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ELECTION LAW5-TERMS OF BOARD ME"MBERS OF DEPUTY STATE 
SUPERVISORS AND INSPECTORS OF ELECTIONS EXPIRING IN 
ODD-NUMBERED YEARS EXTENDED UNTIL EVEN-NUMBERED 
YEARS. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of Section 4785-8, General Code, as enacted by the 88th Gen­

eral Assembly, effective January 1, 1930, members of boards of deputy state S!tpervis­
ors and inspectors of elections and deputy state supervisors of elections whose terms 
expire on May 1 of odd numbered years should conti11ue to act and be recognized as 
such until May 1 of the next eve~~ numbered years, when their successors should be aP­
pointed by the Secretary of State as therein provided. 

CoLUMBus, OHIO, December 28, 1929. 

HoN. CLARENCE]. BROWN, Secretary of State, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-Your letter of recent date is as follows: 

"Please permit me, as Secretary of State, to ask for an Opinion from you 
as to Sections 8 and 10 of Amended Substitute Bill No. 2, (known as the 
Election Laws of the State of Ohio,) and becoming effective January 1st, 1930. 

Section 8 provides that members of the Boards of Elections shall serve 
for a term of four years. The same section further provides that 'on the 
first day of May in even numbered years the Secretary of State shall appoint 
two of such board members,' etc. 

The section further provides that the members of present boards ap­
pointed under the old law 'shall continue to act and be recognized as such 
for the terms for which they were appointed and until their successors have 
been chosen and have qualified as herein provided.' 

Section 10 provides for the organization of the board and the appoint­
-ment of a clerk (and in registration counties a deputy clerk) who shall serve 
for a period of two years. 

Under the old election law of Ohio, deputy state supervisors of elections 
were appointed for a term of two years instead of four years, two members of 
opposite political parties being appointed the first of May of each year, while 
in deputy state supervisors and inspectors counties, under the old law, ap­
pointments were made of two members of opposite political faith, each two 
years for a four year period. 

In a few of the deputy state supervisor and inspector counties, under the 
old law, some of the appointments for the four year terms came a year apart, 
with a three year interim before another appointment was made. As a result 
there are now deputy state supervisors commissioned whose terms will expire 
in 1931-an odd year, while the new law provides for appointments in the 
even years. 

The question, therefore, is whether or not those deputy state supervisors 
of elections and deputy state supervisors and inspectors of elections, whose 
terms expire in 1931, will continue to serve until 1932? If so, then the ques­
tion arises as to whether or not the new board members shall be appointed 
for a one year term so as to bring up the new appointments in 1932, as required 
under the new Code, or whether or not the appointments made at that time 
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will be to serve until May 1st, 1936? In other words, the question is, how 
shall the appointments be made so as to permit the Secretary of State to 
make appointments in the future that will coincide with the two-year ap-
pointment schedule as provided in Section 8? · 

In case your Opinion is to the effect that the present deputy state super­
visors, whose terms expire May 1st, 1931, do not hold over, then the question 
arises as to whether or not it will be necessary for the board to reorganize 
at that time, or whether or not the two year organization plan, as set up in 
Section 10, will carry through to May 1st, 1932?" 

Section 4785-8, General Code, 113 0. L. 311, to which you refer, provides: 

"There shall be in each county of the state a board of elections consisting 
of four qualified electors of the county, who shall be appointed by the Secre­
tary of State to serve for the term of four years and until their successors 
have been appointed and have qualified. On the first day of May in even num­
bered years the Secretary of State shall appoint two of such board members, 
one of whom shall be from the political party which cast the highest number 
of votes in the state for the office of governor at the last preceding state elec­
tion, and the other shall be from the political party which cast the next highest 
vote for governor at such election. The members of the present boards of 
deputy state supervisors of elections and members of the boards of deputy 
state supervisors and inspectors of elections shall continue to act and be recog­
nized as such for the terms for which they were appointed and until their 
successors have been chosen and have qualified as herein provided. Ali va­
cancies filled for unexpired terms and all appointments to new terms sha!l 
be made from the political party to which the vacating or outgoing member 
belonged, unless there is a third political party which cast a greater number 
of votes in the state at the last preceding state election for the office of gov­
ernor than did the party to which the retiring member belonged, in which 
event the vacancy shall be fi!led from such third party." 

Referring, first, to counties having deputy state su.pervisors of elections, Section 
4803, General Code, provides that such boards shall consist of four members. Sec­
tion 4804, General Code, provides that two members shall be appointed each year to 
serve two years. Section 4807, General Code, provides for appointments to fill 
vacancies when they occur, for the unexpired term. As you state, in all so-called 
deputy state supervisor counties, the terms of office of two members will expire in 
May, 1931. There is no difficulty encountered with respect to such members whose 
terms expire in May, 1930, it being expressly provided in Section 4785-8, supra, that 
present incumbents in office shall continue to act for the terms for which they were 
appointed. The same provision is, of course, applicable to such members whose 
terms expire in May, 1931, so that the question arises as to the scope of the pro­
vision in this section that the members of the present boards shall continue to act 
"until their successors have been chosen and qualified as herein provided." A careful 
examination of the language of the statute can, I believe, lead to only one conclusion, 
viz. that present members shall not only continue to act as such for the terms for 
which they were appointed but shall so continue until their successors have been 
chosen and qualified as provided in the section. Members may be chosen and qualified 
under the provisions of the section only on the first day of May in even numbered 
years or appointed to fill vacancies for unexpired terms. On May 1, 1931, at the 
expiration of the terms of office of two members in each so-called deputy state 
supervisor county, there. will certainly be no authority to appoint persons to fill a 
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vacancy for unexpired terms of such members, as there will be no unexpired terms, 
the difficulty arising because of the fact that their terms will have expired. The 
Legislature has not made any provision (except in the cast of appointments to fill 
unexpired terms) for any appointments except in even numbered years. It follows 
that, since present members of such boards must, under the statute continue to act as 
such for the terms for which they were appointed and until their successors have 
been chosen and have qualified, on account of the fact that the Legislature has made 
no provision for appointments to new terms on the expiration of any terms of office 
during odd numbered years, members whose terms expire May 1, 1931, must, of 
necessity, under the provisions of this statute, hold over until May 1, 1932, at which 
time their successors should be appointed for a period of four years. 

