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In y<;mr communication you further inquire whether a prov1s1on accepting 
this property on behalf of the State can be incorporated in the appropriation bill 
now pending, in which an appropriation will be made for the purpose of financing 
a centennial celebration at this historic site to be held next year. Although it would 
obviously be more appropriate for the legislature to accept the title to this property 
by special act enacted for the purpose, I am inclined to the view that the incorpo­
ration of a provision accepting the title to this property on behalf of the State 
could be incorporated in said appropriation act in connection with the appropria­
tion therein made for the celebration above referred to, without offending the pro­
vision of section 16 of Article II of the Constitution that no bill shall contain 
more than one subject, which shall be clearly expressed in its title. Moreover, 
this constitutional provision is directory only, and its observance is a matter that 
must be left to the General Assembly. Pim v. Nicholson, 6 0. S. 177. It is not 
unusual for appropriation acts to contain provisions of an affirmative nature cre­
ating or defining rights and obligations with respect to some ·particular matter in 
connection with which an appropriation is made; and although it is no part of 
my duty to advise the General Assembly as to the manner in which the desired 
purpose should be accomplished with respect to the matter here presented, I am 
of the opinion, by way of specific answer to your question, that if appropriate 
provision is made in said appropriation act for the acceptance of this property on 
behalf of the State, after a proper deed conveying this property to the State has 
been executed and acknowledged, such provision will.be effective to invest the title 
to the property in the State. 

In connection with the matter above discussed, information has come to my 
attention to the effect that the title to the property here in question is owned and 
held by the Gnadenhutten Monument and Cemetery Association. However, I do 
not have any definite knowledge with respect to the ownership of this property, 
and it is suggested that careful attention be given to the question of the legal 
ownership of the property before any deed conveying the same to the State is 
executed for the purpose. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
· Attorney General. 

3223. 

COUNTY COMMISSIONERS-UNAUTHORIZED TO ISSUE BONDS FOR 
A CADASTRAL SURVEY. 

SYLLABUS: 
A county is not authorized to issue bonds to pay the cost of a cadastral surz•ey. 

CoLUMBUs, OHIO, May 13, 1931. 

HoN. DoN IsHAM, Prosecuting Attorney, Akr01~, Ohio. 

DEAR SIR:-This acknowledges receipt of a communication from your assist­
ant, which reads as follows: 

"The County of Summit, for the general health, safety and conveni­
ence of its citizens, and specifically in order to comply with an order from 
the State Board of Health, must proceed with the purifying of the waters 
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of the Tuscarawas River, now subject to pollution from sewage wastes 
from the Akron-Barberton district. In order to do this it will be ~eces­
sary to construct sewers, sewage disposal plants, water distribution sys­
tems, pumping stations, etc. The engineering authorities of the County 
consider a cadastral and topographic survey and map to be an absolute 
essential to the proper designing and building of these works as well as a 
permanent capital asset to the county for use by all county offices. 

Briefly described, the cadastral and topographic survey and map col­
lects and records in permanent form all of the essential facts relating to 
land and its occupation by real properties and the buildings and improve­
ments thereon. The surveys necessary in its construction include: tri­
angulation and traverse surveys which establish permanent monuments at 
critical points throughout the area, so that property lines may be per­
petuated and made recoverable at any future date; precise level surveys, 
which establish permanent monuments known as bench marks furnishing 
basic elevations for all future engineering projects; mapping surveys which 
procure all other information necessary to construct the map. The map 
itself is plotted upon a scale of 1 :24{)0, ( 1 inch equals 200 feet, or about 
one•square inch per acre), and shows accurately the relative positions 
and dimensions of property lines, streets, roads, buildings, railroads, re­
taining walls, pavements, culverts, bridges, monuments, streams, lakes, 
marshes, canals, wooded areas, and all other physical data possible to be 
shown upon a map of this scale. In addition to these physical features 
whic.h constitute largely the part of the survey and map known as cadas­
tral, the map shows topography, or the shape and elevation of the ground's 
surface, by means of contour lines located at vertical intervals of two 
(2) feet. 

