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vided that "council shall provide for such other ordinary or extraordinary expense 
as it may deem advisable or necessary for the proper operation or administration," 
the Legislature intended that such an expense as the one here being considered should 
be paid by the city council of Alliance, if council deemed it advisable or necessary. 
\Vhile this part of the section must be read with that which precedes it, yet the words 
"ordiuary or extraordinary" seem to me to indicate an intention to vest the council 
with a wide discretion in determining what expenses it may deem advisable or neces­
sary. Having authorized the payment of the ordinary or extraordinary expenses, 
which to council seems advisable or necessary for the proper operation or administra­
tion of the Municipal Court, and having at the same time made provision for the ap­
pointment of a substitute judge, which in the ordinary course of events would en­
tail certain expenses, I believe it reasonable to conclude that such expenses were in­
tended to be embraced in the language of Section 1579-226, supra. 

As you point out, it was held in Opinion Xo. 2042, rendered to your Bureau under 
date of May 1, 1928, that the council of the City of Newark, for want of statutory 
authority so to do, has no power to fix the compensation of the acting judge of the 
lVIunicipal Court or to appropriate money to pay the same. The act creating and re­
lating to the ::\Iunicipal Court of the City of X ewark, however, contains no such pro­
vision as that above quoted from Section 1579-226. 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my opinion 
that upon the facts stated in your letter payment of compensation to a substitute judge 
from the city treasury of the City of Alliance is legal. 

2267. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attonzey General. 

ROAD I.rllPROVElfE~T-ZANESVILLE-DISCUSSIO~ OF l'ROCEDURE­
OPI~IO~ ~0. 1334, DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
Further consideration of procedure incident to impro<:emellt discussed in Opi11ion 

No. 1334, rendered December 6, 1927. 

CoLG:l.IBcs, 0Hro, June 22, 1928. 

HaN. CLARENCE J. CRosSLA:m, Prosecuti11g Attorney, Zallesville, Ohio. 

DEAR SIR :-Acknowledgment is made of the receipt of your communication, as 
follows: 

"Referring to your Opinion Xo. 1334, and with particular reference to 
the situation detailed in my communication and drawing which said opinion 
answered, I wish to ask you your opinion further respecting the following 
general procedure in the improvement, repair and maintenance of the said 
Monroe Street bridge. 

1. May the council of Zanesville and the commissioners of ::\Iuskingum 
County co-operate in establishing a continuation of a county road into said 
city and over the west approach of said bridge to a point where the corpo­
ration line of Zanesville runs through the middle portion of said bridge? 
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2. Thereafter may the ::\fuskingum County Commissioners and the City 
of Zanesville council each separately award a contract to the same bidder for 
the improvement and repair of that portion of said bridge then being within 
their respective jurisdictions, and also separately issue their own bonds there­
for, assuming that each can issue bonds without exceeding the total bond limi­
tations for such purpose? 

3. l\fay the action referred to in the preceding questions be prefaced by 
an original undertaking and agreement between the commissioners and coun­
cil to act in accordance with the foregoing methods, and likewise to maintain 
their respective portions of said bridge afterward?" 

In my previous opinion, to which you refer, it was held that the bridge in question 
could not be constructed by the county commissioners in view of the fact that there 
was apparently no established road leading from the western terminus of the bridge 
into the city limits. As was pointed out, the authority and duty of county commis­
sioners to construct bridges is prescribed by Sections 2421 and 7557, General Code, 
and includes the right and obligation to construct bridges on "state and county roads, 
free turnpikes, improved roads, abandoned turnpikes and plank roads in common 
public use." By the terms of Section 2421, bridges on roads of these kinds must be 
constructed within cities and villages, with an exception not here applicable. 

Your first question is whether the council of Zanesville and the commissioners 
may cooperate in establishihg a continuation of a county road into the said city and 
over the west approach of a bridge to a point where the corporation line of Zanesville 
runs through the middle portion of said bridge. General authority is conferred upon 
county commissioners to improve roads under Section 6906 of the Code, which is 
quoted in the prior opinion. By Sections 6949, et seq., of the Code, the commissioners 
are authorized to extend any road into or through a municipality when the consent 
of the council has been first obtained. Accordingly, if it is desired to make the im­
provement extend into the City of Zanesville, in this instance, I see no reason why 
the county commissioners cannot proceed under Section 6906, et seq., to improve this 
road and extend it into the corporation limits on both the east and west. The co­
operation of council is apparently only necessary in case a portion of the proposed 
improvement is actually to be done within the city. In this instance, as I understand 
the situation, probably the only portion of the improvement to be within the City of 
Zanesviile is the east half of the bridge. I believe it within the power of the council 
and the commissioners to agree to the establishment and improvement of the road 
and its continuation into the city in the way indicated. 

