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Under these circumstances, if no services relatiYe to the August primary were in 
fact performed by this board of which l\Ir. Ragan was a member prior to the time of 
1\Jr. Ragan's death, it is my opinion that the entire fee to be paid to a member of this 
board, as provided in Section 4990, supra, would be payable to l\Ir. Ragan's successor, 
and none of said fee should be paid to the estate of Mr. Ragan, deceased. 

1271. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attonzey General. 

EXCISE TAX-ON MOTOR VEHICLE FUEL SOLD IN TANK CAR LOTS. 

SYLLABUS: 
When a refilling company in Ohio sells motor vehicle fuel which it has refined, in 

tank car lots, to a purchaser who is a. registered dealer, such purchaser is required tri 
pay the excise tax on the amount of such motor vehicle fuel re-sold by lzim. 

CoLuMnus, 0Hro, November 18, 1927. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, 0/zio. 

GENTLEMEN :-Permit me to acknowledge receipt of your request for my opinion, 
as follows: 

''In the administration of the gasoline tax act the commission has been 
construing Section 5526-4 so as to limit the word 'purchaser' to the first 
vendee from the manufacturer of gasoline. We have been impelled to this 
view by two considerations. 

1. Our belief that strictness of construction is required. 

2. Any other method will greatly add to the burden of administration. 

\Ve are in receipt this morning of a vigorous protest from The Solar Re-
fining Company which the commission desires should be forwarded to you 
with a request that you advise us whether the construction followed by the 
commission or that ciaimed by the protesting company is correct." 

The "protest" which you enclose with your communication discloses that the ques­
tion presented requires a determination as to who is required to pay the motor vehicle 
fuel excise tax in cases in which the refiner sells such motor vehicle fuel in tank car 
lots to a duly registered dealer. 

Section 5531 of the General Code provides as follows: 

"On or before the last day of each calendar month each dealer shall pay 
to the treasurer of state the excise tax due on the sale or use of motor ve­
hicle fuel sold or used by him in the preceding calendar month, together with 
any tax penalty on omitted amounts as certified to him during such calendar 
month. Such payment shall be accompanied by a copy of the statement 
filed with the Tax Commission of Ohio." 

This section discloses that the tax imposed must be paid by the "dealer." 

The term "dealer" is defined in Section 5526 of the General Code, as follows: 
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"'Dealer' shall include any person, firm, association, partnership or cor­
poration who imports or causes to be imported into the State of Ohio, any 
motor vehicle fuel or fuels as herein defined, for use, distribution or sale and 
delivery in Ohio, and after the same reaches the State of Ohio, also any 
person, firm, association, partnership or corporation who produces, refines, 
prepares, distills, manufactures or compounds such motor vehicle fuel as 
herein defined in the State of Ohio for use, distribution or sale and delivery in 
Ohio. Provided, however, that when any such person, firm, association, part­
nership or corporation so importing such motor vehicle fuel into this state, 
shall sell such motor vehicle fuel in tank car lots or in its original containers 
to any purchasers for usc, distribution or sale and delivery in this state, then 
such purchasers and not the seller shall be deemed the dealer as to the motor 
vehicle fuel contained in such tank car lots or original containers." 

As provided in the above section : 

"any person, firm, association, partnership or corporation who produces, re­
fines, prepares, distills, manufactures or compounds" 

motor vehicle fuel "for use, distribution or sale and delivery m Ohio" is a "dealer" 
within the meaning of the act. 

An exception thereto was made by the present General Assembly when it enacted 
Section 5526-4 of the General Code, as found in 112 Ohio Laws, 193, which section 
provides as follows: 

"In the event any person, firm, assoc1at10n, partnership or corporation 
producing, refining, preparing, distilling, manufacturing or compounding 
motor vehicle fuel in Ohio, shall sell such motor vehicle fuel in tank car lots to 
any purchaser who is duly registered as a dealer under the provisions of Sec­
tion 5528, General Code, then such purchaser and not the seller shall be 
deemed the 'dealer' as to the motor vehicle fuel contained in such tank car 
lots." 

As suggested in your communication, your question do.es not require a construction 
of the term "purchaser" as used in said section. 