While the need for the immediate beginning of the cadastral and 
topographic survey and map .is occasioned by the aforementioned order 
of the State Board of Health, the survey and map has uses as varied and 
broad as the county's activities. It is the scientific and logical basis for 
equitable tax valuation, for location and design of new physical improve­
ments, such as highways, sewers, drainage works, sewage disposal works, 
creek and river improvements, flood protection works, metropolitan parks, 
property subdivision layout, grade crossing eliminations, bridges, etc. The 
cadastral and topographic .survey and map ,is also the only logical basis 
for determining benefit assessments for such projects as storm sewers, 
drainage works, flood protection works, etc. It is extremely useful also 
to the County Commissioners and the County Prosecuting Attorney in 
preparing for court cases regarding valuation of land, damages due to 
construction of improvements, etc. The map is the best type of evidence, 
being made upon a wholesale basis for general county use, and being 
accurate to definite specifications. 

There is no doubt in our mind as to the authority of the county to 
construct such a survey out of its current revenue. What the county 
wishes to do is to issue bonds under the authority of the Uniform Bond 
Act to pay for this work. 

Under date of March 25, 1929, you furnished to the Bureau of In­
spection and Supervision of Public Offices an opinion affecting the city 
of Cincinnati, which, in my judgment, would answer the question which 
I have submitted to you as above. However, thinking that you might 
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make some distinction between the authority of the Board of County 
Commissioners and a municipality to issue bonds for a project of this 
kind, I am submitting this to you for your opinion." 

667 

The opinion to which you refer appears in Opinions of the Attorney General 
for 1929, Vol. I, page 345. The syllabus is as follows: 

"A municipality is authorized by the Uniform Bond Act to issue 
bonds for the purpose of paying the cost of a cadastral survey." 

Section 2293-2, General Code, being part of the Uniform Bond Act, provides 
that "The taxing authority of any subdivision shall have power to issue the bonds 
of such subdivision for the purpose of acquiring or constructing, any permanent 
improvement which such wbdivision is authorized to acquire or construct." The 
foregoing opinion holds that a cadastral survey is a permanent improvement within 
the meaning of the term as used in the Uniform Bond Act and that municipalities 
have authority to cause a cadastral survey to be made within their corporate limits. 

Having determined, therefore, that a cadastral survey is a permanent improve­
ment within the meaning of the term as used in Section 2293-2, supra, your in­
quiry resolves itself into a determination of whether or not a board of county 
commissioners has authority to acquire or construct a cadastral survey. If such 
authority or power is vested in a county, then, under the Uniform Bond Act, bonds 
may be issued therefor. 

In Ohio the powers of a board of county commissioners are in an entirely 
different category than those of a municipal council. Since the adoption of the so­
called home-rule provisions of the Constitution in 1912, the powers of munici­
palities are no longer enumerated powers. On the contrary, municipalities have· all 
powers of local self government which are not taken away by the Constitution. 
They are derived from the people through the Constitution and not through the 
legislature. As stated in Perrysburg v. Ridgway, 108 0. S. 245, 250: 

"Prior to 1912, all municipal power had been held by our courts 
to be by grant of the General Assembly. It was made in sections or 
segments by virtue of many statutes, the meaning and scope of them 
ofttimes being more or less uncertain and difficult. But in 1912, a new 
order was established with relation to municipal powers, by which the 
sovereign people of Ohio, through constitutional provisions (Section 3, 
Article XVIII), made a broad blanket grant of 'all power of local self­
government' to all municipalities." 

The powers of a county on the other hand are enumerated powers. Boards 
of county commissioners can exercise no powers not expressly conferred by the 
legislature. State, e.r rei. v. Snyder, et al. Commissioners, 2 N. P. (N. S.) 261. 
Judge Ranney discussed this matter in the case of W. C. & Z. R. R. Co. v. 
Commissioners of Clinton County, 1 0. S. 77, 89, as follows: 

"But what is a county? It is not imperium in imperio, in any sense. 
It is invested, as such, with no single attribute of sovereignty; and for 
reasons already stated, it cannot be. Rightly considered, it is a mere 
instrumentality, a means in the hands of the legislative power to accom­
plish its lawful purp?ses; and to this extent, a creature in the hands of 
its creator, subject to be moulded and fashioned as the every varying 
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exigencies of the State may require. It would seem to follow, that it 
may, from time to time, be clothed with such powers, and charged with 
such duties, of a local administrative character, not vested elsewhere 
by the constitution, as the General Assembly may see fit to direct. And 
so they have always been treated and used." 

