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In the case that you present the application for registration was not filed in the 
office of the county auditor of the county in which such dog was kept or harbored 
and Section 5652, supra, was not complied with. 

In view of the foregoing and answering your question specifically, it is my 
opinion that Section 5652, General Code, requires an application for registration 
of any dog, subject to the provisions thereof, to be filed in the office of the county 
auditor of the county in which such dog is kept or harbored. Any registration 
tag otherwise issued would not constitute a valid registration tag. 

In connection with the above it should be pointed out that it is not meant to 
hold herein, that a dog should in all events be registered in the county where it 
happens to be at the time of registration. The test is; in what county of the state 
is the dog actually and in good faith "kept and harbored". And what is the proper 
county is a question of fact in each particular case. 

I am enclosing herewith a copy of Opinion No. 1265 referred to. 

1681. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney Gmeral. 

APPROVAL, BONDS OF FRANKLIN COUNTY-$10,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, February 6, 1928. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

1682. 

APPROVAL, BONDS OF IRONTON CITY SCHOOL DISTRICT, LAWRENCE 
COUNTY-$10,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, February 6, 1928. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

1683. 

PROBATE JUDGE-PREMIUM FOR BOND PAID BY COUNTY-MAY 
XOT RECOVER PRE:\llUl\1 PAID PERSONALLY. 

SYLLABUS: 

1. By tlze terms of Section 9573-1, Gcucral Code, a county is arttlwri::ed and 
required to pay the premium of any duly licensed surety company on the bond of 
tlze Probate Judge of such county. 
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2. vVhere prior to tlze ellactmellt of Section 9573-1, General Code, a public 
officer lzas paid for a suret::,o bo11d from his O'li'll funds he may 1101 reco·uer from the 
subdi·uision of which such person is an officer, that part of the premium paid by him 
on his official bond accrui1zg subsequent to the effective date of Section 9573, General 
Code. He may, howe-uer, lwo·e the old bond canceled and gh•e a 11cw bond to be 
paid for from cowzty funds. 

CoLtClllBt:S, OHIO, February 7, 1928. 

HoN. R. D. \VrLLIAMS, Prosecuting Attonze:y, Athc11s, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your letter dated February 2, 1928, 
which reads : 

"The probate judge of our county has given a ~urety company bond 
under the provisions of Section 1581 of the General Code. 

QUERY: Does Section 9573-1, G. C., authorize and empower the 
county to pay the premium on such bond? Should your answer to this 
question be in the affirmative then kindly advise this office whether or not 
the county is authorized to refund to the Probate Judge that part of such 
premium which has heretofore been paid by him, which part accrued 
subsequent to the taking effect of said Section 9573-1." 

On April 13, 1927 ( 112 v. 135), the Legislature passed an act entitled: 

"An Act-To supplement Section 9573 of the General Code by the 
enactment of supplemental Section 9573-1, relative to premiums on bonds 
of public officers, deputies and employes." 

This act, now Section 9573-1, General Code, provides: 

"The premium of any duly licensed surety company on the bond of 
any public officer, deputy or employe shall be allowed and paid by the state, 
county, township, municipality or other subdivision or board of education 
of which such person so giving such bond is such officer, deputy or employe." 

Section 1581, General Code, in so far as pertinent, reads: 

"Before entering upon the discharge of his duties, the probate judge shall 
give a bond to the state in a sum not less than five thousand dollars, with 
sufficient surety, approved by the "board of county commissioners or by the 
auditor and recorder, in the absence from the county of two of the com­
missioners, and conditioned that he will faithfully pay over all monies 
received by him in his official capacity, enter and record the orders, judg­
ments and proceedings of the court, and faithfully and impartially perform 
all the duties of his office. * * * " 

I deem it unnecessary to cite authc,rity to the effect that a probate judge is 
a "public officer"; and since by the plain terms of Section 9573-1, supra, the county 
is required to pay the premium of any duly licensed surety company on the bond 
of any public officer, the bond of the probate judge should be paid from county 
funds. 

In view of the foregoing and answering your first question specifically, it IS 

my opinion that by the terms of Section 9573-1, General Code, Athens County IS 
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authorized and required to pay the premium of any duly licensed surety company on 
the bond of the Probate Judge of such county. 

In answer to your second question I know of no authority in Jaw which would 
authorize the county to refund to the Probate Judge of your county that part of 
a premium paid by him on the bond required by Section 1581, General Code, which 
premium was paid prior to the enactment of Section 9573-1, supra, although part 
of such premium was earned subsequent to the effective date of said Section 9573-1. 
Money paid under such circumstances may not be recovered back by the payor. 
However, the Probate Judge may cancel the existing bond, for which he has person­
ally paid the premium, and thus obtain a refund for the unexpired period of such 
obligation. He may then file a new bond for the remaining portion of the term of 
office, which new bond must of course, be approved by the officers required by law 
t6 approve the same. 

In this connection your attention is directed to Opinion Xo. 761, dated July 
21, 1927, addressed to the Prosecuting Attorney of l\Iercer, County, the syllabus 
of which reads: 

"1. A public officer who is required to give an official bond at or before 
the time he takes office may, during his term of office, file a new bond for the 
remaining portion of his term of office, which new bond must, of course, 
be approved by the officer or officers required by Jaw to approve the same. 

2. The amendments to the sections of the General Code contained 
in House Bill :1\ o. 40, passed by the 87th General Assembly, and the pro­
visions of House Bill No. 333, 87th General Assembly, do not affect the 
salary of any officer. 

3. The premium of any bond of any public officer, deputy or em­
ploye signed by a licensed surety company, executed after House Bills Nos. 
40 and 333 passed by the 87th General Assembly became effective shall be 
paid by the state, county, township, municipality, school district or other 
subdivision of which such person so giving such bond is an officer, deputy 
or employe." 

I am enclosing herewith a copy of Opinion No. 761, referred to. 

1684. 

Respectfully, 
Eow ARD C. T10RNER, 

Attorney General. 

ELECTRIC POWER PLANT-TIIU:NICIPALITY-EXTE:I\SION OF TRANS­
MISSION LINES OUTSIDE CORPORATE LIMITS-LIMITATION ON 
AMOUl\'T OF POWER SUPPLIED. 

SYLLABUS: 

Subject to the constitutional limitation that the sale of the surplus product of 
a municipal electric light aud pozw:r pla11t to others than the municipality a11d its 
inhabitants shall not exceed fifty per centum of the total product supplied by such 


