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lication must be made in cities of eight thousand or more inhabitants which are 
not county seats, as that is also required by section 6252. 

Likewise, similar provisions are contained in section 1519 and 1534, General 
,Code, relative to the publication of an order fixing the time of holding court. 
Construing these sections, the first branch of the syllabus in Opinions of the 
Attorney General for 1915, Vol. IT, page 1925, reads as follows: 

"The provisions of section 6252, G. C., requiring the publication of 
the 'times for holding courts' to be made in two newspapers of 'opposite 
politics,' as therein specified, are supplementary to and control the pro­
VISIOns of the special statutes requiring such publications to be made in 
one or more newspapers of general circulation." 

Construing the same statutes, it is said in Opinions of the Attorney General 
for 1916, Vol. II, page 1771: 

"It does not seem to me, therefore, that there is such a conflict 
between the two statutes that it can be said that section 1519 G. C. is 
exclusive of the provisions of section 6252 G. C. but rather that the two 
may be read together without in any way doing violence to the language 
of either. If there are two newspapers of opposite politics at tlie county 
seat an order fixing the time of holding court should be printed in such 
newspapers. If in such county there is a city of eight thousand inhab­
itants or more, not a county seat, additional publication shall be made in 
two newspapers of opposite politics if there be such in such city, * * *" 

Specifically answering your inquiry, I am of the opinion, therefore, that in 
counties having cities of eight thous:md inhabitants or more, not the county seat 
of such counties, additional publication of the notice of rates of taxation must be 
made for six consecutive weeks in two newspapers of opposite politics in each 
such city. 

4093. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

UNIFORM BOND ACT-SUBDIVISION MAY BORROW IN ANTICIPA­
TION OF COLLECTION OF CURRENT REVENUES-AMOUNT 
BASED ON ESTIMATED INCOME FROM GENERAL PROPERTY 
TAXES. 

SYLLABUS: 
In determiniug the limitation of the amount which may be borro<oed by the 

taxing authority of any subdivision, in anticipation of the collection of current 
revenues, as provided in Section 2293-4 of the General Code, the taxing authority 
is limited by the estimated income of such taxing authority as determined by the 
budget commission by Section 5625-26 of the General Code, and sztch limitation is 
the amoztnt of money which the taxing authority is estimated to receive from 
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general properly la.rcs duri11g the el!suiug lwlf-yearl~,' period after deducli11g there­
from taxes to be received for the payment of debt charges a11d all ad~·a11ces, ~··hcther 
receic·ed from real estate, public 1ttilit}', 1111classified persollal property or classified 
perso11al property taxes. 

CoLuMnus, 0Hl0, February 26, 1932. 

/Jureau of lnspcctioll al!d Supen·ision of l'ublic Off'ices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-I am in receipt of your request for my opinion as to whether 
the limitation in Section 2293-4, of the General Code, 

" * * but the aggregate of such loans shall not exceed one-half of 
the amount estimated to be received from the next ensuing semi-annual 
settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget com­
mission, other than taxes to be received for the payment of debt charges, 
and all advances." 

excludes from the estimated current revenue any of the general property tax 
items to wit: those received from the real and public utility property duplicate, 
those from the taxable classified property duplicate, or those from the general 
personal property tax duplicate. Stating your inquiry otherwise, it becomes: 

In determining the amount of money which a municipal corporation may bor­
row by reason of the provisions of Section 2293-4, of the General Code, may the 
tax income to be received by the city from real estate taxes, public utility taxes, 
general or unclassified personal property taxes and classified personal property 
taxes all be included in such amount? 

