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(lo ha\·e the ''legal title'' since a deed has been properly executed, de]i,·ered to and re­
ceived by them. Howcwr, that le~al title is held in trust for the grantors on account 
of failure of consideration as hereinabove set forth. 

The agreement upon which the conveyance was made to the trustees was clearly 
not di\·isihle. The grantors did not intend or contemplate that they would pay from 
their property for aid furnishe,) them by the township for a limited period, so far as 
the statement of facts discloses. They therefore ha,·e the right to a complete and 
unconditional return of their property. L'pon admission of these parties to the county 
home, therefore, the county commissioners acquire the right to all of the prorerty 
owned by them by virtue of Section 2548 of the General Code, above quoted. The 
question of the claim of the township trustees as against that of the county com­
missioners is disposed of by the concluding sentence of Section 2544 of the General 
Code, which reads as follows: 

"The county shall not be liable for any relief furnished, or expenses in­
curred by the township trustees." 

The foregoing conclusions eliminate the necessity of answering your question 4 
in regard to whether or not the premises in question are liable to taxation while the 
trustees own the legal title to the same. However, it is my opinion that real estate 
held by the trustees of a township, which is not used for the purposes specified in 
Sections 5353-1, 5356 or some other section of the General Code, specifically exempting 
it from taxation, is subject to taxation while so held . 

.:\lore specifically answering your questions, I am of the opinion that: 
1. The trustees of Paulding Township in the case which you present have legal 

title to the lands in question, subject to the equitable right of the grantors to rescission 
and a reconveyance as above set forth. 

2. Such trustees do not have an equitable interest in said lands or a claim 
against said property for reimbursement to the extent of the value of the aid here­
tofore given the grantors. 

3. This inquiry is disposed of by the answer to question 2. 
4. The premises in question are subject to taxation while held by the trustees for 

a purpose other than those specified in the sections of the General Code specifically 
providing for the exemption of township property from taxation. 

In consideration of the foregoing, it is my suggestion that the county comtms­
sioners of Paulding County proceed to take possession of the property of .:\Ir. and 
:\Irs. S., pursuant to the provisions of Section 2548 of the General Code. 

2814. 

Respectfully, 
EDWARD c. Tt.:RXER, 

Attomey Ge11eral. 

TAX AND TAXATIOX-DELIXQUEXT TAXES-COLLECTJOX AFTER 
AUGUST SETTLE:\IE::\T-DISTIUCT :\lAY XOT BORRO\V IX AXTIC­
IPATIOX OF COLLECTlO::\ BEFQI{E JAXUARY 1ST. 

SYLLABUS: 
Uuder the prM:isiolls of Section 2293-4, General Code, the taxing authorities of a 

taxing district may not prior to ]alllzary 1, 1929, borrow money in mzticipation of the 
collection of taxes remaining delillqlll!llt at the August settlement a11d collected prior 
to the Febmary settlement. 
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CoLt:~IIlL'S, OHIO, Xovember 1, 1928. 

Bureau of fllsf>cctiou cmd Sllf>cr.;isioll of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GEXTLDIEX :-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads: 

''You are respectfully requested to furnish this department your written 
opinion upon the following matter: Section 2293-4, G. C.. 112 0. L. 365, 
provides that in anticipation of the collection of current revenues in and for 
any fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money 
and issue notes therefor. The section further provides that no subdivision 
shall borrow money or issue certificates in anticipation of the February settle­
ment before January 1st of the year of such tax settlement. Xumerous school 
districts and other subdi\·isions are confronted with a situation which em­
barrasses them financially by reason of the failure to collect taxes and there­
fore the failure of the subdivision to receive the amount of taxes estimated 
by the budget commission to be recei\·ed. 

