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STATE EMPLOYLES RETIREMENT BOARD—MUNICIPAL -
PLOYES, CINCINNATI, WHO ARIC NOT ENTITLIED TO
MEMBIERSHIP IN CITY RIETIRENMENT SYSTENM, MUST
BIEECOMIL MEMBLIRS OFF STATE EMPLOYIES RIETIRE-
MENT SYSTEM, UNLESS EXIEMPT FROM SUCH MIEMBER-
SHIP OR WITHIN PURVIEW OF POLICE REILVEF FUND
OR FIREMIEN'S PENSION FUND—STATUS OFF PRIOR
SERVICE CREDIT—STATUS OF COUNTY EAPLOYIE—-
CITY MUST PAY INTO SAID SYSTEM “NORMAL CONTRI-
BUTION” AND  “DEFICIENCY CONTRIBUTION"---SI1C
OPINION 2411, MAY 7, 1938..

SYLLABUS:

1. The municipal employes of the City of Cincinnati, who arc not
cntitled to membership in the Ketwrcment System of the City of Cincin-
nati, must become members of the State Public Ewmployes Retirement
System, unless they become cxempted from such membership, or, come
within the provisions of a police relief fund or a fircmen's pension fund
establishied under provisions of laz.

2. el present municipal employe of the Cily of Cincinnali who is
cacluded from, or does not come within the provisions of the Retircment
System of the City of Cincinnati, 15 entitled to prior service credil for all
service rendered as a municipal cmplove of the City of Cincinnali prior lo
January 1, 1935,

3. Al present cmploye of Hamilton County, who is a member of the
Public Employes Ketirement System is cntitled to prior scrvice credit for
services rendered as a municipal cmploye of the City of Ciicinnaii prior
fo January 1, 1935, regardless of whethcr or not the position in which
such service was rendered for the City of Cincinnati comes within the pro-
wisions of the Retirement System of the City of Cincinnati.

4. The City of Cincinnati must pay to the employers’ accumulation
Jund the “normal contribution” and “‘deficiency contribution” for cach
ciploye member of the Public Employes Retirement Sysicm cmployed
by the City of Cincinnatu.

Coruasus, Orito, May 9, 1938,
State EEmployes Retircment Board, Columbus, Ohio,

GextLEaEeN @ This will acknowledge receipt of your recent communi-
cation, which reads as follows:
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“Under the provisions of Amended Tlouse Bill No. 776,
approved by the Governor on January 14, 1938, all ¢iployes of
counties, municipalities, conservancy districts, health districts,
and public libraries are included in the membership of this sys-
tem except clective officials, members of the State Teachers Re-
tirement System, those who exempt themselves within 90 days
of the cffective date of this act, and new members over the age
of 50 at the time of entrance to public service.  lowever, in
Section 3 of the above bill 1t is stated that the term ‘county or
municipal employes shall not include those persons who come
within the provisions of any other retirement system estab-
lished under the provisions of the laws of this state or of any
charter” :

The City of Cincinnati established by charter provides a re-
tirement system for employes of that city, the members of which
system would, of course, not be included in the defimtion of
county and municipal employes as given in this act. However,
the provisions sctting up the retivement system for the City of
Cincinnati do not include all employes of such city. The ques-
tion is, therefore: Will all employes of the City of Cincinnati
who are not actually members of that retirement system come
under the provisions of this act?

The question also arises in regard to the allowance of
credit for service rendered prior to December 31, 1934, Such
question is an important one, inasmuch as many cmployes of
Hamilton County have prior service for the City of Cincinnati.
The question is: Can this Board allow credit for prior service
rendered as an employe of the City of Cincinnati whether or
not the position in which such service was rendered now comes
under the provisions of the City Retirement System? 1t would
seem that under the law if any employes of the City of Cincin-
nati may become members of the State Retirement System or
if any credit 1s allowed for prior service as an employe of that
city the City of Cincinnati would have to be assessed the regu-
lar rate per centum for the payment of the deficiency and normal
contribution as all other governmental units will pay. Could this
Roard assess the City of Cincinnati regardless of the fact that
the city has a retirement system of its own?”

Tn an opinion rendered by me on May 7, 1938, and numbered 2411,
I stated in the body thereof, as follows:
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“A charter c¢ity in the exercise of its powers of local self-
government may provide for the establishment of a retirement
system for its employes, unless it is prohibited from doing so
by the provisions of its charter.”

From your communication, 1 take it that the City of Cincinnati
established a retirement system for its employes, which does ‘“not in-
clude all employes of such city.”