Your inquiry no doubt arises by reason of the fact that until the enactment 
of Amended Senate Bill 323, properly known as the Classified Personal Property 
Tax Law, by the recent legislature, there were during each year two settlements 
of taxes collected between the county treasurer and the county auditor, one at the 
end of the tax collection of each half yearly installment of taxes. By the enact­
ment of the Classified Personal Property Tax Law, the legislature provided for 
settlements between the county treasurer and the county auditor, on the fifteenth 
day of February and the tenth day of August in each year, of all real and public 
utility property taxes collected by the county treasurer during the preceding half 
year. See Section 2596 of the General Code, which reads in part as follows: 

"On or before the fifteenth day of February and on or before the 
tenth clay of August of each year, the county auditor shall attend at 
his office to make settlement with the treasurer of the county and ascertain 
the amount of real property taxes and assessments and public utility 
property taxes with which such treasurer is to stand charged." 

Then in the next section of such act, which has been given Section numuer 
2602 of the General Code, the legislature has provided for settlements between 
the county treasurer and the county auditor of all general personal and classified 
personal property taxes on the tenth clay of :t'viay and the tenth clay of October in 
each year, which taxes have been collected during the half year just prior to the 
date of such settlement. Such section reads in part, as follows: 

"On or before the tenth day of May and on or before the tenth day 
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of October of each year the county auditor shall attend at his office to 
make settlement with the treasurer of the county and ascertain the 
amount of general personal and classified property taxes with which 
such treasurer is to stand charged." 

Section 2683 of the General Code, which further defines the settlement of 
taxes collected by the county treasurer, reads as follows: 

"On or before the fifteenth day of February, in each year, the county 
treasurer shall settle with the county auditor for all taxes and assessments 
that he has collected on the general duplicate of real and public utility 
property at the time of making the settlement. On or before the tenth 
day of May, in each year, the county treasurer shall settle with the county 
auditor for all advance payments of general personal property and clas­
sified property taxes that he has received at the time of making the set­
tlement. On or before the tenth day of August in each year, he shall 
settle with the auditor for all taxes and assessments that he has collected 
on the general duplicates of real and public utility property at the time 
of making such settlement, not included in the preceding February set­
tlement. On or before the tenth day of October in each year, he shall 
settle with the auditor for all taxes that he has collected on the general 
personal and classified property duplicates, and for all advance payments 
of general personal and classified property taxes, not included in the 
preceding May settlement, that he has received at the time of making 
such settlement. At each such settlement, the auditor shall allow to the 
treasurer on the moneys received or collected and accounted for by him, 
his fees, at the rate or percentage allowed by law, at a full settlement 
of the county treasurer." 

Thus, there are now two separate and distinct sets of semi-annual settlements 
of taxes collected by the county treasurer; one set of half-yearly settlements on 
the fifteenth day of February and the tenth day of August and the other on the 
tenth day of May and the tenth day of October. 

The question thereupon arises as to the meaning of the language used in 
Section 2293-4 of the General Code, concerning the authority of a taxing subdi­
vision to. borrow money in anticipation of collection of taxes. Such Section 
2293-4, General Code, reads : 

"In anticipation of the collection of current revenues in and for any 
fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money 
and issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed 
one-half of the amount estimated to be received from the next ensuing 
semi-annual settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the 
budget commission, other than taxes to be receh•ed for the payment of 
debt charges, and all advances. The sums so anticipated shall be deemed 
appropriated for the payment of such notes at maturity. The notes shall 
not run for a longer period than six months and the proceeds therefrom 
shall be used only for the purposes for which the anticipated taxes were 
levied, collected and appropriated. No subdivision shall borrow money 
or issue certificates in anticipation of the February tax settlement before 
January first of the year of such tax settlement." (Italics, the writer's.) 
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The legislature, m fixing the amount that might be borrowed, used the 
language: 

"* * but the aggregate of such loans shall not exceed one-half of the 
amount estimated to be received frorri the next ensuing semi-annual set­
tlement of taxes for such fiscal year as estimateci by the budget commis­
sion, other than taxes to be received for the payment of debt charges, 
and all advances." 

