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right to have his instrument recorded, if it otherwise definitely describes the premises, 
notwithstanding such an instrument may work an inconvenience to the recorder in 
view of the system employed. As above indicated, if the recorder complies with the 
provisions of Section 2764, this condition will not arise in connection with the filing 
of the instruments about which you inquire, because the instruments may be found 
by examining the alphabetical list. 

In considering your second inquiry with reference to the duty of the county 
auditor in regard to the taxation of such easements or rights of way as are under 
consideration, in view of the provisions of Sections 8820 and 8821 of the General Code, 
it should be noted that the sections to which you refer have no application to such 
an easement as is described in the instrument under consideration, for the reason 
that those sections relate to rights of way of railroad companies. Said sections are 
a part of Division II of Title IX of the General Code, and an examination of the 
related sections clearly indicates that said sections relate to railroad companies, and 
therefore have no application whatsoever to the interest conveyed in the instruments 
under consideration. In certain instances the Legislature has seen fit to provide for 
the taxing of leasehold estates in the name of the lessee, such as certain leases for a 
term of years, renewable forever (Sections 5329 and 5330, General Code), and rights 
to minerals in land (Section 5563, General Code). However, in the absence of specific 
authority, easements and lesser interests in land are not to be separately taxed. 

Based upon the foregoing, it is my opinion that: 
1. The conclusion of my predecessor to the effect that the instrument in said 

opinion considered should be recorded in the record of deeds, is correct. 
2. The recorder of your county should keep an alphabetical index as required 

by Section 2764 of the General Code. 
3. Sections 8820 and 8821 relate to railroad companies and have no application 

to the situation presented in your communication. 

307. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Geueral. 

PETITION-FOR TRANSFER OF CONTIGUOUS TERRITORY TO CITY 
SCHOOL DISTRICT-SUCH TERRlTORY MUST BE ADJACENT AT 
DATE OF FILING. 

SYLLABUS: 
1. Only contiguous territory may be transferred to a city school district. 
2. A petition filed with a county board of education requesting that territory, not 

contiguous to a city school district, be transferred to the said city school district, is a 
uu/lity, mzd will not be imbued with legality, simply by force of the fact that after it 
had been signed, the said territory had become contiguous to the city school district by 
reason of subsequent transfers of territory. 

CoLUMBUS, OHio, April 15, 1929. 

HoN.]. L. CLIFTON, Director of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-This is to acknowledge receipt of your letter requesting my opinion, 

which reads as follows: 
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"Your opinion is desired upon the following question: 
On February 16, 1929, a petition signed by more than 75% of the residents 

of the territory affected, asking the Delaware County Board of Education to 
transfer the larger part of Troy Township from the Delaware County to the 
Delaware City District, was presented to the Delaware County Board of Edu­
cation. As Troy Township was not contiguous to the Delaware City District 
the county board declined to make the transfer. Since that time the county 
board has transferred most of Delaware Township, in which Delaware is 
located, to the city district so that Troy Township will be contiguous to the 
city district as soon as the city formally accepts the transfer of Del a ware 
Township. 

Residents of Troy Township ask the county board again to make the 
transfer on the old petition. The county board believes that transfers from a 
county district to a city district can be made by petition only under Sec. 4696 
and that the old petition was not legal because the territory was not con­
tiguous and for the further reason that many citizens may have changed 
their minds and that a new petition is necessary. 

Question: In view of the above facts is it necessary for Troy Township 
to present a new petition to the county board?" 

Transfers of territory from a school district of a county school district to a city 
school district are controlled by the terms of Section 4696, General Code. It is pro­
vided therein that when a petition is filed with the county board of education signed 
by 75% or more of the residents of a part or all of a school district of a county school 
district, asking that the territory therein described be trans £erred to the contiguous 
city school district, it becomes the mandatory duty of the county board of education 
to make such transfer as is requested by the petitioners. 

