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there are unencumbered balances legally appropriated in a sum sufficient to cover 
the obligations of the contract. There has further been submitted a contract bond 
upon which the Independence Indemnity Company appears as surety, sufficient to 
cover the amount of the contract. 

You have further wbmitted evidence indicating that plans were properly pre­
pared and approved, notice to bidders was properly given, bids tabulated as required 
by law and the contract duly awarded. Also it appears that the laws relating to 
the status of surety companies and the workmen's compensation have been complied 
with. 

Finding said contract and bond in proper legal form I have this day ~oted my 
appro'-:al thereon and return the same herewith to you, together with all other data 
suumitted in this connection. 

1213. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

TAX LEVY-"ALL TAXABLE PROPERTY OF A TOWNSHIP," CON­
STRUED-PUl{:CHASE OF FIRE APPARATUS. 

SYLLABUS: 
I. A levy of a leu: "on all the taxable property of a township" includes the 

property of a village within such tow!lslzip unless the property of tlze village is e~·­
prcssly e;".:cepted by statute from such levy. 

2. Under section 3298-54 G. C. before the township trustees purchase fire ap­
paratus and appliances there must exist a volunteer fire company haVIing such char­
acter as to give assurance of permanency and efficiency. 

3. Joint actwn by the township trustees and a council of a village within the 
township to purchase fire apparatus and to use and ma'i1~tain the same is not author­
ized by statute. 

CoLUMBUS, OHio, February 21, 1924. 

Bureau of Inspection a11d Super-,;ision of Public Offices, Columbus, Oh1io. 
GENTLEMEN :-You have requested the opinion of this department on the fol­

lowing questions: 

"Question 1. May the trustees of a township in which an incorporated 
village is located levy a tax upon all of the property of the township, in­
cluding that in the incorporated village, for the purpose of fire protection 
for the territory located outside of the village, when the village has pro­
vided its own fire protection? 

Question 2. May the trustees of a township enter into an agreement 
with the council of a village to pay a lump sum plus the wages of the firemen 
and cost of chemicals used, for each tire, and also to furnish $600.00 worth 
of hose to be used in conjunction with other hose belonging to the village? 

Question 3. ?l'lay the trustees of a township purchase and install a 
pumper and mechanical engine in the fire station now used by the village 
so that there will be fire protection for both the village and the territory 
outside of the village in the township? 
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Question 4. May the township trustees purchase fire equipment for fire 
protection in a township when no volunteer fire department has been estab­
lished?" 
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You are referred to the optnton of this department found in the Opinions of 
1920, Vol. II, page 265, the head note of which reads as follows: 

"The statutes of Ohio do not authorize the joint purchase of fire ap­
paratus by the township trustees and the council of a village within the town­
ship." 

This opinion discusses H. B. No. 332, which was an act that includes sections 
3298-54 and 3298-59 G. C., passed in 108 0. L., Part II, 1122, entitled "An act to 
authorize township trustees to provide against fires and proyide and maintain fire 
apparatus and buildings for the use of volunteer fire companies." The opinion 
says: 

"H. B. 332, above referred to, makes no provisiOn for joint action by 
a township and a village in the matter of the purchase of fire apparatus, 
and I am unable to find any statutory provision whatever for such joint 
action." 

This will answer both your second and third questions in the negative because 
these questions relate to joint action between the village council and the township 
trustees. 

Section 3298-55 G. C. reads : 

"The trustees of a township are authorized to levy in any year or years 
a sufficient tax upon all the taxahle property in the township to provide pro­
tection against fire and to provide and maintain fire apparatus and appli­
ances and buildings and sites therefor for the use of volunteer fire com­
panies." 

"All the taxable property in the township" includes the taxable property of a 
village in the township. The practice is and seems always to have been to make 
the general levies of the township to cover all property within the township. Be­
cause some part of the territory of a township becomes a village does not seem to 
operate to take the area within the village out of the township for voting or for 
taxing purposes. Village electors vote for township officers and are often elected 
as such otlicers. In State ex rd. vs. vVard, 17 0. S., 543, the opinion says: 

"The statutes nowhere provide, either expressly or by just implication, 
that on the organization of a city within the limits of a township or town­
ships, the territory within the city limits shall cease to be a part of the 
township or townships from which the same was taken, but there are clear 
indications of a contrary legislative intent." 

This case arose concerning voting in what was then called a city of the second 
class, the boundaries of which were not coterminus with the township. I am unable 
to find any statute or court decision that provides or holds to the contrary. 

Section 3292 G. C. provides a tax for drilling- an oil gr gas well "when so 
authorized by a majority. vote" and says: 
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"Such election shall be conducted the same as elections for township offi­
cers." 

Electors of a village in the' township are thus allowed to vote at such an 
election. 

Section 3411 G. C. provides that: 

"The trustees of each township may levy and collect a tax * * * 
on each dollar of taxable property of the township and pay it to a hospital 
association which maintains and furnishes a free public hospital for the ben­
efit of the inhabitants of such township. * * *'' 

But section 3413 G. C. provides that: 

"In a township in which there is a municipality, the council of which 
has already levied a tax for hospital purposes, the township trustees may 
make such levy only on the taxable property of the township, outside of 
the limits of such municipality." 

The clear inference here is that when township trustees levy a tax on all of 
the property of the township the levy falls upon the property in a village that is 
within the township unless there are express statutory provisions exempting the 
property in the village from such levy. 

Your first question, therefore, is answered in the affirmative. 

Section 3298-54 G. C. provides : 

"Township trustees may establish all necessary regulations to guard 
against the occurrence of fires, protect the property and lives of the citizens 
against damages and accidents resulting therefrom, and, when a volunteer 
fire company has been organized for service of the township, of such char­
acter as to give assurance of permanency and efficiency, may purchase and 
provide, for the use of such company, such fire·apparatus and appliances as 
may seem to the trustees advisable, in which event they shall provide for the 
care and maintenance thereof, and, for such purpose, may purchase, lease or 
construct and maintain necessary buildings; and they may establish and 
maintain lines of fire alarm telegraph within the limits of the township." 

The language here used makes the acts of the township trustees discretionary 
because the words are "may establish and may purchase. and provide for the use of 
such company such fire apparatus and appliance." This language clearly makes 
the purchase and the providing of fire apparatus and appliances contingent upon the 
existence of a volunteer fire company of such permanency and efficiency as to pro­
vide the means of using the same. 

Therefore, your fourth question must be answered in the negative. 
Respectfully, 

c. c. CRABBE, 

Attorney General: 


