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The second test above stated is based upon "the usual course of trade" doctrine. 
No argmnent should be required to demonstrate that a company which makes con­
tinued or repeated sales of cigarettes in large quantities to retailers who re-sell such 
cigarettes to the consumer, would be considered by the trade as being engaged in the 
wholesale business. 

As to the third test above mentioned, the original package theory, no facts are 
furnished. You do not state that the cigarettes are sold in unbroken cartons or pack­
ages of cartons to the retailer who divides the goods and sells the same in smaii quan­
tities. But since the company sells, as you state, in large quantities, such must un­
doubtedly be the case. If this be true, the company under consideration is clearly 
engaged in the wholesale business of trafficking in cigarettes within the original pack­
age rule, as well as engaged in such traffic in the retail business. 

ln so far as the fourth test above set forth is concerned, which is the test applied 
by the Supreme Court of Ohio in the case of Kauffman t•s. Village of Hillsboro, supra, 
clearly this company is engaged in the wholesale business of trafficking in cigarettes 
and in the retail business as welL 

I find no opinions of the courts giving any consideration to the price·at which the 
goods are sold in determining whether or not the business be wholesale or retail, and 
1 am of the opinion that the fact that the company in question sells large quantities 
to retailers at the same price at which it sells small quantities to consumers in no way 
affects the question under consideration. 

1t is my opinion, therefore, that since from the facts stated in your letter it ap­
pears that the above company has been making continued and repeated sales of large 
quantities of cigarettes to retailers who again re-sell the same to consumers, and also 
sells such cigarettes at retail, the company described in your letter is engaged in both 
the wholesale and retail business of trafficking in cigarettes and should pay the license 
required of wholesalers in addition to the license which this company pays to engage 
in the retail business. 

Hespectfully, 
EnwAUD C. Tuux£n, 

Attorney General. 

301. 

PEHWNAL PHOPERTY-HEQUIHEMENTS FOH EXEl\lPTIOX FHOl\I 'IAX­
A'IJON. 

SYLLABUS: 
Where under the pro~isions of Section 5-'37 4-1, General Code, ex(;111]Jiion from listing 

]Jersonal property for taxation is claimed, the ownm· must, in compliance with said section, 
produce a certificate from the proper laxing officer showing that said ]JrO]Jerly has been 

·listed and asses.~ed for the cun·ent year in another state, or subditision the1enj, in the manner 
and form required in said state. 

CoLmmus, Omo, April 8, 1927. 

RoN. OSCAR A. HuNSICKER, Prosewting Attom.ey, Akron, Ohio. 
DEAR SJR:-Acknowledgment is hcreb.}: made of your recent communieation in 

which you request my opinion as to the construction of ~ection ii374-l of the General 
Code of Ohio, and you state that: 
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"Our particular question arises under the following state of facts. An 
automobile was brought into this state during the month of June following 
tax listing day; the party brought this machine from Pennsylvania. In 
Pennsylvania there is no provision for listing personal property for taxation; 
the auditor of this county placed this automobile on the tax duplicate for the 
current year because the owner thereof was not able to furnish a copy of the 
assessment duly certified from Pennsylvania. The owner objects tD this on 
the grounds that she is not able to produce such certificate because in the 
first place no provision is made in the Pennsylvania law for listing personal 
property and in the second place she claims that in Pennsylvania the tax is 
figured in with the license fee for the automobile and also that personal 
taxes are paid in the form of income tax and therefore this property has 
been duly taxed and assessed in Pennsylvania. 

In view of this situation is the auditor of this county justified in forcing 
the collection of taxes in a case such as the above? 

We are of the opinion that the statute intended that where property has 
been duly assessed and taxed in one state, if brought to Ohio within the year 
it need not be taxed again for the current year. But where a person, owing 
to the peculiar provisions of our statute, is unable to produce the certificate 
required therein, shall his property be taxed again?" 