Considering now so-called deputy state supervisor and inspector counties, Section 
4788, General Code, provides that boards of deputy state supervisors and inspectors 
of ·elections shall consist of four members. Section 4789, General Code, provides that 
two such members shall be appointed biennially to serve four years. You state there 
are some counties of this class in which appointments for the four year terms have 
been made in two consecutive years with the resultant three year interim before 
further appointments can be made. Without commenting upon the legality of such 
procedure, in view of Section 4789, requiring such appointments to be made biennially, 
it is apparent that, under these circumstances, in order to comply with the pro­
visions of Section 4789-8, supra, as applicable to a given case, the following situation 
may arise: 

If, for instance, two members were appointed in 1928 to serve for four years and 
two members were appointed in 1929 to serve for four years, there would be no ap­
pointments to make until 1932 when two members would be appointed to serve for 
four years to fill the vacancies occasioned by the expiration of the terms of those ap­
pointed in 1928. The two appointed in 1929 whose term of office would expire 
in 1933 would, accordingly, hold over until 1934. 

I am advised. that in one county of the state, two members of the board were ap­
pointed in 1925 to serVe for four years and two were appointed in 1926 to serve for 
four years. The two members appointed in 1925, were reappointed in May, 1929, 
to serve for four years, their term expiring May 1, 1933. The terms of the two 
members appointed in 1926 will expire May 1, 1930, at which time, under the pro­
visions of Section 4785-8, there will be appointed two members to serve until May 1, 
1934. In view of the foregoing, in this particular county the two members who were 
appointed in 1929 and whose terms expire in 1933 will hold over until 1934, in which 
year the question may arise as to all four members of the board being then appointed. 
Section 4785-8 does not authorize the appointment of more than two members in any 
even numbered year. The situation should be called to the attention of the Legislature 
at the next session. 

I am of the view that a provision authorizing the Secretary of State to make short 
term appointments might possibly have been wise. However, the language employed 
by the Legislature is plain and unambiguous, and under such circumstances, as a 
matter of law, I am unable to deduce therefrom an intent other than expressed. 

This principle was well expressed by Mr. Justice Day in the opinion of the Su­
preme Court in U.S. vs. Standard Brewery, 251 U. S. at p. 217, as follows: 

"Nothing is better settled than that in the construction of a law its mean­
ing must be sought in the language employed. If that be plain, it is the duty of 
the courts to enforce the law as written, provided it be within the consti­
tutional authority of the legislative body which passed it." 

Specifically answering your question, I am of the opinion that, under the pro-
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visions of Section 4785-8, General Code, as enacted by the 88th General Assembly, ef­
fective January 1, 1930, mtnnbers of boards of deputy state supervisors and in­
.spectors of elections and deputy state supervisors of elections whose terms expire on 
May 1 of odd numbered years should continue to act and be recognized as such until 
May 1 of the next even numbered years, when their successors should be appointed 
by the Secretary of State as therein provided. 

1343. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

TOWNSHIP TRUSTEES-DUTY TO REMOVE SNOW OBSTRUCTING 
STATE, COUNTY AND TOWNSHIP ROADS. 

SYLLABUS: 
Section 7464, General Code, as amended by the 87th General Assembly (112 v. 496) 

does not repeal by implication Section 3374-1, General Code, and it is therefore the duty 
of the township trustees to keep state, county and township roads free from obstruction 
by snow. 

CoLUMBUS, OHIO, December 30, 1929. 

HoN. C. G. L. YEARICK, Prosecuting Attorney, Newark, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your recent communication reading as 

follows: 

"The trustees of Hopewell Township, Licking County, have requested in­
formation as to their duties with regard to the removal of snow from high­
ways within the limits of the township other than township roads,-par­
ticularly county roads. 

They have invited attention to Sec. 3374-1 of the General Code, which 
reads: 

'It shall be the duty of the township trustees to cause all the highways 
within the township, including the state, county and township roads, to be 
kept free from obstruction by snow. The cost and expense thereof shall be 
paid from the road funds of the township.' 

At the time this section became a law, (107 p. 94) Sec. 7464 G. C. provided, 
under paragraph (b) that certain county roads should be maintained by the 
county commissioners. This section was amended, effective January 2, 1928, 
(112 v. 496). 

Since Sec. 7464 charges the county commissioners with the maintenance 
of roads on the county highway system, the township trustees are inquiring 
whether Section 3374-1, in so far as it relates to county roads, is not by im­
plication repealed." 

As suggested in your communication the question presented is whether or not 
the provisions of Section 7464, General Code, requiring the county commissioners to 
maintain a county highway system includes within the terms thereof the removing 
of "obstruction by snow". Of course, if the provisions of Section 7464 are incon­
sistent with those of Section 3374-1, the latter will prevail because it is later in the 
order of enactment. However, repeals by implication are not favored under the 


