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3. Members of the State Board of Accountancy are entitled to be paid 
nrcessary traveling expenses, and each member of such board may be allowed by 
the board for his services an amount commensurate with the time actually expended 
in such services, not to exceed five dollars per day. 

4560. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

JUSTICE OF PEACE-FORMATION OF NEW TOWNSHIP-NUMBER TO 
BE ELECTED DETERMINED BY SECTION 1712, G. C. 

SYLLABUS: 
U pan the formation of a new township the number of justices of the peace 

for such tow1-ship shall be determined and elected in the manner provided by 
section 1712, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, August 10, 1932. 

I·IoN. CAMERON MEACHAM, Prosewting Attorney, Portsmouth, Ohio. 

DEAR SIR:-Your recent request for my opinion reads as follows: 

"Under Sections 3244 et seq. the City of New Boston has been separ­
ated from Clay Township of which it was formerly a part, and the City 
of New Boston has been formed into ·a separate Township called New 
Boston Township. Three J usticcs of the Peace elected by Clay Township 
reside within the limits of New Boston City and also New Boston Town­
ship. 

The 1928 0. A. G. No. 2008 and Section 3512 of the General Code 
of Ohio did not quite appear to be in agreement. I am therefore request­
ing an opinion from you as to how Justices of the Peace in New Boston 
Township shall be selected, whether under Section 3259 of the General 
Code of Ohio or selected by the City Council of New Boston as Section 
3512 might seem to indicate." 

Section 3512, GeneraJ Code, reads m part as follows: 

"When the corporate limits of a city or village become identical with 
those of a township, all township offices shall be abolished, and the duties 
thereof shall thereafter be performed by the corresponding officers of the 
city or village, except that justices of the peace and constables shall con­
tinue the exercise of their funct:ons under municipal ordinances providing 
offices, regulating the disposition of their fees, their compensation, clerks 
and other officers and employes. Such justices and constables shall be 
elected at municipal elections." 

From an examination of the above section, it is apparent that it is applicable 
to those instances in which the corporate limits of a city or village are extended 
and become identical with those of a township in which are existing township 
offices. 

Section 3259, General Code, provides : 

"When a new township is set off, the county comm1sswners shall 
forthwith give at least ten clays public notice by advertisement, in three 
public places in such township, of the time and place of holding an elec-
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tion for township officers. At such time and place the electors of the 
township shall assemble, and elect officers, who shall hold their offices 
until the next regular township election and their successors are elected 
and qualified." 

Section 1712, General Code, which IS pertinent to your inquiry, reads as 
follows: 

"vVhen a new township is created, the court of common pleas of the 
county shall determine on the number of justices of the peace therefor 
and the day of their election. The clerk of the court shall transmit a copy 
of such proceedings to the trustees of the township, who shall immediately 
give notice to the electors to elect such justices in the manner hereinafter 
provided. If there arc no trustees of tlie township, the clerk shall give 
notice of such election not less than ten days nor more than fifteen clays 
prior thereto by causing advertisements of the time and place of the hold­
ing thereof to be posted in three public paces (places) in such township." 

Since section 1712, General Code, is specific in its reference to the determina­
tion of the number of the justices of the peace for the new township and their 
election, the terms of such section would control over the general language con­
tained in section 3259, General Code. 

The opinion to which you refer in your communication, found in Opinions of 
the Attorney General for 1928, page 984, considered the question of the jurisdic­
tion of the justices of the peace which were elected by the old township and 
whose residences were located in that part of the township set aside for the forma­
tion of the new township but did not specifically determine the procedure to be 
followed by the new township in selecting its justices of the peace. 

In respect to the question under consideration under a set of circumstances 
similar to that presented by your inquiry, the opinion stated "under the provisions 
of said section (1712) the Common Pleas Court of the county on the creation of 
the new township will determine the number of justices of the peace for said 
township and thereupon such justices of the peace for the new township will 
be elected in the manner provided for in said section and will continue to hold 
office until their successors are elected at the first general township election 
thereafter held. State, ex rei. vs. Hansen, 17 0. C. C. (N. S.) 79." 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of the 
opinion that upon the formation of the new township the number of justices of 
the peace for such township shall be determined and elected in the manner pro­
vided by section 1712, General Code. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


