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meaning of the phrase "road machinery and equipment", and hence within the 
purpose of a tax levy for road construction and repair, would in my judgment 
bt an unauthorized extension of the purpose of such levy beyond that contem­
plated by the legislature. 

It is my opinion that the county commissioners may not use the proceeds 
of gasoline excise taxes levied for road construction and repair purposes, for 
the purchase of passenger automobiles even though it: is contemplated that 
after acquisition such passenger automobiles will be used solely in connection 
with such road work. 

4807. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF C U YAH 0 G A COUNTY, OHIO, 
$10,000.00. 

COLUMBUS, OHIO, October 18, 1935. 

State Employes Retirement Board> Columbus> Ohio. 

4808. 

APPROVAL, BONDS OF CITY OF CLEVELAND, CUYAHOGA 
COUNTY, OHIO, $3,000.00. 

CoLUMBus, OHIO, October 18, 1935. 

State Employes Retirement Board> Columbus> Ohio. 

4809. 

MOTOR VEHICLE-WEIGHT OF TANDEM AXLE ALLOW­
ABLE IN ADDITION TO GROSS WEIGHT AND LOAD LIM­
ITATIONS. 

SYLLABUS: 
When a vehicle used singly or in a combination of motor vehicles, is 
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equipped with a tandem axle of the type mentioned in Section 7248-1, General 
Code, the weight of such tandem axle should be allowed in addition to the 

gross weight and load limitations prescribed in Section 7248-3, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, October 18, 1935. 

CoL. LYNN BLACK, Superintendent, Ohio State Highway Patrol, Colwmbus, 

Ohio. 

DEAR SIR :-I am in, receipt of your communication which reads as fol­
lows: 

"I am making a formal request for an opinion from your office 
relative to Section 7248-1, General Code. 

The question at hand is relative to the tandem axle. As you 
will note in this section, it provides 18,000 pounds per axle plus the 
extra weight of such axle and equipment as certified by the manufac­
turer. 

The question asked of this office . on numerous occasions is, in 
substance, as follows: "Is the weight of the tandem axle permitted 
on the permissible gross weight of any one vehicle?" That is, a ve­
hicle with sufficient tire width is permitted to haul 12 tons, is the 
tandem equipment allowed in excess of the 12 tons? 

I call your attention to the previous section mentioned in this 
letter, namely, Section 7248-1, which deals primarily with axles ra­
ther than with gross loads. I would call your attention also to Sec­
tion 7248-3 which deals with standard lengths and weights. 

Your attention is called to the first sentence of this section, 
which is: "The following shall be the lengths and weights of vehi­
cles and combinations of vehicles operated under the provisions of 
this chapter, subject to the exceptions otherwise stated in this 
chapter." 

Is Section 7248-1 an exception? Many of the truck operators 
and likewise automobile clubs and trucking associations are vitally 
concerned with this question and I am wondering if it is possible for 
you to submit to us a formal opinion relative to all the questions con­
tained above. 

I will greatly appreciate anything you might do to clarify this 
misunderstanding which now exists relative to these sections." 

I assume that the vehicles you have in mind are equipped with pneumatic 
tires and that the tire surfaces of the vehicles are such that they do not come 
within the limitation of Section 7248, which section is an additional limitation 
other than the sections pointed out in your inquiry, it regulating the weight of 
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the vehicle and load that can· be transported over the highways of this state in 
relation to the tire surface of the vehicle. 

Section 7246, General Code, among other things, limits the weight of a 
vehicle and load used on the highways for each separate vehicle, fixing the limit 
for the combined weight of a vehicle and its load at 12 tons when the vehicle 
is equipped with pneumatic tires. 

toto: 
Section 7248-3, General Code, mentioned in your inquiry, provides in 

• "The following shall be the lengths and weights of vehicles 
and combinations of vehicles operated under the provisions of this 
chapter, subject to the exceptions otherwise stated in this chapter: 

Each vehicle, length over all, thirty-five feet, gross weight. including 
load, twelve tons, maximum weight per single axle, nine tons; com­
mercial tractor and semi-trailer in combination, length over all, forty 
feet, gross weight including load, twenty-one tons, maximum weight 
per single axle, nine tons; any other combination of vehicles, length 
over all, sixty feet, gross weight including load, thirty-three tons, 
maximum weight per single axle, nine tons." 

