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not be sold for less than par with accrued interest. It will be further observed that 
the interest c.ould not accrue in advance. "Interest is money paid for the use of 
money," and in the absence of any specific provision the interest on the indebtedness 
which you describe would be due at the expiration of six months and there is no 
express authority to pay said interest at any other time. On the other hand, there 
is an express inhibition against the discounting of the certificates of indebtedness, 
and the payment of interest in advance, as heretofore stated, constitutes discounting. 

It will be further noted that this statute clearly contemplates the payment of 
the obligations arising on account of the issuance of such certificates of indebtedness 
out of future collections. Section 3913 appropriates the funds to be collected for 
such purpose and the entire procedure is taken in anticipation of future collections. 
It would seem untenable that said interest could be paid before it is earned and 
before the proper funds have become available for said purpose. 

In the case of State ex rei., vs. Pierce, 96 0. S. 44, it is held: 

"In case of doubt as to the right of any administrative board to expend 
public moneys under a legislative grant, such doubt must be resolved in 
favor of the public and against the grant of power." 

In view of the foregoing, in specific reply to your first inquiry, I am compelled 
to the conclusion that upon the state of facts given by you it was not legal to pay 
the interest in advance. 

In reply to your second inquiry, you are referred to Section 286 of the General 
Code of Ohio, as amended in 108 0. L. (Pt. 2), page 1115, which, it is believed, in 
itself furnishes an affirmative answer to your question. 

1503. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

DISTRICT BOARD OF HEALTH-HAS AUTHORITY TO ADOPT AND 
ENFORCE ORDERS AND REGULATIONS TO SAME EXTENT AS 
FOR1-IER :\fUNICIPAL BOARDS OF HEALTH-SECTIONS 12600-137 
TO 12600-273 G. C. (SANITATION BUILDING CODE) APPLICABLE 
OUTSIDE OF CITIES-WHEN HEALTH· DISTRICT MAY ADOPT 
SAME-ADVERTISE:\IENT OF SUCH ORDERS MAY NOT BE 
ADOPTED BY REFERENCE TO SECTIO~AL NUMBERS OF GEN­
RAL CODE. 

1. General health district boards have authority to adopt and enforce the orders 
and regulations stated in section 4420 to the same extent as former municipal boards 
of health may have do11e. 

2. Insofar as sections 12600-137 to 12600-273 (Sanitation Building Code) are 
applicable outside of cities and to tile extent that they have reasonable reference to 
health conditions there existent, s1tch sections may be adopted by a general health 
district board as its general orders and regulations. 

3. If such sections are adopted, the advertisement of such orders and regula­
tiolls may not be by reference merely to their sectional numbers in the General Code 
of Ohio. 

CoLUMBus, 0Hro, August 19, 1920. 

State Department of Health, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN ;-Acknowledgment is made of the receipt of your request for the 

opinion of this department as follows: 
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"Under the provisions of section 1261-30 (H. B. 211, 108, Pt. I, p. 236), 
a district board of health 'shall exercise all the powers and perform all the 
duties now conferred and imposed by law upon the board of health of a 
municipality.' 

Section 4420 G. C. contains the following: · 
'Except in cities having a building department or otherwise exercising 

the power to regulate the erection of buildings, the board of health may 
regulate the location, construction and repair of water closets, privies, cess­
pools, sinks, plumbing and drains.' 

Query: Has the board of health of a general health district authority 
to adopt and enforce orders and regulations of general application within 
its jurisdiction regulating the 'location, construction and repair of water 
closets, privies, cesspools, sinks, plumbing and drains,' and may such a 
board of health, by apt words of reference, adopt and enforce the pro­
visions of Pt. IV, Sanitation, of the Ohio Building Code (Section 12600-137 
to 12600-273 G. C., inclusive) as the general orders and regulations of such 
board of health, to apply to all classes of buildings to be constructed in 
such jurisdiction without the necessity of advertising more than the section 
making reference to such adoption?" 

Let us first consider the power of the general health district board to adopt and 
enforce orders and regulations of the character stated in your letter. 

Section 1261-30 in part provides: 

"The district board of health hereby created shall exercise all the power 
and perform all the duties now conferred and imposed by law upon the 
board of health of a municipality." 

What is meant by "the district board of health hereby created?" If this means 
or includes the general health district board the answer to your first query is com­
paratively simple. 

Section 1261-16 creates two kinds of health districts; city health districts and 
general health districts. They are both health districts in contemplation of the first 
sentence of this section which in part provides that "the state shall be divided into 
health districts." As to the organization and finance, the act treats the two kinds 
of districts separately, but in the sections relating to powers and duties, the refer­
ence is simply to "each district board of health" or "the district board of health" 
without any distinctions between the two kinds of districts. See sections 1261-26, 
1261-27, 1261-28, 1261-29 and 1261-31. These are the secti01is giving the additional 
powers to the district boards of health, and there is no other express ref;rence to 
either kind of a district in these sections. In this respect they are the same as sec­
tion 1261-30 quoted above. These boards supplant the former township boards, 
which formerly under section 3394, now repealed, were granted the same powers 
as municipal health boards in much the same manner as is now provided in section 
1261-30. 

From these considerations, it must be concluded that general health district 
boards are included in section 1261-30 and in addition to the powers specifically 
granted in the later acts, have, and may exercise all the powers imposed by law upon 
municipal boards of health at the time of the passage of the section. As shown in 
the quotation of section 4420 in your letter, a board of health has power to regulate 
the matters therein referred to, and this section having been undisturbed by the 
Hughes-Griswold Act, no reason is apparent why this grant of power is not within 
the rather sweeping terms of section 1261-30. 
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It must be held, therefore, that general health district boards have authority 
to adopt and enforce the orders and regulations stated in section 4420 to the same 
extent as former municipal boards of health may have done. 

