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822. 

SECURITIES ACT-QUERIES RESPECTING SUB-SECTION 1 OF SECTION 
8624-5, GENERAL CODE, DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
1. Under the provisions of Sub-section 1 of Section 5 of the Ohio Securities Law, 

earnings available for dividends on shares of stock of a subsidiary, which are o·umed 
by any person may be considered as eamings of such perso1~, to the extent only that 
such earnings are available for dividends on the particular shares so OWIIed. 

2. Sub-section 1, of Sectio1~ 5 of the Securities Act, makes 110 reference to the 
length of time a pers01~ must be an owner of a property or business before being author­
ized to qualify thereunder but merely provides that the business or property OWitetl 
by a person must, among other thul1}s, meet the requirements as to having been in 
continuous operation, as therein provided, before securities issued or guaranteed by 
such perso1~ may be qualified thereunder. 

3. The earning capacity of a business acquired by a persot~ seeking to qualify 
under Sub-secti011 1 of Section 5 of the Securities Law, may only be utilized in de­
termining the right to so qualify where the applicant has acquired substantially all of 
the business or property in the event that the acquisition is not through the purchase 
of voting stock; but u~ the event that a business and property are acquired through the 
medium of stock owners/tip, it is only necessary, in order to make available earnings 
records, to acquire fifty percent of the stock of the subsidiary corporati01~. 

CoLUMBUS, OHIO, September 3, 1929. 

RoN. Eo. D. ScHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"The following question has been raised under Section 5, Sub-section 1 
of the Securities Act, under that provision of this sub-section which states : 
'For the purposes of this sub-section the earnings available for dividends 
on shares of stock of a subsidiary which are owned by any person should be 
considered as earnings of such person; provided, such person owns at least 
50% of all voting stock of such subsidiary.' 

The question on which I respectfully request your opinion is,-'B' a hold­
ing company owning 51% of corporations 'X,' 'Y' and 'Z' wishes to qualify 
under a descriptive registration. In attempting to comply with Sub-sections 
(a), (b) or (c) as to earnings, can 'B' show the entire earnings of each 
subsidiary using the entire earnings of each to qualify for the earning power 
of 'B' or must 'B' use only the earning power of 51% of 'X', 'Y' and 'Z' in 
computing the earning power of 'B'? 

Sub-section 1 provides for securities issued or guaranteed by a person 
owning a property or business which has been in continuous operation for 
not less than three years prior to the date of sale of such securities and which 
has shown during a period of consecutive years next preceding the offering 
of such securities * * * average net earnings . . . ' 

In the above case, if 'B' the holding company is a new concern and 'X', 
'Y' and 'Z' have been in business for more than ·three years prior to the date 
of the sale of securities, can 'B' qualify its stock under this section? 

This section further provides that it shall apply to 'the securities of a 
person which acquires substantially all of the business and property of any 
one person, etc.' 



ATTORNEY GENERAL. 1273 

The next paragraph refers to the 50% ownership of all voting stock in 
such subsidiary. Does the 50% and the term 'substantially all' qualify each 
other?" 

Section 5 of the Securities Law, in so far as is pertinent, is as follows: 

"The following securities may be sold within this state upon compliance 
with Section (7) of this act: 

(1) Securities issued or guaranteed by a person owning a property or 
business which has been in continuous operation for not less than three 
years prior to the date of sale of such securities and which has shown during 
a period of consecutive years next preceding the offering of such securities 
(which period shall be not less than two nor more than five years) average 
annual net earnings, after deducting all charges and specified dividends on 
securities of prior rank, except the charges and specified dividends on any 
securities to be retired out of the proceeds of such sale, as follows : 

(a) In the case of interest bearing securities, not less than one and 
one-half times the annual interest charged on such securities and on all other 
outstanding interest bearing obligations of equal rank. 

(b) In the case of shares having a specified dividend rate, not less than 
one and one-half times the annual dividend requirements on such securities 
and on all outstanding shares of equal rank. 

(c) In the case of shares wherein no dividend rate is specified, not less 
than five per cent (5%) annually on the par value thereof and on all out­
standing shares of equal rank. 

The provisions of this sub-section shall apply to the securities of a per­
son which acquires substantially all of the business and property of any one 
person whose earnings record, or of several persons whose combined earnings 
record, meets the requirements hereinabove specified. 

For the purposes of this sub-section the earnings available for dividends 
on shares of stock of a subsidiary which are owned by any person, shall be 
considered as earnings of such person ; provided, such person owns at least 
50% of all voting stock of such subsidiary." 

A careful reading of the last paragraph of the section, as quoted above, discloses 
that if a person owns at least 50% of all voting stock of a subsidiary, the eamings 
available for dividends on shares of stock of such subsidiary which are owned by such 
person, shall be considered as earnings of such person. There is nothing here said to 
the effect that the entire earnings available for dividends of such subsidiary on shares 
of stock which may not be owned, shall be considered as earnings. It is evident that 
only the earnings accruing to the holder by reason of his ownership are to be con­
sidered. 

Specifically answering your first question, therefore, I am of the opinion that 
under the provisions of sub-section 1 of Section 5 of the Ohio Securities Law, earnings 
available for dividends on shares of stock of a subsidiary which are owned by any 
person may be considered as earnings of such person, to the extent only that such 
earnings are available for dividends on the particular shares so owned. 