Section 7248-1, General Code, provides i1~ter alia: 

"No vehicle shall be operated upon the improved public high­
ways and streets, bridges or culverts within this state, having a gross 
weight, including load, * * '} greater than eighteen thousand pounds 
on both wheels of one axle when such vehicle is equipped with pneu­
matic tires, or greater than eighteen thousand pounds, plus the extra 
weight of such additional axle and equipment as certified by the man­
ufacturer, for dual or tandem axles when equipped with pneumatic 

tires so designed and used that each single axle thereof carries an 
equal load and moves up and down with the undulations of the road 
surface, as in the case of cantilever, rocker or similar tandem axles. 

* *" 
(Italicized language is the amended portion of statute enacted 

111 Senate Bill No. 51 of the Regular Session of the General As­
sembly, 115 0. L., 240, 241). 

The basic question raised by your inquiry is: When a vehicle used 
singly, or a combination of motor vehicles is equipped with a tandem axle or 
axles, should the weight of such tandem axle or axles be allowed in addition or 
as a part of the specific tonnage limitations for vehicle and load for various 
types of vehicles and combination of vehicles laid down in Section 7248-3, 
General Code ? 

The results of numerous governmental and private research studies show 
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that the addition of tandem axles of the type mentioned in Section 7248-1, 
General Code, on trucks and on other vehicles and a combination of vehicles 
produces less impact on a highway than the older types of single axle vehicles 
and that distributing the weight on four wheels and tires with tandem axles 
the weight of the load is ~pread over double the surface on the highway and 
they thus reduce, if not by half, at least to a great extent, the wear and tear 
on the surface of the highway. Evidently recognizing their value in road pres­
ervation, and to encourage the use of such axles, the General Assembly 
amended Section 7248-1, General Code, and in addition enacted Section 
7248-3, General Code. At the outset, however, it must be admitted that both 
S(Ctions are inartfully drawn. 

Section 7248-1 and 7248-3 are in pari materia and must be examined in 
conjunction with each other in order to arrive at the true legislative intent, 
such intent being the prime and sole object of all rules of statutory construc­
tion. Turner vs. StateJ I 0. S., 422J· Strawn vs. Columbiana CountyJ 47 0. 
S., 404; Slingluff vs. WeaverJ 66 0. S., 621. 

On first examination it appears that Section 7248-1, General Code, has 
reference only to axle weight restrictions, such restrictions being in addition to 
gross weight of vehicle and .load restrictions and that the language employed 
in Section 7248-3, General Code, "subject to the exceptions otherwise stated 

in this chapter" J in conjunction with Section 7248-1, General Code, means 
only that a vehicle equipped with a tandem axle, is permitted additional axle 
weight over and above the nine ton limitation on such axle. However, such 
a conclusion, relying solely on a strictly literal interpretation of Section 7248-1, 
results in the absurd effect of penalizing the use of tandem axles, since if a tan­
dem axle is added to a vehicle, the weight of such axle would have to be sub­
tracted from the "pay load" of the vehicle. That is, without the addition of 
the tandem axle, such pneumatic-tired vehicle, to be within the law, could 
weigh, with its load, twelve tons. Adding a tandem axle to the vehicle, which 
tandem axle helps to preserve the road, under such an interpretation, the "pay 
load" would have to be reduced to the extent of the weight on the tandem axle 
added to such vehicle. Moreover, with reference solely to axle weight, there 
would be no real benefit to the truck owner since no additional "pay load" 
could be carried on that axle. Consequently, it appears that an obvious literal 
interpretation of Section 7248-1, General Code, leads to the absurd conchi­
sion that if a tandem axle is employed, the "pay load" must be reduced, and 
the General Assembly, instead of encouraging the use of tandem axles, which 
preserve the highways, has discouraged their use; or, to carry the thought one 
step further under such a strict interpretation, the absurd conclusion is reached 
that weight restriction laws, all of which are designed solely for the protection 
of our highways, are interpreted in a manner which instead of protecting our 
roads, are actually detrimental to their preservation. When confronted with 
a construction of a statute, which is obviously contrary to the legislative in-
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tent, and which leads to absurd consequences, the courts have gone to great 
length to avoid such a construction. It is stated in Hill vs. lltfichan, 116 0. 

