
1098 OPINIONS 

council has a supervision over, or check upon any action taken under its .pro­
visions, amounting in practical effect, to the final determination of the salaries 
and compensation of the employes under consideration. 

In specific answer to your question, therefore, it is believed that the items 
indicated, such as maintenance, board, lodging, laundering, etc., being a part 
of the compensation allowed employes of the municipal hospital, should be 
included in the general ordinance or resolution of council, fixing the salary and 
compensation of such employes. Since it is believed by such a procedure sec­
tions 4214 and 4035 G. C. may be harmonized and irregular or questionable 
methods avoided. 

2655. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attonzey-General. 

ROADS AND HIGHWAYS-HOW PROPERTY OWNERS' SHARE CALCU­
LATED ON STATE AID HIGHWAY IMPROVEMENT-WHERE BIDS 
TAKEN ON TWO TYPES OF IMPROVEMENT, STATE PROVIDES 
GREATER AMOUNT FOR MORE COSTLY TYPE-ADDITIONAL 
AMOUNT PROVIDED BY STATE NOT CREDITED FOR LESS COSTLY 
TYPE. 

1. Under the terms of section 1214 G. C. and related sections, the property 
owners' or assessment share of the cost of a state aid highway improvement, is cal­
culated by applying to the whole cost of the improvement (excepting cost of bridges 
and cul·verts), the percentage fixed as the property owners' share and not by apply­
ing such percentage to the whole cost after deducting the state's share. 

2. If bids are taken on two types of improvement, and the state has provided 
a greater amount as the state's share of the more costly type than for the less costly 
type, and the improvement is in fact made on the less costly type, then and in that 
event, the improvement project is· not to be credited with the additional amount set 
aside by the state for the more costly type, as compared with the less costly type. 

CoLUMBus, 0Hro, December 2, 1921. 

HoN. KENNETH LITTLE, Prosecuting Attorney, Troy, Ohio. 
DEAR Sm :-You have submitted for the opinion of this office the following: 

"Intercounty highway No. 1 'National Road' is now being improved 
in this county with state aid, and the commissioners have carried all 
their legislation through with the provision that the property owners 
within one mile on either side are to pay 25 per cent of the total cost, 
and are now raising the question as to whether the state aid is de­
ducted from the total cost before the computing of the 25 per cent. In 
other words, do the abutting property owners ge.t credit for state aid, 
or does it inure solely to the benefit of the county's portion, keeping 
in mind particularly the fact that all legislation for the improvement 
of this road provides for the property owners to pay 25 per cent of the 
total cost. 

Also, it appears that the sN!te allowance was greater than that for 
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which they are now given credit,- with the understanding that brick 
was to be used and the abutting property owners are now insisting 
that the entire amount of state aid, or the greatest sum be applied, and 
that· the state highway commissioner had no authority to transfer 
from this road to another." 

You have submitted with your inquiry a transcript of the proceedings of 
your county commissioners relating to the making of the improvement in 
question (Sec. 0-1 of I. C. H. No. 1); from which transcript it appears that on 

·January 3, 1921, your board of county commissioners adopted a resolution, re­
citing in substance, that the board was desirous of increasing above ten per 
cent the proportion of cost of said improvement to be specially assessed, and 
was also desirous of making a special assessment against the real estate 
within one mile of either side of said improvement, and that accordingly it 
was resolved by the board, all the members concurring 

"that twenty-five per cent of the cost and expense of so improving 
said section as above described be, and the same is hereby ordered 
assessed against the real estate within one mile of either side of said 
improvement in the manner provided by· law." 

It further appears that on January 7, 1921, several days after the passage 
of the resolution last above mentioned, yo.ur county commissioners adopted 
a further resolution for the issue of the bonds of the county for the purpose 
of providing funds with which to pay the share of the cost of said improve­
ment to be borne by the county, township and property owners, in which res­
olution it is recited, among other things: 

"Of which total estimated cost and expense the state of Ohio is to 
pay the sum of $73,367; the township of Bethel is to pay 15 per cent; 
the owners of real estate within one mile of either side thereof are 
to pay 25 per cent and Miami county is to pay the balance thereof." 

