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ROAD IMPROVEMENT-LEGISLATION STARTED BY COUNTY C0:\1-
MISSIONERS IN 1926-SECTION 1214, GENERAL CODE, AS IT THEN 
READ, GOVERNS LEVYING OF ASSESSMENTS. 

SYLLABUS: 
The prouisions of Section 1214, General Code, as in force and effect in the year 1926, 

should govern proceedings now to be taken in conr>edion with levying assessments to pay 
a part of the cost of the improvement of an intercounty highway, the proceedings for which 
became pending in the year 1926. 

CoLUMBus, 0Hro, July 15, 1930. 

HoN. BENJAMIN F. PRIMMER, Prosecuting Attorney, Hamilton, Ohio. 
DEAR Sm:-In your communication of recent date you request my opinion upon 

the applicability of the provisions of Section 1214, General Code, as in force and effect 
in the year 1926, to proceedings for the levy of assessments to pay a portion of the 
cost of a road improvement. You state that the improvement in question has been 
completed and that the first legislation for the improvement was passed by the board 
of county commissioners in the year 1926. Since the section involved is one of the 
group of sections relating to the improvement of what were then referred to as inter­
county highways as cooperative projects between the county and the state, I assume 
that application for state aid was made in the year 1926 under the then provisions 
of Section 1191, General Code. As you mention in your letter, Section 1214, General 
Code, was amended by both the 87th and 88th General Assemblies, and the question 
becomes one of wh~ther or not the provisions of Section 1214, as in force and effect 
in 1926, would now apply to the steps to be taken in levying assessments for the road 
improvement in question. 

This office has consistently held that upon filing application for state aid for the 
improvement of an intercounty highway, the proceedings for such improvement are 
pending within the meaning of Section 26, General Code, and the sections of the law 
relative thereto should govern such proceedings notwithstanding the fact that 
they may have, during the pendency of such proceedings, been amended or repealed. 
Opinions of the Attorney General, 1928, Vol. I, p. 638, Vol. II, p. 1196 and Vol. III, 
p. 1921. 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my opinion 
that the provisions of Section 1214, General Code, as in force and effect in the year 
1926, should govern proceedings now to be taken in connection with levying assess­
ments to pay a part of the cost of the improvement of an intercounty highway, the 
proceedings for which became pending in the year 1926. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Ge11eral. 

COUNTY COMMISSIONERS-NO LIABILITY FOR NEGLIGENCE IN 
MAINTENANCE OF STATE HIGHWAYS. 

SYLLABUS: 
County commissioners are not liable in damages by reason of negligence in the main­

tenance of state highways. 
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CoLuMBus, Omo, July 15, 1930. 

lioN. FREDERICK C. MYERS, Prosecuting Attorney, Marietta, Ohio. 
DEAR SJR:-This will acknowledge the receipt of your recent communication, 

as follows: 

"Directing your attention first to Section 7464 of the General Code, 
w}lich makes classifications of public highways in the ~tate, and to Section 2408 
which fixes liability upon the county commissioners for damages arising from 
negligence in not keeping the roads, including state roads, within their county, 
in proper repair, I am asking your opinion as to whether, as the law now 
stands, there is any liability resting upon the state or any of its subdivisions, 
or officers thereof, for damages resulting from the failure or neglect in keep­
ing a state road, as defined by Section 7464, in proper repair? Putting the 
question bluntly and in another form, if a person sustains damages due to 
failure of the proper authority to keep a state road in proper repair, has he any 
redress whatsoever? I 

In this connection, permit me to cite you to the cases of Bellard vs. Com­
missioners, 31 0. App. 224, and Weiher vs. Phillips, et al., 103 0. S. 249." 

