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512. 

APPROVAL, BONDS OF ?\EW HOLLAND VILLAGE SCHOOL DISTRICT, 
PICKA WAY COUNTY, OHI0-$60,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, June 12, 1920. 

Retirement Board, State Teachers Retirrment Systrm. Columbus. Ohio. 

513. 

ROAD IMPROVEMENT-BONDS TO BE ISSUED-ISSUAl\'CE OF )1!0TES 
FOR SUCH IMPROVEMENT INDISPENSABLE-SECTION 5654-1, GEN­
ERAL CODE, CONSTRUED. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of Section 5654-1, Grncral Code. as now in force and eb'cct, 

when bonds are to be issued for a county road imprm•cme11t. the issuance of notes for 
such improvement maJ• not be dispcnsrd with, except in case the cost of such improve­
ment is to be paid in whole b:r special assessments, or in case s11ch cost is to be pa.id 
in part by special assessments mzd s11jficient fmzds a.re available fo1· the balance of the 
cost of such improm•ment and bonds are to be issued on/)• in anticipation of thr collec­
tzon of special assessments. 

CoLUMBus. OHIO, June 12, 1929. 

Ho~. R. H. BosTWICK, Prosecuting Attorne:v, Chardon, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"We find it impossible to sell Geauga County road improYement notes at 
an interest rate of 6%, for par. Thus we are unable to let any contracts unless 
the money market changes. 

If we know the exact amount that will be spent on a road improvement 
regardless of the amount the contractor cuts under the estimate and that 
amount will be actually used on the road, is there any way that we can legally 
sell bonds direct before letting the contract, without selling notes. 

We can readily sell bonds, but not the short time financing, and I thought 
perhaps this situation had arisen in other localities and a way worked ont to 
overcome the apparent handicaps." 

Section 5654-1, General Code, specifically provides that countv comm1sswners 
may not advertise for sale or issue road improvement bonds until the contract is let 
for such improvement and that such bonds shall not be issued in an amount ex­
ceeding the full amount of the accepted bid by more than the estimated amount of 
such other items of cost as may be legally included in the total cost of such con­
struction or improvement. Section 5625-33, General Code, provides that no contract 
involving the expenditure of money shall be entered into until there is attached thereto 
a certificate of the fiscal officer of the subdivision setting forth that the amount re-


