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thereof, for the improvement of such roads within said township as 
may be designated in said resolution." 
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While the trustees of a township may, by resolution, permit the county com­
missioners to expend their share of such funds, or any portion thereof, such 
funds may be so expended only for the purposes provided by law, namely, "for 
the improvement of such roads within the township as may be designated in 
said resolution." It is clearly the intention of the legislature, as expressed by 
the above statutes, that no part of the proceeds of gasoline taxes which have 
been allocated to a township as provided by section 5541-8, General Code, may 
be used for poor relief. It necessarily follows, therefore, that the trustees of a 
township would have no authority to transfer money from its gasoline tax 
fund to the county commissioners to be used by them for the purpose of poor 
relief. 

I am of the opinion, therefore, that trustees of a township have no author­
ity to transfer any money from its general fund or gasoline tax fund to the 
county treasury to be used by the county commissioners for the purposes of 
poor relief. 

2689. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

UNCLAIMED COSTS-UNDER SECTION 3043, GENERAL CODE, MAY 
BE RECOVERED WITHIN FIVE YEARS-DISPOSITION AFTER 
THAT PERIOD. 

SYLLABUS: 
A person entitled to money under the provisions of section 3043, General Code, 

may receive the same in accordance with the provisions of that section at any time 
within fiu 'years. At the end of that period, such unclaimed costs should be paid 
into the general fund of the political subdivision where the money was collected. 

CoLUMBUS, OHio, May 19, 1934. 

HoN. PAUL A. BADEN, Prosecuting Attome:v, Hamilton, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

which reads as follows: 

"The Clerk of Courts of Butler County has informed me that he 
has on hand certain costs which have been unclaimed for a number of 
years. These costs consist mainly of witness fees and go back for a 
period of approximately ten years. The certified lists have been pub­
lished as provided in Section 3041 G. C. and have been paid to the 
Treasurer of the County as provided in Section 3042 G. C. 

23-A. G. 
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The question now arises whether or not these fees or costs which 
have been in his hands longer than five years can be paid to the per­
son entitled to them upon demand. 

Section 3043 provides as follows: 

'A person entitled to money so turned into the treasury, upon 
demand, shall receive a warrant therefor from the auditor, 
payable to the order of the person named in the list furnished 
the auditor as hereinafter provided, upon the certificate of the 
Clerk, Probate Judge or Sheriff 111 office at the time demand is 
made.' 

Section 286 provides in part: 

'The term "public money" as used herein shall include all 
money received or collected under color of office, whether in 
accordance with or under authority of any law, ordinance 
or order, or otherwise, and all public officals shall be liable 
therefor. All money received under color of office and not 
otherwise paid out according to law, shall be due to the politi­
cal subdivision or taxing district with which the officer is con­
nected and shall be by him paid into the treasury thereof to 
the credit of a trust fund, and to be retained until claimed by 
the lawful owner. If not claimed within a period of five years 
after having been so credited to said special trust fund, such 
money shall revert to the general fund of .the political sub­
division where collected.' 

There seems to be a conflict 111 these two Sections and the ques­
tion which I would like to have you answer is whether or not this 
part of Section 286 applies to unclaimed costs and whether or not the 
Clerk of Courts is entitled to pay out such costs after five years." 

The provisions of law concerning unclaimed costs are, as stated in your 
letter, covered by sections 3040, et seq., General Code. It might be well to 
quote section 3042, General Code, which reads as follows: 

"All such advertising moneys, fees, costs, debts and damages, re­
maining in the hands of such clerk or probate judge, and all unclaimed 
moneys, other than costs, remaining in the hands of the sheriff from 
expiration of thirty days from the ending of such time of advertise­
ment, shall be, by such officer, or successor of either, paid to the treas­
urer of the county, on the order of the county auditor, indicating in 
each item in his cash book and docket the disposition made thereof. Upon 
ceasing to be such officer, each clerk, probate judge, and sheriff imme­
diately shall pay to his successor all money in his hands as such 
officer." 

Sections 3040, et seq., General Code, have been on the statute books of 
Ohio for a long time. It is to be noticed that there is no time limit placed by these 
statutes as to when a person may recover these costs from the county treasury. 
So far as these sections arc concerned, a person might be paid such funds twenty 
years after he is entitled to the same. 
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Section 286, General Code, the pertinent part of which is quoted in your 
letter, is a later statute than section 3043, supra. It is a well established prin­
ciple of statutory construction that the legislature in the enactment of a law 
is presumed to have had in mind existing laws. The language of section 286 
is sufficiently broad to include unclaimed costs. Certainly, these costs are 
"received or collected under color of office" within the meaning of that expres­
sion as used in section 286, supra. In your letter you state that there is an 
apparent conflict between these sections. \<Vherever possible, statutes should 
be harmonized so as to give effect to all provisions of law. Obviously, section 
286 is a limitation upon the time when such money may be paid out of the 
county treasury as authorized by section 3043. Hence, both statutes may be 
harmonized and there is therefore no inconsistency between these sections. 
It follows, therefore, that· after five years the money reverts to the general 
fund under the provisions of section 286, General Code. You do not ask and 
I express no opinion as to the authority of the county commissioners to appro­
priate any money from the general fund to pay the persons who would have 
been entitled to these costs within the five-year period. 

It is therefore my opinion, in specific answer to your question, that a 
person entitled to money under the provisions of section 3043, General Code, 
may receive the same in accordance with the provisions of that section at any 
time within five years. At the end of that period, such unclaimed costs should 
be paid into the general fund of the political subdivision where the money was 
collected. 

2690. 

Respect£ ully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL-PROCEEDINGS RELATING TO APPLICATION MADE 
BY THE BALTIMORE AND OHIO RAILROAD COMPANY OF 
BALTIMORE, MARYLAND, FOR A REDUCTION IN THE ANNUAL 
RENTAL UPON LEASE OF 0H[0 AND ERIE CANAL LANDS IN 
AKRON, SUMMIT COUNTY, OHIO. 

CotuMnus, Omo, May 19, 1934. 

HoN. T. S. BRINDLE, Superintendent of Public 11/orks, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You recently submitted for my approval the report of your find­

ing on an application made by the Baltimore and Ohio Railroad Company of 
Baltimore, Maryland, for a reduction in the annual rental to be paid by said 
company upon the lease of Ohio and Erie Canal lands in the city of Akron, 
Summit County, Ohio, which canal lands said company is now occupying and 
using for railroad purposes. 

The lease we have in question, which bears Serial No. 0. & E. 6, was 
executed under date of July 10, 1923, for a term of 15 years, expiring July 9, 
1938, and the same provided for an annual rental of $1370.00. 