The estimated cost is named in said resolution as $229,000.00. 
The provisions of law particularly applicable to your inquiry are sections 

1214 G. C. and related sections. Section 1214 G. C. reads in part: 

"Except as otherwise provided in this chapter, the county shall pay 
twenty-five per cent of all cost and expense of the improvement. Fifteen 
per cent of the cost and e.1:pense of such improvement, except the cost and 
expenses of bridges and culverts, shall be apportioned to the township or 
townships in which such road is located. If the improvement lies in two or 
more townships the amount to be paid by each shall be apportioned accord­
ing to the number of lineal feet of the improvement lying in each township. 
Ten per cent of the cost and expense of the improvement, excepting there­
from the cost and expense of bridges and culverts, shaJl be a charge upon 
the property abutting on the improvement, provided the total amount as­
sessed against any owner of abutting property shall not exceed thirty­
three per cent of the valuation of such abutting property for the purposes of 
taxation. Provided, however, that the county commissioners by a resolu­
tion adopted by unanimous vote may increase the per cent of the cost and 
expense of the improvement to be specially assessed and may order that 
all or any part of the cost and expense of the improvement contributed by 
the county and the interested township or townships be assess\!d <\gainst tht: 



1100 OPINIONS 

property abutting on the improvement; and provided further, that the 
county commissioners by a resolution passed by tinanimous vote may make 
the assessment of ten per cent or more, as the case may be, of the cost atid 
expense of improvement against the real estate within one-half mile of either 
side of the improvement or against the real estate within one mile of either 
side of the improvement. Township trustees shall have the same power to 
increase the per cent, to be specially assessed and to change the assessment 
area where the improvement is made on their application." * * * 

(Remainder of section pre"scribes the steps to be taken· in preparing, 
equalizing and confirming the assessment.) 

Section 1217 G. C. contains the sentence: 

"In no case shall the property owners abutting upon said improve­
ment be relieved by the state, county or township from the payment 
of ten per cent of the cost a11d expense of such illlProvemellf, excepting 
therefrom the cost and expense of bridges and culverts, provided the 
total amount assessed against any abutting property owner does not 
exceed thirty-three per cent of the valuation of such abutting property 
for the purposes of taxation." 

Section 1213 G. C. reads as follows : 
' 

"Whenever there are one or more improvements to be made in a 
county, and the cost and expense thereof does not exceed twice the 
amount apportioned by the state to a county, then the state shall 
pay fifty per cent of such cost and e.rpensc. 

Whenever there are one or more improvements to be made in a 
county, and the cost and expense thereof exceeds twice the amount 
apportioned by the state to a county, then the state shall pay such pro­
portion of the cost of said improvement or improvements as may be 
agreed upon by the state highway commissioner and the county com­
missioners or township trustees." 

Section 1213-1 G. C. makes special provision that the state may assume 
more than fifty per cent of the cost of improvements in counties which have 
a comparatively small amount of taxable property. 

Sufficient reference has been made to pertinent statutes to show that the 
shares of cost to be borne by state, county, township and property owners 
are calculated upon the basis of percentage of the whole cost; and while the 
various shares of the state, county, township anrl property owners are sub­
ject to increase over and decrease from the basic proportions of fifty per cent, 
twenty-five per cent, fifteen per cent and ten per cent, respectively, yet, such 
increases and decreases are made on a percentage basis having reference to 
the whole cost of the improvement, and not with reference to a process of cal­
culation which would eliminate one of the shares before the percentage is 
figured. 

The second part of your inquiry goes to the point whether the improve­
ment project may, or must, be given credit, so to speak, for the difference 
between the share of cost that would have been borne by the state had the 
improvement been made on a more costly plan than was actually adopted. 
This part of your inquiry has, in effect, been answered by what has been said 
in response to the firs~ part of ;your inquiry; but a further brief discussion 
Jllay not be amiss, 
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It appears that bids were taken on two types of improvement, designated 
by the state highway department as Type A and Type B respectively. Type A 
contemplated a reinforced concrete construction; and the estimated cost for 
that type, exclusive of the cost of engineering and supervision, was $196,127.14, 
the total estimate, including engineering and supervision being $203,333. Type 
B contemplated brick construction at an estimated cost, exclusive of engineer­
ing and supervision, of $243,380.79, the total estimate, including engineering 
and supervision, being $251,000. The funds provided for the $203,333 estimated 
cost of Type A improvement were made up of $155,633 county's share and 
$47,700 state's share, the state's share consisting of $46,700 federal funds and 
$1,000 intercounty highway funds. The funds provided for the $251,000 es­
timated cost of Type B improvement consisted of $155,633 county's share and 
$95,367 state's share, this Ia tter amount being made up of $46,700 federal funds 
and $48,667 intercounty highway funds. By the term "county's share" as just 
used is meant the share assumed in the first instance by the county, which 
includes county, township and property owners' share, or in other words, all 
of the cost except the share assumed by the state. In the present instance 
the files of the state highway department show that the county commissioners 
passed separate final resolutions providing the county's share of funds as to 
Types A and B. 

