next election. 
That was a mandatory requirement and the petition was not one invoking the juris­
diction of the board of elections but required it to do all things provided by statute 
to provide for the election. 

In this case the filing of the petition is very similar. The filing of the petition 
does not invoke any discretion or jurisdiction of the board of education, but by the 
mere filing thereof the board of education was required to do all things mentioned in 
the statute to complete and carry out the provisions of the petition. 

It is therefore my opinion• that said petition referred to as No.2, as filed on June 
27, 1929, is still pending before the board of education and that it is the mandatory 
duty of such board to pass a resolution transferring said territory, as provided in 
Section 4696, General Code. 

I note you state in your communication that you have advised the county board 
of education that it was the mandatory duty of the Wyandot County board of edu­
cation to accept the territory transferred. In that connection, I wish to ~all your 
attention to an opinion found in Opinions of the Attorney General, 1924, Volume I, 
page 720, the syllabus of which reads: 

852. 

"The words 'may accept' as used in the third sentence of Section 4696, 
do not make it mandatory upon the county board of education to accept terti­
tory transferred to it by another county board of education." 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

OFFICES INCOMPATIBLE-TOWNSHIP TRUSTEE AND MEMBER OF 
BOARD OF DEPUTY STATE SUPERVISORS OF ELECTIONS. 

SYLLABUS: 
The offices of township trustee and member of the board of deputy state supervis­

ors of elections are incompatible, and may not be held at the same time by the same 
person. 

CoLUMBUS, OHIO, September 11, 1929. 

RoN. CHARLES T. STAHL, Prosecuting Attorney, Bryan, Ohio. 
DEAR SIR :-Your c~mmunication of recent date reads as follows: 
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"A certain person holds the office of township trustee and is also a mem­
ber of the deputy state board of elections of vVilJiams County, Ohio, the 
one being an elective office and the other an appointive office, and as trustee 
he draws a salary, while as a member of the said board he receives a certain 
stated compensation or allowance. 

Can this person hold these positions at the same time? 
I fully appreciate the fact that no person can hold two elective offices at 

the same time and I think may hold an elective and appointive office at the 
same time as long as these offices are not based on a monthly salary." 

It has frequently been determined in Ohio that in order to ascertain whether 
one person may hold two positions or offices, the test is, first, whether there are any 
statutory inhibitions against the same, and, second whether one position is in anywise 
subordinate to the other or whether one is a check upon the other. If either is 
subordinate -to the other or a check upon the other, such positions are said to be 
incompatible. 

In considering your inquiry, it has been noted that township trustees have cer­
tain duties to perform with reference to elections which are independent of the 
duties to be performed by members of the board of elections. That is to say, Section 
3260, General Code, requires the trustees to fix the place of holding elections within 
their township, etc. Section 3280 of the General Code requires the trustees at any 
election to cause any disorderly person to be confined until the close of such election. 
They are also authorized by said section to direct constables to preserve order at 
said elections. 

In an opinion of the Attorney General, found in Reports of the Attorney Gen­
eral for the year 1912, p. 299, the then Attorney General held that a member of a 
board of elections could not hold the position of county commissioner at the same 
time for the reason that the expenses of such board were allowed by the county com­
missioners, and, therefore, one position is a check upon the other. 

Your attention is invited to Section 4991 of the General Code, which provides 
that all expenses of primary elections, including the compensation for members, 
judges and clerks of the board of elections, shall be paid in the manner provided for 
the payment of similar exrenses for general elections, "except that the expenses of 
primary elections in political divisions less than a county shall be a charge against 
the township, city, village or political division in which said election was held." The 
section further expressly provides: "The amount of such expenses shall be ascer­
tained and apportioned by the deputy state supervisors to the several political di­
visions and certified to the county auditor." 

In view of the foregoing provisions of Section 4991, it would appear that if a 
member of the board of elections holds the position of township trustee in the ap­
portioning of the election expenses to be charged against the subdivision, such per­
son would be in position to favor the township which he represents as trustee, and, 
therefore, would have the effect of rendering the two offices incompatible. This 
conclusion, it is believed, is in harmony with the holding of the Attorney General 
hereinbefore referred to. In passing, the provisions of Section 5092 of the General 
Code may be noted, which holds in substance that a deputy state supervisor of elec­
tions, or clerk thereof, may not be a candidate for an office to be filled at an election 
other than for committeeman or delegate or alternate to a convention. Similar pro­
visions as those above referred to in Section 5092, General Code, were made in Sec­
tion 16 of the act, recodifying and supplementing the election laws as set forth in 
Amended Senate Bill No. 2, as enacted by the 88th General Assembly, which will 
become effective January 1, 1930. 

In specific answer to your inquiry, it is my opinion that the offices of township 
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trustee and member of the board of deputy state supervisors of elections are incom­
patible, and may not be held at the same time by the same person. 

853. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

MUNICIPAL CIVIL SERVICE COMMISSION-ACTING AS AGE{{T OF 
STATE COMMISSION-FEES COLLECTED FROM EXAMINATIONS 
SHOULD BE PAID INTO STATE TREASURY. 

SYLLABUS: 
Under the terms of Secti01~ 486-11, of the General Code, all fees collected by vir­

tue of the provisions of this section by a municipal civil service commission designated 
by the State Civil Service Commission as its agent, for the purpose of carrying out 
.the provisions of the Cl:vil service act within a county, should be paid into the state 
.treasury, to the credit of the general revenue fund. 

CoLUMBUS, OHio, September 11, 1929. 

Bureau of Inspect·ion and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your letter of recent date which is as fol!ows: 

"The City Civil Service Commission of Cleveland is organized in ac­
cordance with the provisions of the Cleveland city charter, and has been 
designated as agent of the State Civil Service Commission, for the purpose 
of carrying out civil service provisions in relation to county employes (Sec. 
486-5, G. C.) 

The provisions of Section 486-11, G. C., relative to examination fees, 
reads: 

'No fee or other assessment shall be charged for examination for posi­
tions, provided for by this act or by the rules of the commission prescribed 
thereunder, where the annual salary does not exceed six hundred dollars; 
for positions where the annual salary exceeds six hundred dollars and is less 
than one thousand dollars, an examination fee of fifty cents shall be charged; 
for positions where the annual salary is one thousand dollars or more, an 
examination fee of one dollar shall be charged. All fees collected under the 
provisions of this act shall be paid into the state treasury to the credit of the 
general revenue fund, or in the case of cities into the city treasury.' 

Fees are collected by the Cleveland City Civil Service Commission from 
applicants for examinations for positions in the county service, and are de­
posited in the treasury of the city of Cleveland. The county reimburses 
the city of Cleveland a proportionate amount of the expenses of the City 
Civil Service Commission. 

Question. In view of the provisions of Section 486-11, G. C., should 
such fees be deposited in the state treasury?" 

Section 486-5, General Code, reads in part, as follows: 

" * * * The commission may also appoint such examiners, in-


