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2127. 

CONSERVANCY DISTRICT-ASSESSMENT AUTHORIZED BY SECTIO~ 
6828-44a, G. C., LEVIED ON ALL REAL ESTATE WITHIN DISTRICT. 

SYLLABUS: 
The assessment referred to m the portion of section 6828-44a, General Code, 

which provides that: 

"In the event of the issuance of bonds authorized by this section, the 
board shall levy an assessment uniformly at a level rate upon all the prop­
erty of the district according to the assessed valuation thereof, payable in 
annual installments during the life of such bonds, in an amount sufficient 
to retire said bonds at maturity, which installmmts of assessments shall 
bear interest at the same rate as the said bonds." 

is a special assessment on all the real estate in a conservancy district and is not a 
general tax levy on all the property, both real and personal, in such district. 

CoLUMBUS, OHIO, January 2, 1934. 

Bureau of Inspection and Supervision of Pttblic 0 ffices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I acknowledge receipt of your communication, which read·s as 

follows: 

"Amended Senate Bill No. 96, passed by the Ninetieth General 
Assembly, effective August 31, 1933, provides that Boards of Directors 
of Conservancy Districts may issue bonds for the purpose of retiring 
any obligations incurred pursuant to the provi·sions of sections 6828-43 
and 6828-44 G. C. In this Act, section 6828-44a was enacted, and the 
second paragraph of that section reads as follows: 

'In the event of the issuance of bonds authorized by this section, 
the board shall levy an assessment uniformly at a level rate upon all 
the property of the district according to the assessed valuation thereof, 
payable in annual installments during the life of such bonds, in an 
amount sufficient to retire said bonds at maturity, which installments 
of assessments shall bear interest at the same rate as the said bonds.' 

Question. Is the assessment referred to in this Act a special assess­
ment on real estate, or a general tax levy on all the property included in 
the conservancy district? 

The Board of Directors of the Mansfield Conservancy District are 
planning to issue bonds under this act, and cannot proceed until the 
question submitted has been answered." 

Section 6828-44a, General Code, provides for the issuance of bonds by the 
board of directors of a conservancy district for the purposes of retiring any 
warrant or warrants or instruments evidencing indebtedness incurred pursuant 
to the provisions of sections 6828-43 and 6828-44, General Code, which have ma­
tured or are about to mature. Said section also provides that the board is·suing 
such bonds "shall levy an assessment uniformly at a level rate upon all the 
property of the district according to the assessed valuation thereof, payable in 
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annual installments during the life of ·such bonds, in an amount sufficient to 

retire said bonds at maturity, which installments of assessments shall bear in­
terest at the same rate as the said bonds." \Vhile this law provide3 for a levy 
uniformly at a level rate upon all the property of the district, it is seen that it 
uses the word "assessment." As stated in the first branch of the ·syllabus in 
the case of Lima vs. Cemetery Association, 42 0. S. 128: 

"In a general sense, a tax is an asse3sment, and an assessment is a 
tax; but there is a well-recognized distinction between them, an assess­
ment being confined to local impositions upon property for the payment 
of the cost of public improvements in its immediate vicinity, and levied 
with reference to special benefits to the property a·3sessed." 

In the case of State, ex ref., vs. M oenter, 99 0. S. 110, the court construed 
former section 6926, et seq., General Code, and on pages 115 and 116 the court 
said: 

"Section 6928, General Code, provides that a portion of the cost 
and expense of the road improvement shall be paid out of the proceeds 
of levies upon the grand duplicate of the county against taxable prop­
erty of the township, the balance of the cost and expen:e to be assessed 
upon and collected from the owners of the real estate, and from the 
real estate benefited by the improvement, in proportion to the benefit. 

By the language of the statute it will be seen that the latter is 
not only an assessment in expressed terms, but is so in fact, and based 
upon proportional benefit3 to the real estate, while the former, the 
levy upon the grand duplicate of the county upon the taxable property 
of the township, is made irrespective of whether benefit accrues or not, 
and is upon the entire property of the township, both real and per­
sonal * * *." 

While the statute in question provides for a levy upon all the property !n 
the district, the term "property" as used in the Conservancy Act is defined m 
section 6828-1; General Code, as follows: 

"Wherever the terms 'land' or 'property' are used in this act they 
shall, unless otherwise specified, be held to mean real property, as the 
words 'real property' are used in and defined by the laws of the State 
of Ohio, and shall embrace all railroads, tramroads, roads, electric rail­
roads, street and interurban railroads, streets and ·street improvements, 
telephone, telegraph, and transmission lines, gas, sewerage and water 
systems, pipe lines and rights of way of public service corporations, and 
all other real property whether public or private." 