It will thus be seen that the practical effect of the greater appropriation 
made by the state for Type B as compared with Type A was merely to afford 
opportunity for a higher and more costly type of improvement. Under the 
statutes, all legislation relating to the provision of funds for an improvement 
must be co.mpleted by the time the bids are opened (see particularly section 
1218 G. C.) Hence, where bids are called for on several types of improvement, 
provision must be made in advance for funds sufficient to cover the estimated 
cost of the highest or most costly type of improvement, so that if after all 
the bids have been canvassed, it be concluded to make the award on the high­
est type, everything will be in readiness for the making of the award on the 
day of the opening of the bids. In the present case, after all bids had been 
considered, it was concluded to adopt Type A or reinforced concrete con­
struction at the lowest bid of $186,766.69 rather than Type B, brick construction, 
at the lowest bid of $228,992.10. Therefore, the effect of adopting Type A 
rather than Type B was to make ineffective the bids as to Type B, and to 
return to the state treasury the $47,667 of additional funds which the state 
had temporarily provided in advance against the contingency that the award 
might be made on Type B rather than Type A. 

Upon the whole, then, there is a two-fold reason for concluding that there 
is no merit in the claim that the cost of the improvement should be credited 
with the $47,667.00 in question and that the state highway commissioner having 
once allotted said sum to the project could not afterwards transfer it from 
the project: First, the statutes provide, as already pointed out, and your 
county commissioners in accordance with the statutes, have fixed, a definite 
percentage of the whole cost of the improvement to be borne by property 
owners; and, second, the improvement for which said $47,667.00 additional 
funds were provided by the state has not been made and the property owners 
are not being assessed for such an improvement, but for the actual cost 
of a less costly type of improvement. 

The fact has not been overlooked that the county commissioners' reso­
lution for the issue of bonds recites that the state is to pay $73,367.00 of the 
estimated cost; whereas the amount ultimately assumed by the state, as al­
ready noted, Wi1s ~7/09 9£ the e.stim~t~g c9st of Ty.pe A im.proy\'!me.llt. T4at 
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fact, however, does not minimize the further fact that the property owners' 
share was definitely fixed at twenty~five per cent of the cost and expense of 
the improvement. Subsequent to the time the bonds were issued, new es­
timates were made at lower figures than those on which the bond issue was 
based; and following the making of the new estimates, the two final resolu­
tions of the county commissioners were adopted agreeing definitely to the 
state's share at $47,700 should Type A be used and at $95,367 should Type B 
be adopted. 

Previous opinions of this department having incidental reference to your 
inquiries are: 

2656. 

Opinions, Attorney-General, 1917, Vol I, p. 492; 
Opinions, Attorney-General, 1918, Vol. I, p. 167; 
Opinions, Attorney-General, 1918, Vol. II, p. 1606. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

CORPORATIONS-NO LIMITATION ON AMOUNT OF AUTHORIZED 
CAPITAL STOCK, EITHER COMMON OR PREFERRED IN ARTICLES 
OF INCORPORATION OR IN CERTIFICATES OF INCREASE OF CAP­
ITAL STOCK-AMOUNT OF PREFERRED STOCK AT PAR VALUE 
THAT MAY BE ISSUED AND OUTSTANDING AFTER INCORPORA­
TION IS LIMITED TO TWO-THIRDS OF COMPANY'S ACTUAL CAP­
ITAL PAID IN IN CASH OR PROPERTY-SEE SECTIONS 8625 AND 
8667 G. C. 

1. There is no limitation on the amount of nominal or authorized capital stock, 
either common or preferred, that may be stated in the articles of incorporation or 
in certificates of increases of capital stock of companies subject to the general cor­
poration laws of Ohio; but the amount of preferred stock at par value that may be 
issued and outstanding after incorporation is limited to two-thirds of the company's 
actual capital paid in in cash or property. Sections 8625 and 8667 G. C. construed. 

CoLUMBUS, OHIO, December 2, 1921. 

HoN. HARVEY C. SMITH, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date relative to the interpretation of that 

portion of section 8667 G. C. which provides that "at no time shall the amount 
of preferred stock at par value exceed two-thirds of the actual capital paid 
in in cash or property," was duly received. 

1. In Opinion No. 1996, reported in 1916 Opinions of Attorney-General, 
Vol. II, page 1716, it was held, according to the syllabus that 

"The par value of the authorized preferred stock of a corporation 
can never exceed two-thirds of the par value of all its authorized cap­
ital stock." 

In the opinion, at page 17161 it was said with respect to section 8667 G. C., 
that 