It is noted that you further inquire if such board may adopt and enforce as its 
general orders and regulations, sections 12600-137 to 12600-273 G. C., being Part IV 
"Sanitation" of the State Building Code. No reason is apparent why such code, 
to the extent that its terms are applicable to conditions and persons outside of 
cities, may not be so adopted. Practically the only limitations on the power granted 
is the express exemption of cities having a building department or other agency 
regulating the construction of buildings, and the implied limitation or reservation 
that the orders of the board must have reasonable reference to the public health. 
As to the former, it has no present application, as under the new health act each 
city constitutes a city health district and cannot be included in a general health 
district. As to the latter, for the purpose of this opinion, the reasonableness and 
validity of the state building code is assumed, but it is more than probable that some 
of the sections in the part under present consideration may be peculiarly applicable 
to plumbing and other sanitary conditions in cities. 

Without at this time examining in detail and passing on all of the·se sections in 
this respect (there are some hundred and thirty of them in all) it is sufficient to 
answer your second question in this way and to this extent, that such code may be 
so adopted insofar as it is applicable outside of cities, and to the extent that it has 
reasonable reference to the health conditions there existent. 

Your third question relates to the method of publishing such regulations if 
adopted, and particularly to the necessity of publishing the sections in full. 

Section 1261-42 fixes the method of adopting and recording and certifying such 
regulations to be the same as that required for ordinances of municipalities. It is 
noted that the method of publishing is not so fixed, the terms of the section being 
that such regulations "shall be adopted, recorded and certified as are ordinances of 
municipalities." This stops short of saying that the regulations shall be published 
as such ordinances; in fact, this section does not directly require such publication, 
for it proceeds: 

"But the advertisement of such orders and regulations shall be by 
publication in one newspaper published and of general circulation within 
the general health district." 

In section 4413 as to city health districts, the terms are different. An advertisement 
is provided for as follows: 

"Shall be adopted, advertised, recorded and certified" 

the same as ordinances. 
The purpose of section 1261-42 appears to effect a method of such advertisement 

different from that provided for municipal ordinances, and it is believed that the 
intention to require such publication is sufficiently clear. This section fixes its own 
method of publication, and such regulation not being a municipal ordinance or regu­
lation, is not affected by section 4228 as amended in 106 0. L. 493, so that your 
request is narrowed down to the interpretation of the phrase "the advertisement of 
such orders and regulations" contained in section 1261-42. Considering the similarity 
of purpose of this section and sections 4413 and 4228 it must be concluded that the 
"advertisement" required by the first is equivalent to that required in the other 
sections that such regulations "shall be published." See Corpus Juris, Vol. II, p. 284, 
Note 7. 
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It must be borne in mind that the violation of such regulations entails liability 
to criminal prosecution, and that such regulations impose rules of conduct of equal 
force to municipal ordinances and statutory law. In 28 Cyc. 360, it is said concern­
ing such publication: 

"When the legislature has prescribed the nature and mode of publica-
tion none other is sufficient to give validity to the ordinance." 

It may be added that the purpose of publication is to advise persons of the require­
ments made by the board of health in this regard, as it is repugnant to justice that 
criminal liability attach without an opportunity to know or be advised of the law, 
and in our theories of government it may be said that there is an aversion to con­
sideration as law that which is not generally known or officially formulated and 
promulgated. On the other hand, the sections which may be adopted have been 
enacted by the General Assembly, and the same rule that all persons are presumed 
to know the law may be held to apply to them in that connection, and knowledge 
of these sections beiag already conclusively presumed, it may be argued that the 
further publication is unnecessary. This presents a question upon which I am unable 
to find any direct authority in Ohio. 

In the case of City of Kop vs. Easterly, 76 Cal., 222; 18 Pac., 253, it was held 
that in the publication required of improvement specifications, the necessary maps 
refe-rred to in the specifications need not be included in the publication. In that 
case the court says : 

"It is contended that the maps and bench books to which the ordinance 
refers were not published. The argument is that the reference to the maps, 
etc., makes them a part of the ordinance, and that the requirement as to 
publication means that the whole ordinance be published * * *. All that 
is required to be published is the ordinance itself-the thing which is entered 
in the ordinance books." 

However, in the case of Kreulhaus vs. City of Birmingham, 26 L. R. A. (N. S.) 
492, the Supreme Court of Alabama held a municipal· ordinance to be void for un­
certainty which provided that all misdemeanors defined by the statute Jaw or by 
common law principles, which were punishable in the state of Alabama, were pun­
ishable by the municipality. The court in this case did not consider the power to 
publish by reference, but held that the ordinance was void for uncertainty because 
some of the matters involved in the criminal statutes of the state were inapplicable 
to the municipality, and the punishment of them were beyond the powers of the 
municipality. 

Disregarding for the present the general question of the legality of such publica­
tion by reference (see opinion No. 1109 directed to your department), I am inclined 
to think the safer course in this case would be to publish in full, and on the ground 
raised by the Alabama court, your specific question may be answered without finally 
deciding the question above mentioned, because certain matters embraced in the 
sections, the adoption of which is proposed, are beyond the power of the general 
health district to regulate. To illustrate: Section 12600-231 requiring certain adjoin­
ing rooms to have sound-proof partirrons is not a health measure, and its subject 
matter is beyond the power of the health board to regulate, and rather on these 
grounds, considered in connection with the rule that penal statutes must be strictly 
construed, I am forced to the conclusion that the general health district board may 
not effectively adopt the sections referred to in your letter as the general orders and 
regulations of such board of health by mere reference. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


