
472 OPINIONS 

1672. 

APPROVAL, BOXDS OF VILLAGE OF ODISTED FALLS, CUYAHOGA 
COUNTY -$21,000.00. 

CoLUMBL'S, OHIO, l.Iarch 25, 1930. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

1673. 

UNION CEMETERY-BOARD l\IUST HAVE REPRESEl\TATJVE FROM 
TOWNSHIP TRUSTEES AJ'\D MUNICIPAL COUNCIL-THIRD MEM­
BER MAY BE OUTSIDER-VACAXCY CREATED IN SUCH BOARD 
WHEN TERM OF TOWNSHIP TRUSTEE OR COUNCILMAN EX­
PIRES. 

SYLLABUS: 
1. W,hen a union cemetery is established b:y the council of one m.unicipal 

corporation and the trustees of one township as provided in Section 4183, et seq., 
General Code, the board of cemetery trustees 111Ust. under Section 4193-1, General 
Code, be composed of at least one member of such 111unicipal council, one member 
of such board of township trustees and 011e member who need not be either a 
member of counc-il or a member of a board of township trustecs. 

2. If the one member of such board of cemetery trustees who is the rePre­
sentative of the municipal council or who is the representath•e of the board of 
township trustees, should cease to be a member of such council or board of town­
ship trustees, the office of such membPr of the board of cemetery trustees would 
be vacated. 

CoLUMBUS, OHIO, March 26, 1930. 

Bureau of InsPectio~< and Superuisi011 of Public 0 ffices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date is as follows: 

"You are respectfully requested to render this department your written 
opinion upon the following: 

Section 4183 of the General Code, provides for the establishment of 
union cemeteries. Section 4193-1, G. C., provides for the election of the 
board of cemetery trustees, consisting of three members, of which one or 
more must be a member of each of the separate boards of township trustees 
and municipal council, comprised in the union cemetery association repre­
sented by such joint meeting. 

Question 1: In case of the joining of one township and one munici­
pality for the creation of a union cemetery must all three members of the 
board of trustees be members of council or of the trustees of the township, 
or may a third member be a member of neither? 

Question 2: If the term of office of the township trustee or trustees 
or the member or members of the municipal council, composing the board 