It has been held that the filing of this petition is a prerequisite to the vesting of 
jurisdiction in a county board of education to act in the premises. That is to say, 
a county board of education is not vested by. the terms of the statute itself with juris­
diction to make transfers of school territory to a city school district, and becomes 
vested with such jurisdiction only upon the filing of a petition therefor, in accordam:e 
with the terms of the statute. 

In a former opinion of this office, found in Opinions of the Attorney General for 
the year 1927, at p. 2241, this principle is recognized. In the course of said opinion, 
it is said: 

"By virtue of Section 4692, General Code, boards of education of county 
school districts are vested with jurisdiction to rearrange the geographical 
boundaries of rural and village school districts within their county school dis­
tricts by the transfer of territory from one to another. X o jurisdiction 
exists to make transfers to city, exempted village or county school districts, 
except when a petition is filed therefor as provided by Section 4696, supra. 
The filing of the petition is a prerequisite to the vesting of jurisdiction in the 
county board of education, to act with respect to such transfer." 

Inasmuch as the territory sought to be transferred to the Delaware City School 
District by the petition filed with the Delaware County Board of Education on Febru­
ary 16, 1929, was not contiguous to the Delaware City School District, the petition was 
a nullity and conferred no jurisdiction whatever upon the Delaware County Board of 
Education; and even though the said territory later became contiguous by reason of 
extraneous acts of the county board of education, this, in and of itself, would not 
serve to extend jurisdiction to the county board of education to act in accordance 
with the petition, at least, not unless the petition was refiled. 
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The pertinent question involved in your inquiry is whether or not the petttton 
formerly filed on February 16, 1929, may now be rcfiled with the county board of 
education, so as not only to confer jurisdiction on said board to act in accordance 
therewith, but as well to impose on said board the mandatory duty of transferring 
territory in accordance with the terms of the petition. The petition having been cir­
culated and signed at a time when the territory described in the petition was not 
contiguous to the Delaware City School District, each signer at the time of signing 
was asking for something that was unauthorized and illegal, and, therefore, his 
signing was a complete nullity. I am, therefore, of the opinion that the petition at 
the time of its signing and filing was a complete nullity and will not be imbued with 
legality merely by reason of the fact that the territory described in the petition later 
became, by force of other transfers of territory, contiguous to the Delaware City 
School District. 

I am, therefore, of the opinion that, in order to vest the Delaware County Board 
of Education with jurisdiction to transfer a portion of Troy Township to the Delaware· 
City School District, it will be necessary to have signed and filed a new petition there­
for. 

308. 

Respectfully, 
GILBERT BETDIAN, 

Attorney Ge11eral. 

GREEN LAW-CERTAIN PHRASE IN SECTION 6967, GENERAL CODE, 
CONSTRUED TO CONFORM TO LEGISLATIVE INTENT. 

SYLLABUS: 
The phrase "Sections 6906 and 6956" contained in Section6967 of the General Code, 

should be construed as "Sections 6906 to 6956." In other words, the context of the 
language of the section, in order to convey an intelligent meaning, and to carry out 
the purposes thereof, requires Nze substitution of the word "to" for the word "and" in 
said phrase. 

CoLuMnus, OHIO, April 15, 1929. 

Bureau of Inspection and Superuision of Public Offices, Columbus, 0/zio. 
GENTLEMEN :-Acknowledgment is· made of your recent communication which 

reads: 

"You arc respectfully requested to furnish this department your written 
opinion upon the following: 

Section 6967 of the General Code, relative to the construction of roads 
under the so-called Green Law, contains the following provision: 

'The county shall pay not less than five hundred dollars per mile of said 
cost, such payment to be made out of the proceeds of any levy or levies made or 
to be made upon the grand duplicate of said county for the purpose of paying 
a county's proportion of the compensation, damages, costs and expenses of 
construction, reconstruction and improvement of roads under the provisions 
of Sections 6906 and 6956 of the General Code.' 

These two sections above mentioned do not provide for a tax levy and 
from the fact that in two other places in the section the term 'Sections 6906 to 