What basis is the Budget Commission to use in making the estimate of the 
taxes to be received by a subdivision? It must be borne in mind that the dis­
tribution of the "Classified Tax" has not been set forth for a period longer than 
the years 1932 and 1933. Section 6 of Amended Senate Bill 323, enacted by the 
89th General Assembly, sets forth certain rules governing the budget commission 
cl.uring the years 1932 and 1933, in the preparation of its budget. This section 
reads in part as follows: 

"In preparing the tax budget for the years 1932 and 1933, under 
section 5625-20 of the General Code, the taxing authorities of each sub­
division shall estimate that said subdivision will receive from the in­
tangible tax fund the full amount to which such subdivision is entitled 
under the provisions of this section, to be apportioned among the several 
funds, including funds for the payment of interest, sinking fund and re­
tirement charges on bonds, in accordance with the provisions of this act." 

The legislature has created a "budget commission" by the enactment of Sec­
tion 5625-19 et seq. of the General Code, and prescribed its duties and functions. 
In Section 5625-26 of the General Code, the legislature has provided for, and 
defined the "official certificate of estimated resources." Such section reads as 
follows: 

"The certification of the budget comm1sswn to the taxing authority 
of each subdivision or taxing unit as set forth in the preceding section 
shall show the various funds of such subdivision other than the funds 
to be created by transfer. There shall be set forth on the credit side 
of each fund the estimated unencumbered balances and receipts, and if 
a tax is to be levied for such fund, the estimated revenue to be derived 
therefrom, and the rate of the levy and what portion thereof is within 
and .without the fifteen mill tax limitatio;1, and on the debit side the 
total appropriations that may be made therefrom. There shall be attached 
thereto a summary which shall be known as the 'Official certificate of 
estimated resources,' which shall state the total estimated resources of 
each fund of the subdivision other than funds to be created by transfer. 
Before the end of the year, the taxing authority of each subdivision and 
other taxing unit shall revise its tax budget so that the total contemplated 
ex,penditures from any fund during the eilsuing fiscal year will not exceed 
the total appropriations that may be made from such fund, as determined 
by the budget commission in its certification; and such revised budget 
shall be the basis of the annual appropriation measure." 

There is no other provision of statute for an official estimate by the budget 
commission. I therefore am of the opinion that the language used in Section 
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2293-4, General Code, has reference to the "official certificate of estimated 
resources" defined by Section 5625-26, supra. If this conclusion be correct it 
would naturally follow that the legislati1re intended that the limit of such bor·· 
rowing would be that part of such estimate as would be received by, and ac­
counted for by the county treasurer at his next semi-annual settlement. 

\;v'hat is the next semi-annual settlement, within the purview of Section 
2293-4 of the General Code? It must be borne in mind that Section 2293-4, Gen­
eral Code, was enacted in 1927, by the 87th General Assembly ( 112 0. L., 365), 
at a time when, under the tax laws, there was only one settlement between the 
county treasurer and the county auditor which was made on a half-year basis. 
In 2 Lewis' Sutherland Statutory Construction, Section 499, it is stated that: 

"It is presumed that the legislature does not intend to make any 
change in the existing law beyond what is expressly declared. And this 
presumption applies to common law as well as to statutes. * * The pre­
sumption is against any radical change of legislative poficy. 

It is presumed, in the construction of general words or dubious 
provisions, that there is no intention to depart from any established policy 
of law." 