S., 549, 553: 

"* * * the construction of a statute depends upon its operation 
and effect, and not upon the form that it may be made to assume. 
Butzman vs. Whitbeck, 42 Ohio St., 223. It has also been held that 
it is the duty of courts, in the interpretation of statutes, unless re­
strained by the letter, to adopt that view which will avoid absurd con­
sequences, injustice, or great inconvenience, as none of these can be 
presumed to have been within the legislative intent. Moore vs. 
Given, 39 Ohio St., 661. * * *" 

In the instant case, I am unable to say that the letter of Section 7248-3, 
supra, limiting the maximum weights, would restrain the courts in effectuat­
ing the legislative purpose to be subserved in encouraging the use of tandem 
axles,-this for the reason, as hereinabove indicated, these maximum limita­
tions of the section are "subject to exceptions". In order to avoid absurd con­
sequences, the courts have even departed, not only from the literal meaning 
of a statute, but from its letter. The text in 37 0. Jurisprudence, pages 548 
to 552, is as follows: 

"It often happens that the true intention of the lawmaking 
body, though obvious, is not expressed by the language employed in a 
statute when that language is given its literal meaning. In such 
cases, the carrying out of the legislative intention, which, as we have 
seen, is the prime and sole object of all rules of construction, can 
only be accomplished by departure from the literal interpretation of 
the language employed. The manifest purpose and intent of the leg­
islature will prevail over the literal import of the words. Hence, the 
courts are not always confined to the literal or strict meaning of stat­
utory terminology-especially where there is also a more comprehen­
sive sense in which the term is used. The letter of a law is sometimes 
restrained, sometimes enlarged, and sometimes the construction is 
contrary to the letter. Indeed, it is a familair canon of construction 
that a thing which is within the intention of the makers of a statute 
is as much within the statute as if it were within the letter; and a 
thing which is within the letter is not within the statute unless it is 
with the intention of the makers. Every statute, it has been said, 
should be expounded, not according to the letter, but according to 
the meaning, for he who considers merely the letter of an instrument 
goes but skin deep into its meaning. Qui haeret, in litera haeret in 
in cortice ." 
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It is accordingly my opinion that the exception contained in Section 
7248-1 General Code, as to allowance for the weight of a tandem axle therein 
described, must be construed as an exception to maximum gross weight and 
load limitations prescribed in Section 7248-3, General Code. 

4810. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

POOR RELIEF-WAGES RECEIVED BY FAMILY FOR CCC 
WORK BY SON NOT "POOR RELIEF". 

SYLLABUS: 
Where a family has a son in the Civilian Conservation Corps and the 

family receives a part of his wages earned therein, such family is not receiving 
"poor relief" within the contemplation of Section 3477 and 3479, General 

Code. 

CoLUMBUS, OHio, October 18, 1935. 

HoN. VERNON L. MARCHAL, Prosecuting Attorney, Greenville, Ohio. 

DEAR SIR :-I am in receipt of your communication, which reads as fol­

lows: 

"I wish you would please render this office an opmwn as to 
whether or not a family which has been on relief and which had a 
son in the Civilian Conservation Corps Camp, receiving $25.00 per 
month of the earnings of such son from the Federal government, 
changed their residence from one Township to another within this 
County during such time, and lived for a period of more than ninety 
days in the new Township in the County without receiving any re­
lief, the only payments made to them being the $25.00 from the 
Federal government,-my question being as follows: 

Whether or not they are legal residents of the new Township, 
or would be required to apply for relief at this time in the Township 
from which they had moved,-as the boy who had been in the Camp 
has been discharged from servict:. 

The real question being whether or not the money received 
from the Federal Government as part payment of Civilian Conser­
vation Corps wages is poor relief." 