You next inquire whether or not the first paragraph of the section quoted above · 
has reference to the length of time a person must own a property before securities 
issued or guaranteed by such person may be qualified thereunder. There appears to 
be no reference made in the section as to the length of time a person must own a 
property or business such as is described. Provision is only made for securities 
issued or guaranteed by a person on a property or business such as is therein de-
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scribed, viz., "a property or business which has been in continuous operation for not 
less than three years prior to the date of sale of such securities," etc. Very possibly, 
a change in the ownership of a property or business may have an effect upon its future 
earning capacity, but it must be borne in mind that the securities act is regulatory of 
all business and must accordingly receive a reasonably strict construction. I am 
accordingly unable to place a construction thereon, beyond the clear import of the 
language used. This conclusion is substantiated by the language of the sub-section, 
wherein it is provided : 

"The provisions of this sub-section shall apply to the securities of a per­
son which acquires substantially all of the business and property of any one 
person whose earnings record, or of several persons whose combined earnings 
record, meets the requirements hereinabove specified." 

Clearly, this language authorizes the purchaser of a business to utilize, as the basis 
of qualifying under this sub-section, the earning power of the acquired business, how­
ever recently that busin·ess may have been purchased. 

In answer to your second question, therefore, I am of the opinion that Sub-sec­
tion 1, of Section 5 of the Securities Act makes no reference to the length of time a 
person must be an owner of a property or business before being authorized to qualify 
thereunder, but m·erely provides that the business or property owned by a person must, 
among other things, meet the requirements as to having been in continuous operation 
as therein provided, before securities issued or guaranteed by such person may be 
qualified thereunder. 

Your third question is as to whether the words "substantially all," as used in the 
sub-section, and requoted in the second paragraph above, bear in relation to the fifty 
per cent which is mentioned in the succeeding portion of the sub-section. By referring 
to the language of the sub-section you will observe that the fifty per cent is used solely 
with reference to corporate securities, as distinguished from the earnings of business 
and property which may not be held by a corporate entity. In my opinion, the two 
have no relation one to the other. This is clear, from a careful consideration of the 
language of the last two paragraphs which I have quoted from the sub-section. 

The first of the paragraphs extends the right of qualification under the sub-section 
to anyone acquiring a business and property with the proper earnings record, provided 
the acquisition of this property has included substantially all of the business and 
property by which that earnings record was established. This is obviously both an 
enlargement, and at the same time a qualification of the rights given under the pre­
ceding portions of the sub-section. Its enlargement is to permit the counting of 
earnings of a business not operated by the person seeking to qualify, but the qual­
ification is that substantially all of the business and property must be acquired. The 
purpose was doubtless to prevent the acquisition of a part only, of a business, and 
thereby take advantage of the earnings record of the whole, or of an aliquot part 
thereof. 

On the other hand, the last paragraph which I have quoted deals with the right 
to count, in determining the qualifications of one seeking to qualify under Sub-section 
one, the dividends accruing upon stock of a subsidiary. If that stock interest be a 
minority interest only, then those dividends cannot be considered. The theory evi­
dently is that the owner must have voting control in order to take advantage of the 
earnings of the subsidiary. 

The Legislature apparently considered that an ownership of at least fifty per cent 
of the voting stock vests substantial control in such owner, and consequently, is the 
equivalent of the acquisition of substantially all of a business and property where 
that business is not in corporate form. As indicated, I do not feel that these two 
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terms in any way qualify each other, since they are related to entirely different things. 
Specifically answering your third question, I am of the opinion that the ·earning 

capacity of a business acquired by a person seeking to qualify under Sub-section 1 of 
Section 5 of the Securities Law, may only be utilized in determining the right to so 
qualify where the applicant has acquired substantially all of the business or property 
in the event that the acquisition is not through the purchase of voting stock ; but in the 
event that a business and property are acquired through the medium of stock owner­
ship, it is only necessary, in order to make available earnings records, to acquire fifty 
per cent of the stock of the subsidiary corporation. 

823. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, TWO GAME REFUGE LEASES. 

CoLUMBus, Omo, September 3, 1929. 

RoN. J. W. THOMPSON, Di'Vision of Fish and Game, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You have submitted the foilowing leases relating to 

Refuges, as follows: 
No. Lessor 
5W Isabel E., Wm. S., and Anna B. Wallace, Logan County, Mc-

Arthur TownshiP----------------------------------------
598 John F. Trout, Locan County, Lake TownshiP-----------------
599 Effie M. Smith, Logan County, Harrison Township ___________ _ 
600 John F. Trout• Logan County, Harrison Township ___________ _ 
601 J. G. Harris, ex. estate of Mary M. Harris, Logan County, 

Harrison TownshiP--------------------------------------
602 · J. B. Forsythe & Henrietta, his wife, Logan County, Harrison 

and Lake Townships ------------------------------------
603 Madison Kemper, Logan County, Lake Township _____________ _ 
604 C. F. M. B. and Grace Bowersock, Logan County, Harrison and 

McArthur Townships------------------------------------

State Game 

Acres 

204.54 
100.09 
167.68 
68 

145.08 

47.73 
150 

144.57 

Your attention is called to the fact that I have already approved all of said leases, 
with the exception of the Harris and Bowersock leases, in Opinion No. 649, rendered 
to you on July 23, 1929. 

The Harris and Bowersock leases have been corrected in accordance with the 
suggestions made in that opinion, and consequently, I am this day endorsing my 
approval thereon and returning them to you, together with the other leases heretofore 
approved. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