Section 5374-1 of the General Code reads: 

"The personal property, moneys, credits, investments in bonds, stocks, 
joint stock companies or otherwise of persons moving into this state from 
another state between the day preceding the second Monday of April and the 
first day of October, in any year, shall be listed for taxation for such year 
in all respects agreeably to the provisions of this chapter; unless the person 
required to list the same shows to the assessor, under oath, and by producing 
a copy of the assessment duly certified to by the proper officer of the state or 
sub-division thereof in which said property was assessed, that the same 
property has been listed and assessed for taxation for that year in such other 
state, or that such property has been received by him in exchange for prop­
erty so listed or assessed." 

Under the provisions of this section, the personal property of persons moving 
into this state from another state between tax listing day and the first of October 
shall be listed for taxation; unless such person shows to the assessor, under oath, and 
by. producing a copy of the assessment duly certified, that the same property has 
been listed and assessed for taxation for that year in such other state, or that such 
property has been received by him for exchange of property so listed and assessed. 
The burden is upon the person claiming the exemption from listing under this section, 
to comply with the requirements of mid section. 

You state that in Pennsylvania from which the automobile was brought into 
Ohio, there is no provision for listing personal property for taxation, and that the 
owner claims that in Pennsylvania the tax is figured in with the license fee for the 
automobile and that personal taxes are paid in the form of income tax, and therefore 
this property has been duly taxed and assessed in Pennsylvania. 

This being true it seems that the owner of the automobile may still comply with 
the provisions of Section 5374-1, General Code, by obtaining from the proper taxing 
officers of the state or sub-division, a statement in regard to the taxing and assessing 
of said automobile in the form of income tax. Said certificate could also include the 
statement as to whether or not the automobile tax is figured in with the license fee. It 
is evident that the purport of this section is to secure exemption from double taxation 
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of personal property that ha.~ been listed and assessed in the current year in another 
state providing certain provisions of the section are complied with. 

A statement of this kind may be secured from the taxing officials of Pennsylvania 
or the sub-division, and it is therefore my opinion that unless such statement is secured 
and the provisions of said section complied with, that the county auditor is authorized 
to place the automobile on the tax duplicate for the current year. 

302. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

PUBLIC DANCE-CONSTRUING SECTION 13393, GENERAL CODE. 

SYLLABUS: 
In a given case where a public notice is given through the p1 ess or otherwise that a 

dance will be given at a particular time and place, and that everybody is invited, and where 
upon the assemblage of the parties inlll1 ested in the dance and who propose to attend the 
same, printed imitations are handed out to the prospective dancers bef01e appear in (upon 
the dance floor, the proposed dance in question is a public dance and will require a permit 
under the provisions of Section 13393, General Code of Ohio. 

CoLUli!Bus, OHIO, April 8, 1927. 

HoN. J. S. McDEVITT, Prosecuting Attorney, Mt. Vernon, Ohio. 
DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your recent communication request­

ing my opinion as follows: 

"My question is relative to Section 13393, General Code of Ohio, and 
pertains to public dances, etc. without permit. The particular dance hall in 
question has been operating as a private dance hall and they conduct their 
dances in the following manner. A set form of invitation is printed and 
kept in the custody of the manager of th!J dance. Frequently advertisements 
are run in the paper announcing that there will be a dance at this particular 
place on a certain date, everybody invited. Then as the guests gather at 
the appointed ball these above mentioned printed invitations are banded out 
to all those present and they have one in their possession before they enter on 
the dance floor to dance. The question which I am asking is whether under 
the terms of the above mentioned statute this would be considered a private 
dance or whether it would be public and to be legal would require permission 
from the Probate Judge as stated in the statute. · 

Section 13393 General Code provides: 

"No person shall give a public dance, roller skating or like entertainniCnt 
in a city, village or township without having previously obtained a permit 
from the mayor of such city or village if such public dance, roller skating or 
like entertainment is given within the limits of a municipal corporation, or 
from the probate judge if such public dance, roller skating or like entertain­
ment is given outside a city or village, or permit another so to do. All per­
mits issued under the authority of this section shall be subject to revocation 
at all times. The provisions of this section shall not apply to charter cities 
where the licensing authority is vested in some other officer than the mayor." 