The statute, Section 2293-4 uses the language "the next ensuing semi-annual 
settlement." Sections 2596, 2602 and 2683, General Code, which refer to the set­
tlements between the county treasurer and the county auditor, contain no ref­
erence to a semi-annual settlement of taxes other than a provision in such sec­
tions that on certain days in each half of the tax year there shall be such settle­
ment of the specific taxes referred to in such sections. It should be borne in 
ruind that there is one system of property taxation in Ohio; such system, how­
ever, is somewhat complicated by the fact that one part of the property is taxed 
upon an actual value basis and another upon a classified basis. The purpose or 
use of the taxes to be collected has not been changed by the system, it is identical. 
The system of assessment and collection has been changed by the enactment of 
the "classified property tax bill." The purpose of the act, as stated in the enact­
ment clause, was to provide for "the levy of taxes on intangible property at clas­
~ified rates and for the assessment of tangible property for taxation." Thus, when 
the act provides for four settlements between the county treasurer and the county 
auditor, and each settlement is required to be on a half-yearly basis, there is no 
semi-annual settlement provided for in the section, if the word "semi-annual" is 
construed in its narrower meaning. There is only one property tax, although 
there is a different basis of assessing such tax upon personal property than upon 
real property. Since the budget commission makes its estimate and prepares its 
"official certificate of estimated resources" on an annual basis and includes all 
these taxes in its estimate, it is evident that the intent was to regard the yearly 
tax as estimated by the budget commission as the unit. By the usc of the language 
"one-half of the amount estimated to be received from the next ensuing semi­
annual settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget com­
mission" was meant one-half of the half-yearly taxes received and accounted for 
by the county treasurer to the county auditor; whether a partial accounting was 
made on the fifteenth day of February and the tenth day of May, or on the tenth 
day of August and the tenth clay of October in each year. 

It is therefore my opinion that in determining the limitation of the amount 
which may be borrowed by the taxing authority of any subdivision, in anticipa­
tion of the collection of current revenues, as provided in Section 2293-4 of the 



ATTORNEY GENERAL. 271 

General Code, the taxing authority is limited by the estimated income of such 
taxing authority as determined by the budget commission by Section 5625-26 of 
the General Code, and such limitation is the amount of money which the taxing 
authority is estimated to receive from general prope-rty taxes during the ensuing 
half-yearly period after deducting therefrom taxes to be received for the pay­
ment of debt charges and all advances, whether received from real estate, public 
utility, unclassified personal property or classified personal property taxes. 

Respectfully, 
Gn.nERT BETTMAN, 

A ttomey General. 

4094. 

TOWNSHIP FUNDS-~IA Y NOT BE DEPOSITED FOR LESS THAN TWO 
PERCENT INTEREST-TOWNSHIP CLERK ACTS AS COUNTY 
TREASURER-TOWNSHIP TRUSTEES MAY PERMIT TAX FUNDS 
TO REMAIN IN COUNTY TREASURY. 

SVLLABUS: 
I. The board of township trustees, when unable to procure a greater rate of 

interest from a depository, may not legally contract with a depository for the de­
posit of township funds at a less rate than two percent. 

2. If unable, after the use of due diligence, to obtain a depository which will 
pay interest at the rate of two percent or more, such board of trustees does not 
become personally liable fo1· the t·wo percent penalty described in Section 3326, l!f 
the Geueral Code. 

3. The office of township treasurer has been abolished by the legislatttre in the 
eilactment of 110 0. L., 30, and the d1tties thereof placed on the township clerk, 
and it does not become 1·evived by the inability of the board of township tr11stees 
to pro<•ide a depository. 

4. The board of township trustees or the board of education may permit thP. 
tax funds to remain with the county treasurer and withdraw same by means of 
,,,arrmzts exewted by the township trustees and to·wnslzip clerk in amounts of 1101 

less than one hundred dollars. 

CoLUMBUS, Onto, February 26, 1932. 

HoN. R. L. THOMAS, Prosecuting A tlomey, Youngstown, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge your recent request for opmwn. Requests 
for opinions on substantially the same questions have been received from the 
Prosecuting Attorney of Stark County and the Prosecuting Attorney of Defiance 
County. I am therefore taking the liberty of combining the inquiries contained 
'n these three requests into a single opinion and deducing the following inquiries: 

"1. Under the statutory law regarding township depositories, may 
township trustees contract for a bid of less than two percent, when a 
bid at a greater rate is not obtainable? 

2. In the event that the board of township trustees is unable to con­
tract for a bid at a rate of two percent or greater, what must they do 