Your second question is whether the commissioners and council may separately 
award a contract to the same bidder for the improvement and repair of the portion 
of the bridge in their respecti\·e jurisdictions and also separately issue" their bonds 
therefor. 

The duty of maintaining bridges on improved county roads within municipalities 
is placed upon the county commissioners by Section 2421 of the Code, subject to an 
exception not applicable here. This duty does not, however, in my opinion, prevent 
the municipality from also undertaking· the construction of bridges located therein. 

In Opinions of the Attorney General for 1925, at page 471, it was held that a city 
was authorized to construct bridges over streams and public canals on state and 
county roads within the city limits. The conclusion reached by my predecessor was 
that while the duty is also enjoined upon county commissioners to construct such 
bridges, the general authority granted to municipalities is such that they clearly have 
the right, if they so desire, to expend public funds for this purpose. That opinion 
also held that the city might issue bonds for the purpose of constructing such bridges. 
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In this instance the bridge lies partly within and partly without the municipality. 
In so far as that portion which is within the municipality is concerned, I am of the 
opinion that the City of Zanesville has the authority to issue bonds and make the 
imprm·ement and since the county commi,sioners arc authorized, if it is necessary, 
to construct the whole of the bridge, I believe it follows that they have the right to 
improve that portion not within the municipality and issue bonds to provide funds 
therefor. 

\\'bile there is some awkwardness attendant upon the letting of two separate con­
tracts for the same improvemrnt, l do not believe that there will be any insuperable 
obstacle encountered in ~o procee!ling. Bids can be received concurrently and the 
awards made, as you suggest, 1o the same bidder. I accordingly am of the opinion 
that the county commissioners and the council may each separately award a contract 
to the same bidder for the proposed impro,·ement and repair of that portion of the 
bridge within their respective jurisdictions. I am of the opinion that each of such 
authorities has the right to issue bonds for such improvement. I am, of course, not 
passing upon any question of bond limitations, since you have stated that I may assume 
that such limitations will not be exceeded. 

lt may be suggested that it would be easier for the City of Zanes,·ille to con­
tribute an agreed amount to the county commissioners anrl then permit the county 
commissioners to assume entire charge of the contract, but such a course would be of 
doubtful validity, especially in view of the iact that the issuance of bonds apparently 
is necessary. \Vhile the commissioners could doubtless receive contributions and 
devote them t? the improvement in question, there is no specific authority in law 
authorizing the city to issue bonds for the purpose of contributing toward the cost 
of a county improvement. I am, therefore, of the opinion that the award of separate 
contracts is preferable. 

Your third question is whether or not the action of the two authorities hereinabove 
described can be preceded by an agreement between the two to act in accordance with 
the procedure outlined and also to maintain the respective portions of the bridge 
thereafter. 

\Vhile there is no specific statutory authority for such a course, I can see no 
objection thereto. \Vhile the primary duty of keeping fhe bridge in repair would, 
in the absence of contract, rest upon the county commissioners under Section 2421 of 
the Code, it is also proper fer the municipal authorities to provide for such repair 
under the general powers of a municipality. Accordingly, if council deems it advisable 
to undertake by contract to assume the obligation of repairing that portion of the 
bridge located within the municipality, I belieYe there is power so to do. 

2268. 

Respectfully, 
EDWARD c. Tt:RXER, 

Attorney General. 

SCHOOLS-TRAXSPORTATIOX OF PUPILS-BOARD OF EDUCATION 
FUXDS COXFIXED TO PUBLIC SCHOOL SYSTE:\1. 

SYLLABCS: 

A board of education has 110 authority to pro·uide and Pa:J' from public fu11ds for 
transPortation for pupils who attend high schools otlzer than public higlz schools; and 
any payments made for such purpose by a board of education are illegal. 