I deem it unnecessary to give extended consideration to your inquiry, in view of the 
apparently settled law on the subject. The cases which you cite are conclusive upon 
the question as to the responsibility of the county commissioners for any negligence 
in connection with the maintenance of state roads. The duty to maintain this type 
of roads is now by law clearly placed upon the state and no such duty is imposed upon 
the county commissioners. Section 2408, General Code, is as follows: 

"The board of county commissioners may sue and be sued, plead and be 
impleaded in any court of judicature, bring, maintain and defend all suits 
·in law or in equity, involving an injury to any public, state or county road, 
bridge, ditch, drain or watercourse established by such board in its county, 
and for the prevention of injury thereto. The board shall be liable in its 
official capacity· for damages received by reason of its negligence or careless­
ness in not keeping any such road or bridge in proper repair, and shall de­
mand and receive, by suit or otherwise, any real estate or interest therein, legal 
or equitable, belonging to the county or any money or other property due 
the county. The money so recovered shall be paid into the treasury of the 
county, and the board shall take the treasurer's receipt therefor and file it 
with the county auditor." 

This section was under consideration in the cases which you have cited, and it 
is unnecessary to comment extensively thereon. 

While it is true that the section states that the county commissioners shall be 
liable for any negligence in connection with their failure to maintain state roads, it is 
nevertheless true that negligence must be predicated upon some duty. Since there is 
no duty to maintain, there can be, of course, no negligence. 

Section 7563 of the General Code formerly imposed the duty upon county com­
missioners to erect guard rails on all public highways under certain circmnstances. 
My predecessor in two opinions held that this duty applied to state highways. It is 
significant, however, that the last Legislature amended this section so as to place the 
duty of maintining such guard rails-specifically upon the Department of Highways. 
In view of this amendment, and in the light of the authorities cited, I am of the opinion 
that there is no liability upon the part of county commissioners in connection with the 
maintenance of state highways. 
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You further inquire whether a person sustaining damages from failure to keep the 
state road in proper repair has any redress. Of course, no suit against the state may be 
predicated upon failure to maintain its highways, since the Legislature has not made 
provision for bringing suits of this character. I may say that recent Legislatures have 
incorporated several items in their sundry claims bills covering reimbursement for 
damages of this character. At the present time this is the only method by which relief 
may be had. I may add that there is some agitation for provision being made for 
suits of this character, but so far as I know, no definite proposal has been offered, 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

REAL ESTATE EXAMINERS-ISSUANCE OF LICENSE TO APPLICANT 
TO OPERATE UNDER MORE THAN ONE TRADE NAME AUTHOR­
IZED. 

SYLLABUS: 
The state board of real estate examiners may issue a license to an individual doing 

business under two trade names. 
CoLUMBUS, OHIO, July 15, 1930: 

HoN. En. D. ScHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-I am in receipt of your letter of recent date, which is as follows: 

"Where a broker is licensed in his individual name, doing business as 
(DBA) 'Brokers' Exchange' and desires also to operate under the name of 
'Jones Rentals', that is, doing business as (DBA) 'Jones Rentals', under the 
provisions of the license law, is the State Board of Real Estate Examiners 
authorized to issue a license to an applicant to operate under his personal 
license under more than one trade name?" 

Section 6373-26 of the General Code provides as follows: 

"No person, firm or corporation shall act as a real estate broker or as a 
real estate salesman, or advertise or assume to act as such, without first being 
licensed so to do as provided in this act." 

Section 6373-29 of the General Code provides that the application for a license 
as a real estate broker shall be made in writing and provides that the application shall 
state the name of the person, firm or corporation applying for such license and the 
location of the place or places of business for which such license is desired and shall 
give such other information as the board of real estate examiners may require in the 
form of application prescribed by the board. This section further provides that if the 
applicant is a firm, the names of all the members thereof must be stated, and if it is 
a corporation, the names of the president and each of its officers to whom the license 
is to apply shall be stated. 

Section 6373-34 of the General Code provides in part as follows: 

"The form and size of the licenses issued under this act shall be pre­
scribed by the state board of real estate examiners. Each license shall show 


