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Your inquiry as to the issuance of notes for the aforesaid purposes, by a board 
of library trustees, must, in view of the foregoing, necessarily be answered in the 
negative, since the Uniform Bond Act has provided the complete machinery for the 
issuance of notes, as well as bonds. 

Coming now to the question of the authority of a board of library trustees to 
place a mortgage on property held by such board, there is no authority for such a 
procedure, either legislative or constitutional, in the State of Ohio. The only authority 
for the issuance of mortgage bonds by a subdivision of the State, is the authority con­
tained in Section 12 of Article XVIII of the Ohio Constitution, wherein it is provided 
that municipalities may issue mortgage bonds upon a public utility. 

Specifically answering your questions, I am of the opinion that a board of trus­
tees of a public library of a city school district has no authority to issue bonds, notes 
or mortgage bonds for the purpose of purchasing land and erecting library buildings 
thereon. 

870. 

Respectfully. 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Gmeral. 

APPROVAL, BONDS OF l\IAHONING COUNTY-$22,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, September 16, 1929. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

871. 

REAL ESTATE SALESMAN-NON-RESIDENT-APPLICANT FOR OHIO 
LICENSE-REQUIRED TO FILE . IRREVOCABLE CONSENT TO 
SERVICE IN SUITS. 

SYLLABUS: 
The requirement as to jili11g an irrevocable consent, as provided in SectiOil 6373-41, 

General Code, applies to e'i-'ery no1~-resident applicant for a license as real estate sales-
111m~ as well as to every non-resident applicant for a license as real estate broker. 

CoLUMBUS, OHIO, September 16, 1929. 

HoN. Eo. D. ScHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-Your letter of recent date is as follows: 

"Section 6373-41, General Code of Ohio, relating to non-resident require­
ments for a real estate license is as follows: 

'Licenses may be issued under this act to non-residents of this state and 