It will be noted that the section provides that in case any person, firm, etc., who 
"refines" motor vehicle fuel and sells the same "in tank car lots" to "any purchaser 
who is a registered dealer," the purchaser, and not the seller, shall be deemed to be the 
"dealer" within the meaning of the act. 

It is the contention of the protestant that this section permits sale and re-sale 
· from one dealer to another so long as the fuel is kept intact in tank car lots, and that 

each such dealer in selling such tank car lots intact may sell it without being obligated 
·to pay the tax ; that the tax does not attach until it comes into the hands of a registered 
dealer who unloads the car and sells the contents as motor vehicle fuel. 

I do not believe that the section can be given such construction. The statute is 
plain in its provisions. It provides, in cases in which those "producing, refining, pre­
paring, distilling, manufacturing or compounding" motor vehicle fuel in Ohio sell a 
quantity of such fuel in tank car lots to a registered dealer, the purchaser from such 
producer, refiner, preparer, distiller, manufacturer or compounder shall be deemed to 
be the "dealer" instead of such refiner, etc. 

This section is an exception to the definition contained in Section 5526, supra. 
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The protestant contends that such a construction penalizes Ohio industries, in that 
it does not permit them to compete with those who import such motor ,·ehicle fuel into 
this state, because of the latter provisions of Section 5526, as follows: 

"Provided, however, that when any such person, firm, association, part­
nership or corporation so importing such motor \'chicle fuel into this state, 
shall sell such motor vehicle fuel in tank car lots or in its original containers 
to any purchasers for use. distrihution or sale and delivery in this state, then 
such purchasers and not the seller shall be deemed the dealer as to the motor 
vehicle fuels contained in such tank car lots or original containers.'' 

This section does not permit the re-sale of imported motor vehicle fuel without 
the payment of the tax imposed. The section specifically provides that when the im­
porter sells such fuel in tank car lots or in original packages for use and distribution 
in this state, in that event the purchaser and not the importer shall be deemed to be 
the ''dealer," and if such purchaser sells such imported fuel in tank car lots or original 
containers, he is required to pay the excise tax. 

The Tax Commission, however, must be satisfied that the person selling such 
imported motor vehicle fuel is the actual importer thereof before he may be per­
mitted to sell the same without paying the excise tax thereon. 

\Vhile under the provisions of said act there may be discrimination in certain in­
stances, such condition must be remedied by the legislature and not by the adminis­
trative officers. The law must be administered according to the provisions thereof. 

Opinion No. 1016, rendered to you under date of September 19, 1927, contains 
matter somewhat in point on the question herein presented. 

From what has been said, it is my opinion that when a refining company in Ohio 
sells motor vehicle fuel which it has rerined, in tank car lots, to a purchaser who is a 
registered dealer, such purchaser is required to pay the excise tax on the amount of 
such motor vehicle fuel re-sold by him. 

1272. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TURNER, 

Attorney General. 

l:\SURAXCE-BUlLDLNG AND LOAX CO~IPAXY MAY CARRY POLICY 
FOR OFFICER WHOSE DEATH \VOULD BE A SUBSTAKTIAL LOSS 
TO THE COMPANY-CONSENT OF STOCKHOLDERS UNNECES­
SARY-PROCEEDS OF SUCH POLICY DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
L 14'here a. buildi11g aud loa11 compa11y has a pecu11iary iuterest i11 the life of o11e 

of its officers or where the success of thr busine-ss is depeude11t upon the officer's con­
tiuuauce in life to srtch all extent tlrat his death would cause a substantial loss to the 
company, the compauy has an i11s11rable interest in tire life of said officer and may 
protect itself from such loss by carryi11g a policy of insura11ce on tire life of such 
officer. 

2. f,Vhcre tire co11stitution of a bui!di11g and loa11 company authori::es tire direc­
tors to do all things r1ccessary to e11able tl!e company to exercise the powers authori::ed 
by law, the board of directors may enter into such co11tract of i11sunmce, without 
previous a11d specific authority hat'iii[J bcc11 obtai11cd from the members or stock­
holders. 


