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347. 

TAX AND TAXATION-LEVY MADE UNDER SECTION 7632, GENERAL 
CODE, SEPARATE FROM OTHERS AUTHORIZED BY LAW-PRO­
CEDURE IN PAYING FOR LIBRARY SERVICE RENDERED TO BOARD 
OF EDUCATION. 

SYLLABUS: 
1. The tax levy authorized by Section 7632, General Code, is a levy separate and 

distinct from other levies authorized by law. 
2. It is the duty of a county auditor to certify to the fiscal officer of a school dis­

trict the amount of taxes collected, or so much thereof as is needed to meet the con­
tract of the subdivision for library service, being the proceeds of a special levy made 
by the board of education by authority of Section 7632, General Code, which fiscal offi­
cer of said school district shail thereupon, forthwith, draw his warrant for such; 
amott11t on the treasurer of s11ch district, payable to the proper officer of an.v public 
library, private corporation o1· library association with whom the board of education 
had contracted for library seruiae. 

CoLUMBus, 0Hw, April 25, 1929. 

HoN. GEORGE ELLIOTT McCoRMICK, State Librarian, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your letter requesting my opinion 

as follows: 

"Will you please furnish this department with your opmwn upon the 
following questions im·olving the interpretation of Section 7632 G. C., pro­
viding for the operation of a public library under contract between a board 
of education and an association or other public library. 

1. Is the tax levy separate and distinct from all other levies authorized 
by law, or must the funds be provided from school tax? 

2. May the county auditor legally pay the proceeds of the levy to the 
treasurer of the board o.f trustees of the library?" 

Section 7632, General Code, reads as follows : 

"The board of education of any school district, the council of any mu­
nicipality, or the trustees of any township may contract with the library 
trustees of any public library appointed by authority of law, or with any 
private corporation or library association maintaining a free public library, 
situated within or without said taxing district, to furnish library service to 
all the inhabitants of said taxing districts; and may levy a tax therefor. Such 
tax levying authority shall require an annual report in writing from such 
library board, private corporation or library association. Where such tax for 
library purposes has been so levied, at each semi-annual collection thereof, 
the county auditor shall certify the amount collected to the proper officer of 
the taxing district who shall forthwith draw his warrant for such amount on 
the treasurer of such district payable to the proper officer of such library." 

The above statute was enacted in 1923. Under former Section 7632, General Code, 
which was repealed at that time, a board of education was authorized to make a special 
levy "of not to exceed one mill for a library fund" which was stated to be "in addition 
to all other taxes allowed by law." The provisions of law contained in former Section 
7632, General Code, were first enacted in 1902, as a part of Section 1, of an Act 
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"authorizing boards of education to provide library privileges for city, village and 
special school districts." (96 0. L. page 8.) 

By the terms of said Section 1 of said Act, boards of education were authorized 
to establish free public libraries and to levy a tax for that purpose of not to exceed 
one milL By the terms of Section 5 of the same Act, boards of education in city, 
village and special school districts were authorized to contract with any library cor­
poration, or other organization owning and maintaining a library, for the use of the 
library by the residents of the school district, and were specifically authorized to levy 
a tax not to exceed one mill to pay for the same. Said Section 1 of the Act above 
referred to was amended in 1906 so as to provide for joint libraries, to be managed 
by a board of trustees consisting of six members, and a special tax levy of not to exceed 
one mill was authorized for said joint library purposes. (98 0. L. 244). Said Section 
1, as amended in 1906, was later codified as Sections 7631, 7632, 7633 and 7634, of the 
General Code. 

Section 5 of the Act above referred to was codified as Section 7641, General Code. 
Said Section 7641, was amended in 1910 (101 0. L. 298) and again in 1914 (104 0. L. 
228). As amended in 1914, it did not specifically authorize a tax levy for the purpose 
of paying for the use of a library which might be contracted for in accordance with 
its terms. 

Sections 2, 3 and 4 of the Act of 1902, above referred to, provided for the man­
agement of a library established by a board of education, by a board of seven trustees 
and again specifically authorized a tax levy for "increasing, maintaining and operating" 
said library, in an amount not to exceed one mill. Said Sections 2, 3 and 4, of said Act, 
were codified as Sections 7635, 7636, 7638, 7639 and 7640, General Code. 

