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COUNTY COMMISSI-ONERS - UNAUTHORIZED TO PROVIDE 
WEARING APPAREL FOR SURVEYOR AND E1IPLOYES PAY­
ING THEREFOR FROM COUNTY TREASURY. 

SYLLABUS: 
County commissioners are uot authorized under the provisions of either sec­

tion 2786 or sectimt 7200, General Code, to furnish boots or other wearing apparel 
for the surveyor and his employes and pay therefor from the county treasury. 

CoLUMBUS, OHio, June 13, 1933. 

Bureau of lt1spection and Supervisio11 of Public 0 ffices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I acknowledge receipt of your communication which reads as 

follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department your 
written opinion upon the following: 

Section 2786 of the General Code, requires the county commis­
sioners to furnish certain equipment for the county surveyor's office. 

QUESTION: Would the terms of this section authorize the 
county commissioners to furnish boots and other wearing apparel 
for the surveyor and employes of his office?" 

Section 2786, General Code, reads as follows: 

"The county surveyor shall keep his office at the county seat 
in such room or rooms as are provided by the county commissioners, 
which shall be furnished, with all necessary cases and other suit­
able articles, at the expense of the county. Such office shall also be 
furnished with all tools, instruments, books, blanks and stationery 
necessary for the proper discharge of the official duties of the county 
surveyor. The cost and expense of such equipment shall be allowed 
and paid from the general fund of the county upon the approval 
of the county commissioners. The county surveyor and each assistant 
and deputy shall be allowed his reasonable and necessary expenses in­
curred in the performance of his official duties." 

This section provides what articles may be purchased by the county 
commissioners for the surveyor's office. It includes tools, instruments, books, 
blanks and stationery necessary for the proper discharge of the official duties 
of the county surveyor. Clearly, boots or other wearing apparel would not be 
included within any of these terms. The statute also provides: 

"The county surveyor shall keep his office at the county scat 
in such room or rooms as provided by the county commissioners, 
which shall be furnished, with all necessary cases and other suitable 
articles, at the expense of the county." 

The phrase "other suitable articles" refers only to such articles as would 
be used in furnishing the room or rooms in which the office is located. In 
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other words, the rooms are to be furnished with all necessary cases and other 
suitable articles. I am of the view therefore that the terms of section 2786, 
General Code, do not authorize the county commissioners to purchase boots 
or other wearing apparel for the surveyor and his employes. 

Section 7200, General Code, reads in part as follows: 

"The county commissioners may purchase such machinery, tools 
or other equipment for the construction, improvement, maintenance or 
repair of the highway, bridges and culverts under their jurisdiction as 
they may deem necessary. The county commissioners may also at 
their discretion purchase, hire or lease automobiles, motorcycles or 
other conveyances and maintain the same for the use of the county 
surveyor and his assistants when on official business. All such machin­
ery, tools, equipment and conveyances belonging to the county shall 
he under the care and custody of the county surveyor. All such ma­
chinery, tools, equipment and conveyances owned by the county shall 
be plainly and conspicuously marked as the property of the county. 
The county surveyor shall annually on the fifteenth day of Novem­
ber make, or cause to be made, a written inventory of all such ma­
chinery, tools, equipment and conveyances indicating each article 
and stating the value thereof and the estimated cost of all neces­
sary repairs thereto and deliver the same to the county commis­
sioners, who shall cause the same to be placed on file. At the same 
time he shall file with the county commissioners his written recom­
mendations as to what machinery, tools, equipment and conveyances 
should be purchased for the use of the county during the ensuing 
year and the probable cost thereof." 

This section was construed in Opinions of the Attorney General for 1917, 
Vol. III, page 2332, wherein the following question was asked: 

"(2) May the commissioners also provide equipment for doing 
such work, and can rubber boots, whether ordinary or hip, be con­
sidered as equipment to be paid for from the public treasuries of any 
taxing district?" 

This opinion says on page 2335: 

"In answering this question it will be well for us to note the 
provisions of section 7200 above quoted. The language therein used 
IS as follows: 

'The county commissioners may purchase such ma­
chinery, tools or other equipment for the construction, im­
provement, maintenance or repair of the highway, bridges and 

cu !verts. * * *' 

The question arises as to whether rubber boots could be brought 
within the term 'other equipment.' It is my opinion that they cannot 
he so brought within this term. While I will not go into this to any 
extent for the purposes of this opinion, yet the rule is well estab-
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lished in law that where a general term follows specific and definite 
terms, the meaning of the general one must be fixed with a view to 
the meaning of the specific and definite terms. 

In the provision just quoted the specific terms arc 'machinery' 
and 'tools,' and the general term which follows these specific ones is 
'other equipment.' Hence, in view of the above rule of law, 'other 
equipment' would be held to include only those things which would 
be similar in nature to 'machinery' and 'tools;' that is, such things 
as would be used by a workman in the building of roads, bridges and 
the like, which could hardly be said to include articles of wearing ap­
parel, irrespective of whether they be hip or ordinary boots. Therefore, 
it is my opinion that the county commissioners would have no authority 
to purchase boots, as suggested, and pay for the same from the proper 
fund of the county." 

I agree with the holding of that opinion. 

885 

Consequently, I am of the view that the county commissioners are not 
authorized under the provisions of either section 2786 or 7200, General Code, 
to furnish boots or other wearing apparel for the surveyor ~tnd his employes 
and pay therefor from the county treasury. 

955. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

PUBLIC SCHOOL FUND-SUBSTITUTE HOUSE BILL NO. 688, 90TH 
GENERAL ASSEMBLY, IF ENACTED, PROVIDING THEREFOR, MAY 
NOT BE USED FOR CERTAIN PURPOSES-SMITH-HUGHES ACT 
AND TRACEY-COPPS ACT DISCUSSED-EXPENSES OF STATE 
BOARD OF VOCATIONAL EDUCATION-REHABILITATION WORK 
DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
1. In the event Substitute House Bill 688 of the 90th General Assembly is 

e11acted into law in the form in which it was introduced in the legislature, and a 
"public school fund" as provided by Section 6 thereof, is thereby created, no part 
of that ftmd may be used for the payme11t of salaries or wages of employes or 
appointees of the State Board of Vocational Education engaged in directi11g a11d 
.supervising the administration of the Smith-Hughes Act or the Tracey-Copps Act 
in cooperatiOit with the Federal Government; nor may any part of such fund be 
used to pay the incidental expense of the State Board of Vocatio11al Education 
or its appointees; nor may any part of the said fund be expended to pay the cost 
of admi11istrati01t of the division of schools for deaf, blind and crippled childrm 
in the Department of Education. 

2. No part of the state's cost of administration of the Smith-Hughes Act or 
the Tracey-Copps Act nzay be paid from the "public school fund" referred to in 
paragraph 1, above, except ,such as may be included withi11 the amou11ts author­
ized to be paid to the several school districts by Sections 7 a1td 8 of proposed 