What authority, then, has the legislature vested in boards of county com­
missioners to make cadastral surveys of their respective counties? Sections 2463 
to 2469, General Code, both inclusive, relate to the power of the commissioners 
with respect to having the boundary lines of the counties surveyed by the county 
surveyor. Section 2470, General Code, provides as follows : 

"When the commissioners consider that the public good so requires, 
they shall authorize and require the county surveyor to ascertain, by 
actual survey and evidence, the corners of each or any of the originally 
surveyed townships of such county, and there place, or cause to be placed, 
perpendicularly in the ground, a stone post, not less than ten inches in 
diameter, nor less than three feet long. The commissioners shall furnish 
the posts, and all expenses of the county shall be paid from the county 
treasury." 

The authority to place posts at the township corners can obviously not be con­
strued as authority to make a cadastral survey. 

Sections 2471, et seq., relate to surveying and platting Virginia Military lands 
within counties which are composed in whole or in part of such lands. Section 
2480, General Code, provides for the establishment of meridian lines in the vari­
ous counties. These sections clearly do not contain the authority sought. 

Section 2411, General Code, should next be considered. This section provides 
as follows: 

"When the services of an engineer are required with respect to 
roads, turnpikes, ditches or bridges, or with respect to any other matter, 
and when, on account of the amount of work to be performed, the board 
deems it necessary, upon the written request of the county surveyor, the 
board may employ a competent engineer and as many assistant engineers, 
rodmen and inspectors as may be needed, and shall furnish suitable offices, 
necessary books, stationery, instruments and implements for the proper 
performance of the duties imposed on them by such board." 

If it were possible to segregate each phrase contained in a statute and con­
sider that phrase as if it stood alone, the foregoing section might be construed 
as affording authority to make a cadastral and topographic survey. The conten­
tion would be that this section authorizes the commissioners when requested in 
writing by the county surveyor to employ a 
may be required for any matter whatsoever. 
however, precludes such a construction. 

competent engineer whose services 
The doctrine of ejusdem gcneris. 

A rather parallel question with respect to Section 2411, supra, was under 
consideration by this office in an opinion appearing in Opinions of the Attorney 
General for 1917, Vol. II, p. lOll. It was held therein that this section does not 
authorize the employment of an engineer for the purpose of securing data to 
enable him to testify in a conservancy court concerning the advisability of adopting 
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plans outlined by the Conservancy Board for flood protection in the district. The 
language of the opinion appearing on p. 1013 is directly in point. It is as follows: 

"Neither do I think the subject matter of the contract falls within 
the terms of section 2411. Section 2411 G. C. provides in part: that an 
engineer may be employed by the county commissioners 'when the services 
of an engineer are required with respect to roads, turnpikes, ditches or 
bridges or with respect to any other matter.' 

In Lewis' Sutherland Statutory Construction, volume II, page 814, 
section 422, it is stated: 

'When there are general words following particular and specific 
words, ·the former must be confined to things of the same kind.' 

,{/ 

This doctrine has been accepted by the courts of this state in many 
decisions which may be cited. 

'General words, following particular and specific words, must, as a 
general rule, be confined to things of the same kind as those specified.' 
Shultz v. Cambridge, 38 0. S., 659. 

See State v. Johnson, 64 0. S., 270. 

The plain effect of these authorities on section 2411 G. C. is to make 
us view it as though it read as follows: 

When the services of an engineer are required with respect to roads, 
turnpikes, ditches or bridges, or with respect to any other SIMILAR 
matter." 