Section 7639, General Code, was amended in 1910, (101 0. L. 305) increasing the 
amount of the levy that might be made by a board of education for the maintenance 
of a library within the district to one and one-half mills, and was again amended in 
1921, (109 0. L. 237) authorizing such levy to be outside of all tax limitations except 
such as were provided for in the Act of which the amended section was a part. 

In 1923 former Sections 7631 and 7632 were amended and Section 7641, General 
Code repealed, (110 0. L. 407). Section 7632, General Code, as amended in 1923 
specifically authorized the levying of a tax to meet the contract obligations that might 
be incurred upon any contract made by a board of education of a school district with 
a board of trustees of a public library or a private corporation or library association 
for library service. Standing alone, the language of the statute, "may levy a tax 
therefor", would merely authorize the payment of the obligation referred to from 
public moneys raised by taxation and would not necessarily imply that it is the duty 
of the board of education to levy a specific tax or make a levy of a specific amount 
for the purpose. If that be true, the levy might be included in the general tax levy for 
school purposes and the obligation be paid from appropriations made from the pro­
ceeds of such levy. However, the statute further provides: 

";Where such tax for library purposes has been so levied, at each semi­
annual collection thereof, the county auditor shall certify the amount collected 
to the proper officers of the taxing district who shall forthwith draw his war­
rant for such amount on the treasurer of such district payable to the proper 
officer of such library." 

Clearly, if the auditor is to certify a specific amount collected and the fiscal officer 
of the district is to draw his warrant for such amount there must have been author­
ized a specific amount to be collected, and therefore, it is my opinion that the language 
of the statute should be construed as directing the board of education to make a 
specific tax levy for the purpose stated in the statute, separate and distinct from the 
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levy made for school operation purposes. This levy, however, must be made within 
the fifteen mill limitation fixed by Section 5625-2, General Code. 

Moreover, since the enactment of the so-called budget law in 1927 (102 0. L., 391) 
the making of tax levies is controlled by the provisions of that act. It is there provided, 
in Section 5625-6, General Code : 

"The following special levies are hereby authorized without vote of the 
people 

* * * 
For the library purposes of the subdivision, in accordance with the pro-

visions of the General Code authorizing a levy or levies for such purposes, 
but only to the extent so authorized. 

* * * 
Each such special levy shall be within the fifteen mill limitation and shall 

be subject to the control of the county budget commission as provided by this 
act. 

Excepting the special levies authorized in this section any authority 
granted by provision of the General Code to levy a special tax within the fif­
teen mill limitation for a current expense shall be construed as authority to 
provide for such expense by the general levy for current expenses." 

The phrase "For the library purposes of the sub-division" is sufficiently broad to 
include, in my opinion, the purposes set forth in Section 7632, supra. 

In specific answer to your questions, I am of the opinion: 
First, the tax levy authorized by Section 7632, General Code, is a levy separate 

and distinct from other levies authorized by law. 
Second, it is the duty of the county auditor to certify the amount collected of the 

tax authorized by Section 7632, General Code, or so much thereof as is needed to 
meet the contract of the subdivision for library service, to the fiscal officer of the 
board of education which has made the levy, and said fiscal officer shall forthwith 
draw his warrant for such amount on the treasurer of said school district, payable to 
the proper officer of the library, private corporation or library association with which 
the board of education had contracted for library service. 

Respectfully, 
GILBERT BETTJ\1AN, 

. Attorney General. 

348. 

TAX AND TAXATION-CORPORATION FOR PROFIT-HOW VALUE OF 
STOCK OF HOLDING COMPANY DETERMINED. 

SYLLABUS: 
Where a corporation for profit reports under the provisions of Secti01~ 5495-2, 

General Code, that it is holding the stock of a subsidiary company, but transacts 110 

business and has no property, except the shares of stock of tlze subsidiary company, 
the value of the shares of stock of the sztbsidzary company is determinative of the 
value of the stock of the holding company. 

CoLUMBus, OHIO, April 25, 1929. 

The Tax Com.mission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your recent communication 

which reads: 