Question : Under the provisions of the above mentioned section, may the 
taxing authorities of a taxing district prior to January 1st, 1929, borrow money 
in anticipation of the collection of taxes remaining delinquent at the August 
settlement and collected prior to the February settlement?" 

ln answering your inquiry consideration must first be given to the status of de­
linquent taxes collected after the August settlement and before the February set­
tlement in any year. The delinquent taxes collected by the county treasurer after 
the August settlement are not distributed to the various taxing districts, but go into 
and become a part of the succeeding .February settlement and are distributed with the 
other taxes which arc included in said February settlement. 

In an opinion dated December 2, 1927, to the prosecuting attorney, Akron, Ohio, 
Opinions of the Attorney General, page 2404, I held as stated in the syllabus that: 

''After the August settlement between the county auditor and treasurer, 
taxes collected on the delinquent list are carried into the February settlement, 
and ad\·ancements under the provisions of Section 2692, General Code, may 
not be made thereon previous to January 1st." 

Taxes delinquent at the August settlement but collected by the county treasurer 
between said August settlement and the succeeding February settlement have the 
same status as taxes regularly collected and forming a part of the February settle­
ment, and are subject to the same inhibition as to ach·ancements as taxes regularly 
collected. 

Section 2293-4, General Code, reads as follows: 

"In anticipation of the coilection of current revenues in and for any 
fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money and 
issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed one­
half of the amount estimated to be received from the next ensuing semi­
annual settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget 
commission, other than taxes to he recei\·ed for the payment of 'deht charges, 
and all advances. The sums so anticipated shall he deemed appropriated for 
the payment of such notes at matmity. The notes shall not run for a longer 
period than six months and the proceeds therefrom shall be used only for 
the purposes for which the anticipated taxes were levied, collected and appro-
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priated. X o subdivision shall borrow money or issue certificates in anticipa­
tion of the February tax settlement before January first of the year of such 
tax settlement." 

It is clear that this section contains a direct inhibition against any taxing sub­
division borrowing money or issuing certificates in anticipation of the February tax 
settlement before January first of the year of such tax settlements, and then only for 
the current fiscal year, which in this instance will be 1929. Advancements for 1929 
cannot be made until after January first. 

In view of the foregoing ami specifically answering your question, it is my opinion 
that under the provisions of Section 2293-4, General Code, the taxing authorities of 
a taxing district may not prior to January 1, 1929, borrow money in anticipation of 
the collection of taxes remaining delinquent at the August settlement and collected 
prior to the February settlement. 

2815. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

GASOLINE TAX-1:\lPORTER NOT LIABLE FOR TAX OX :\IOTOR VE­
HICLE FUEL IMPORTED INTO OHIO BY TAXK STEA:\lERS AXD 
SOLD IN TANK CAR LOTS-PURCHASERS LlABLE. 

SYLLABUS: 
Where a dealer ships motor vehicle fuel i11to Ohio by tank steamers and after !Ill­

loading it into storage containers, sells said fuel to Ohio dealers in tank car lots, the 
importer is not liable but the Ohio purchasers from said importer are liable to the 
payment of the three ce11t tax. 

CoLt:MBt:s, OHio, November 1, 1928. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GEXTLE:IlEN :-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads: 

"X, an Ohio registered dealer in motor vehicle fuel, ships motor vehicle 
fuel by tank steamers from East Chicago, Indiana, via Lake Erie to Cleve­
land, Ohio. The motor vehicle fuel is emptied into storage facilities owned 
by X in Cleveland, then afterward loaded into tank cars and sold in such 
tank cars to other motor vehicle fuel dealers in Ohio. A question has arisen 
as to who is liable to the state for the Ohio 3 cent tax on the motor vehicle 
fuel, whether it is X or X's customers who purchase it in tank car lots. 

\Ve shall greatly appreciate your giving us your opinion in the matter at 
your earliest convenience." 

The company in question evidently bases its claims to exemption upon the con­
cluding sentence of Section 5526 of the General Code. This section defines the terms 
"motor vehicles" and "motor vehicle fuels'' and provides as follows : 


