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From the plain wording of the sections quoted, and for the reasons stated, I am 
of the opinion that except as prescribed in General Code Section 3262, viz., by ap­
pointment by a justice of the peace of the township, there is no way provided by law 
for the filling of a vacancy in a board of township trustees, and that until a person 
appointed justice of the peace, has received his commission to fill such office from the 
governor and otherwise qualified according to law, he is ineligible to perform any of 
the duties of his office, including the filling of a vacancy in the board of trustees. 
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Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

.MUNICIPAL CORPORATIOX-:MAY ENACT AND ENFORCE ORDINANCE 
-SEIZURE AND SALE OF CONVEYANCE USED IN TRANSPORTING 
INTOXICATING LIQUOR-MUST COMPLY WITH GENERAL LAWS 
OF STATE. 

SYLLABUS: 
A municipal corporation may e11act and enforce an ordinance providing for the 

seizure and sale of conveyances used in transporting intoxicating liquor, providing 
the provisions of said ordinance are not in conflict or inconsistent with the general 
laws of the state. 

CoLUMBUS, OHio, January 21, 1927. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-1 am in receipt of your letter of January 14, 1927, requesting my 

opinion on the following: 

"Section 6212-43, G. C., provides for the seizure and sale of conveyances 
used in transporting intoxicating liquors illegally. 

Question : May a municipal corporation provide by ordinance for the 
confiscating of conveyances used in transporting liquor contrary to the pro­
visions of an ordinance?" 

Section 3 of Article XVIII of the Constitution of the State of Oh:o provides: 

"Municipalities shall have authority to exercise all powers of local self­
government and to adopt and enforce within their limits such local police, 
sanitary and other s:milar regulations, as are not in conflict with general 
laws." 

In the case of H ePPel vs. The City of Columbus, 106 Ohio St. 107, decided, De­
cember 12, 1922, the court held: 

"By virtue of authority conferred upon municipalities by Section 3, 
Article XVIII of the Ohio Constitution, to adopt and enforce within their 
limits such local police regulations as are not in conflict with general laws, 
municipalities may enact and enforce ordinances, the provisions of which are 
not inconsistent with the general laws of the state, prohibiting the manufac-



.ATTORNEY GENERAL. 

ture, possession or sale of intoxicating liquor for beverage purposes and the 
keeping of a place therein where intoxicating liquors are manufactured, sold, 
furnished, etc., for beverage purposes." 
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The ordinance in question would be a police regulation which would not be in con­
flict, but would be in entire harmony with the laws of the state. 

It is my opinion, therefore, that a municipal corporation may enact and enforce 
an ordinance providing for the seizure and sale of conveyances used in transporting 
intoxicating liquor, providing the provisions of said ordinance are not in conflict or 
inconsistent with the general laws of the state. 
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Respectfully, 
EDWARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

OFFICES COMPATIBLE-MEMBER OF COUNTY BOARD OF EDUCATION 
AND VILLAGE BOARD OF EDUCATION. 

SYLLABUS: 
The office of member of a county board of education may be held by a member 

of a village board of education. 

CoLUMBUS, 0Hro, January 21, 1927. 

RoN. FRANK E. SLABAUGH, Prosecuti11g Attorney, Newark, Ohio. 
DEAR SrR :-I have your communication in which you inquire whether or not a 

member of a county board of education may at the same time be a member of the 
village board of educat'on of the village in which he resides. 

It is provided by General Code Section 4728 that: 

"Each county school district shall be under the supervision and control 
of a county board of education composed of five members, who shall be 
electors residing in the territory composing the county school district and 
who may or may not be members of local boards of education." 

By reason of the provisions of this statute, it is my opinion that one person may 
hold the office of member of the county board of education and at the same time be 
a member of the village board of education, providing he is an elector residing in the 
territory comprising the county school district. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

A ttomey Gcllcral. 