In the case of Miami County V·3. Dayton, 92 0. S. 215, the court had under 
consideration section 6828-43, General Code. This section reads in part as follows: 

"As soon as any district shall have been organized under this act, 
and a board of directors shall have been appoint~d and qualified, ·such 
board of directors shall have the power and authority to levy upon the 
property of the district not to exceed three-tenths of a mill on the 
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assessed valuation thereof as a level rate to be used for the purpose 
of paying expenses of organization, for surveys and plans, and for other 
incidental expenses which may be necessary up to the time money is 
received from the sale of bonds or otherwise. This tax shall be certi­
fied to the auditors of the various counties and by them to the respective 
treasurers of their counties." 

In construing this portion of the above statute, the court said: 

"Now the language of the act uses the word 'tax,' but the word 
'tax' i·s a general term and is used frequently as a general tax, or as a 
local and special tax, in which latter instance it is more frequently 
spoken of as an 'assessment.' Indeed, it has been repeatedly held that 
the word 'tax' is sufficiently general and comprehensive to include the 
word 'assessment.' The very fact that personal property is excluded 
from bearing the cost of the improvement and that the word 'property' 
is held to mean by the terms of the act to be real property, forces us 
to the conclusion that it was the intention of the legislature to provide 
for the cost of the improvement by way of assessment, as in other. drain­
age cases. 

Cour~s will not limit themselves to the form and name of things. 
It is their duty to probe deep enough to get at the substance and the 
essence of the thing by whatever name or brand it may be known. The 
whole spirit of the law and its provisions in connection with its practical 
operation unmistakably indicate that the legislature used this word 'tax' 
in its local and special sense. In ·short as an assessment." 

And in the fifth branch of the syllabus, the court held: 

"While the letter of the act uses the word 'tax' in a general sense, 
the whole act, its spirit, its subject-matter and its actual operation, 
taken together, make it manifest that the word 'tax' as therein used i·s 
special and local and what is known under the laws of Ohio as an 
'assessment.' " 

The conclusion reached in that case certainly should apply to the portion of 
section 6828-44a quoted in your letter, as it uses the 'Yord "assessment" and not 
"tax", and since it is to be levied only on real estate, I am of the view that it is 
to be a special assessment and not a tax. 

Section 6828-44a, General Code, further provides that the issuance, sale and 
characteristics of said bonds shall conform to section 11 of article XII of the 
Constitution. Of course, to comply with this section of the Constitution and 
section 2293, General Code, it is necessary that provision be made in the legis­
lation authorizing such bond issue for levying and collecting annually a sufficie;1t 
tax to pay the interest on said bond·s, and to provide a sinking fund for their 
final redemption at maturity, but the amount of tax to be levied in any year may 
be reduced by the amount available for such purposes from the special assess­
ments. 

Answering your question, therefore, I am of the opinion that the assessment 
referred to in the portion of section 6828-44a, General Code, which provides that: 

"In the event of the issuance of bonds authorized by this section, 
the board shall levy an assessment uniformly at a level rate upon all 
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the property of the district according to the assessed valuation thereof, 
payable in annual installment·s during the life of such bonds, in an 
amount sufficient to retire said bonds at maturity, which installments 
of assessments shall bear interest at the same rate as the said bonds." 

is a special assessment on all real estate in a conservancy district and is not a 
general tax levy on all the property, both real and personal, in such district. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

A ttomey General. 

2128. 

COURTHOUSE-WHERE COST TO COUNTY LESS THAN $25,000 UN­
NECESSARY TO SUBMIT TO ELECTORS QUESTION OF ISSUANCE 
OF BONDS. 

SYLLABUS: 
Where the total cost of a county court house exceeds $25,000.00, but the cost 

to the county is less than $25,000.00, section 2333, General Code, does not require 
the submission to the electors of such county of the que:stion of issuing bonds 
therefor. 

CoLUMBus, OHIO, January 2, 1934. 

HoN. FRANK A. RoBERTs, Prosecuting Attorney, Batavia, Ohio. 
DEAR Sm :-I acknowledge receipt of your communication, which reads as 

followes: 

"Clermont County is interested in a proposed project to construct 
a new courthouse. 

The question arises as to whether thi·s building can be constructed 
without a vote of the people where the money to be obtained from the 
County is less than $25,000.00, the remaining part of the cost to be ob­
tained under money received from the Civil Works Administration. 

The cost of the entire improvement will be considerably more than 
$25,000.00, and the question is whether or not section 2333 of the Gen­
eral Code can be complied with where the county's cost is not to exce~d 
$25,000.00. 

I have read your Opinion No. 1695, in which it i·s held that where 
the cost of the improvement exceeds $25,000.00 a vote of the people is 
necessary. It appeared, however, that this opinion was based upon a 
presumption that the County itself was, by bond issue and otherwise, to 
bear the entire cost." 

Section 2333, General Code, reads in part as follows: 

"When county commi·ssioners have determined to erect a court 
house or other county building at a cost to exceed twenty-five thousand 
dollars, they shall submit the question of issuing bonds of the county 
therefor to vote of the electors thereof. * * *" 