In your letter you refer to the value of a cadastral and topographic survey 
to a county. in connection with tax valuation of property. As you indicate, this 
would, of course, be only one of the uses of such a survey. The legislature has 
made express provisions with respect to the preparation of tax maps. These are 
contained in Sections 5549, et seq. of the General Code. Section 5549 provides in 
part as follows: 

"If, in the opm10n of the county commissioners, it IS necessary 'to 
the proper appraisal of the real estate of such county, on or before their 
June session, one thousand nine .hundred and thirteen, and every fourth 
year thereafter, they may advertise for four consecutive weeks in one 
or more newspapers of general circulation in the county, for sealed 
proposals to construct the necessary maps and plats to enable the assessors 
in the county, or any district thereof, to correctly reappraise all real 
estate. The maps and plats shall be made under the supervision of the 
county auditor, and such advertisement shall particularly specify the 
extent and character of the work to be done. * * *" 

Under the foregoing section, the commissioners are authorized to determine 
the extent and character of the work to be done in the preparation of such maps 
as are "necessary * * * to enable the assessors of the county or any district 
thereof to correctly reappraise all real estate." It is obvious without further 
discussion that this section does not authorize the commissioners to advertise 
for bids for the preparation of a cadastral survey of the county. Such a survey 
contains a far greater amount of data than is necessary to enable the assessors 
to appraise real estate. 
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Section 5551, General Code, being another section relating to tax maps, 
provides as follows: 

"The board of county commissioners may apP.oint the county sur­
veyor, who shall employ such number of assistants as are necessary, not 
exceeding four, to provide for making, correcting, and keeping up to date 
a complete set of tax maps of the county. Such maps shall show all 
original lots and parcels of land, and all divisions, subdivisions and allot­
ments thereof, with the name of the owner of each original lot or parcel 
and of each division, subdivision or lot, all new divisions, subdivisions or 
allotments made in the county, all transfers of property showing the lot 
or parcel of land transferred, the name of the grantee, and the elate of 
the transfer, so that such maps shall furnish the auditor, for entering on 
the tax duplicate, a cc,rrect and proper description of each lot or parcel 
of land offere<i for transfer. Such maps shall be for the use of the board 
of equalization and the auditor, and be kept in the office of the county 
auditor." 

I 

In the foregoing section the legislature has itemized the various things which 
a tax map shall show. The ·comment hereinabove made upon the applicability of 
Section 5549 to the question at hand may also be reiterated with respect to Section 
5551, supra. Even if this were not true, an application of the doctrine of expressio 
unius est exclusio alterius would clearly preclude a construction of this section as 
giving authority for making level surveys establishing bench marks, furnishing 
basic elevations, etc., all of which are a part of a cadastral and topographic survey. 

I have cited and discussed the sections of the General Code which I consider 
pertinent to a determination of the question before me. I do not find, in considering 
these sections individually, or considering all sections in pari materia, legislative 
authority for a board of county commissioners to expend public funds for a 
cadastral and topographic survey. These statutory powers must be strictly con­
strued. In Treadwell v. Commissioners, 11 0. S. p. 100, the court, after referring 
to a board of county commissioners as a quasi corporation, said: 

"A grant of power to such a corporation must be strictly construed, 
and when acting under a special power, it must act strictly on the condi­
tions under which it is given." 

In conclusion, it should be added that there is probably little doubt as to the 
benefit which a county may derive from such a survey as is here under considera­
tion. Possibly a grant of such power by the legislature would be for the best 
interests of the counties and their citizens, but until the legislature takes some 
step in this direction, for the Attorney General to say that public funds may now 
be spent for such a purpose, would constitute, I think, an attempted usurpation of 
the legislative function. The laws may only be interpreted as they are in the 

·light of rules of statutory construction which have been laid down. by the courts. 
In the last analysis, as stated in my Opinion No. 2887, it is a lawful purpose, not a 
laudable purpose, which warrants an expenditure of the taxpayers' money. 

It is my opinion that a county is not authorized to issue bonds to pay the cost 
of a cadastral survey. 

Respectfully, 

GiLBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


