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fore, the reasoning in Executors of Eury vs. The State does not apply, and inas-· 
much as the succession in the case now imagined would not take place until the 
happening of the contingency, it is believed that the schedule of the act of 1919, and 
particularly that part of it which has been quoted, sufficiently manifests an intent 
on the part of the legislature that such successions shall be taxable under the new 
law. 

The answer above given to the principal question submitted by the commis­
sion makes necessary the following answers to the remaining two questions: 

Settlement for the tax can not be made until the death of the widow, at which 
time it is to be worked out under the old collateral inheritance tax law. 

When the tax is settled the valuation is to be made as of the death of the tes­
tator, as there is nothing in the old law like there is in the act of 1919 providing 
for a valuation as of the date when the estates come into possession and enjoy­
ment under certain circumstances and for certain purposes. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

- Attorney-General. 

1122. 

COLLATERAL INHERITANCE TAX-BEQUEST TO PUBLIC HOSPITAL 
NOT SUBJECT 10 SAID TAX . 

. On facts stated in the opinion, a bequest to a public hospital is not subject to 
the collateral inheritance tax. 

CoLUMBus, 0Hro, April 1, 1920. 

l-IoN. (LAUDE ]. MINOR, Prosecuting Attorney, Sandusky, Ohio. 
DEAR SIR :-1 have your letter of recent date requesting the opinion of this 

department as to whether or not a certain bequest to the Good Samaritan Hospital, 
of Sandusky, Ohio, is subjes;t to the collateral inheritance tax, the testatrix having 
died some time prior to the year 1919. 

From your statement of facts it appears that the hospital has been in exis­
tence for some years, at all times as· an organized institution and more recently 
under corporate forms; that it is organized not for profit, admits charity patients 
and draws no distinctions of creed, or otherwise; that it receives an annual subsidy 
from the city of Sandusky and derives income from patients who are able to pay 
the standard charges, but that its entire income is insufficient to provide for its 
operating expenses, revenue for which is obtained from charitable donations. 

You refer to a previous opinion of this department, which seems to be wholly 
in point, and which holds that such an institution as this hospital appears to be 
is "an institution for purpose only of public charity" within the meaning of the 
collateral inheritance tax law, section 5332 G. C., now repealed. No reason is ap­
parent for departing from this rule, it' being entirely consistent with the decision in 
Humphre}'S vs. State, 70 0. S. 67, cited by you. 

Accordingly, you are advised that under the facts as you state them the be­
quest is not taxable. 
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Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorne-y-General. 