Section 486-33¢, General Code, provides in part, as follows:

“For the purpose of this act ‘county or municipal employes’
shall mean any person holding a county or municipal office,
not clecfive, in the State of Ohio, and/or paid in full or in part
by any county or municipality in any capacity whatsoever.
# % % Byt satd term shall not include those persons who come
within the provisions of any other retirement -system estab-
lished under the provisions of the laws of this state or of any
charter, nor shall the provisions of this act in any manner apply
to a police relief fund or a firemen’s pension fund established

v et
P

under provisions of law. *

It is to be observed irom a rcading of the ahove quoted part of
Scction 486-33¢, supra, that an employe of a municipality is expressly
excluded from membership in the Public Imployes Retirement System,
if such municipal employe comes “within the provisions” of a retire-
ment system of a city charter. It therefore must be said that if a
municipal employe is entitled to membership in the Retirement System
of the City of Cincinnati he cannot come under the provisions of, or be
entitled to membership in the Public Employes Retirement System and
that, the fact whether or not & municipal employe of the City of Cincin-
nati is actually @ member of such city’s Retirement System is immaterial,
since the all important factor is whether or not he 1s entitled to member-
shilp in such city’s Retirement System.

It further must be said that if by the provisions of the Retirement
System of the City of Cincinnati a mumcipal employe of the City of
Cincinnati 1s excluded from, or does not come within the provisions of
the Retirement System of the City of Cincinnati, then so far as that
municipal employe is concerned, the exception contained in Section 486-
33¢, General Code, is not applicable, and the status of such municipal
employe 1s as though the City of Cincinnati had not established a retire-
ment system, This being the situation. such municipal employes of the
City of Cincinnati who are not entitled to membership in the Retirement
System of the City of Cincinnati must become members of the State
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I"ublic Fmployes Retivement System, unless they become exempted from
such membership.  In other words, such municipal employes would come
within the ruling set forth in my opinion No. 2411 wherein 1 held:

“1t is compulsory for an employe of a chorter city that has
not established a retirement system for its employes to become a
member of the Public Employes Retirement System, unless such
employe becomes ‘exempted from membership, by filing written
application for such exemption with the Retirement Board with-
in three months after the Act goes into effect,” or, such employe
is 2 new member over the age of ffty years, and becomes ex-
empted by filing written application for exemption within three
months after being regularly appointed an employe or, such em-
ploye comes within that class or group that the board has author-
ity to exempt from compulsory membership, as provided in
Section 486-33, supra, or, such employe comes within the pro-
visions of any other retirement system established under the laws
of this state or, such employe comes within the provisions of a
police relief fund or a firemen’s pension fund established un-
der provisions of law.”

PParagraph 8, of Section 486-32, General Code, reads as follows:

s

““Prior service’ shall mean all service as a state employe,
county employe, municipal employe, park district employe, con-
servancy employe, health employe or public library employe
rendered before January 1, 1935, provided that if the employe
served as an employe in any two or all of said capacities, ‘prior
service’ shall mean the total combined service rendered in said
capacities prior to January 1, 1935

Section 486-33b, General Code, provides in part, as follows:

“The service of all such county, municipal, park district,
conservancy, health and public library employes, including their
service as county, municipal, park district, conservancy, health,
public library and/or state employes, prior to January 1, 1935,
shall be included as prior service, provided such persons are
present county, mumnicipal, park district, conservancy, health or
public library employes.  Credit for service between January
1, 1935, and June 30, 1938, may be secured by any such county,
municipal, park district, conservancy, health or public hbrary
employe, provided he or she shall pay into the employes’ sav-
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ings fund an amount equal to the full additional liability as-
sumed by such fund on account of the crediting of such years
of service.”

It is obvious from a reading of Paragraph 8, of Scctions 486-32 and
486-33b, supra, that “prior service credit” is dependent upon being a
member of the DPublic Employes Retirement System.  Thercfore, if a
present municipal employe of the City of Cincinnati, who is excluded from,
or, does not come within the provisions of, the Rctivement System of
the City of Cincinnati, becomes a member of the Public Iimployes Re-
tirement System, such municipal employe by the express provisions of
Pargraph 8, of Section 486-32, and Section 486-33b, supra, is entitled to
prior service credit for all service rendered as a municipal employe of the
City of Cincinnati prior to January 1, 1935, and, if prior to January 1,
1935, such municipal employe rendered service in any two ov all of the
following capacities, to wit:—state employe, county employe, municipal
employe, park district employe, conscervancy employe, health employe, or
public hibrary employe, he is entitled to “prior service credit” for the to-
tal combined service rendered in said capacities prior to January 1, 1935,
By the same reasoning it must be concluded that a present employe of
Hamilton County, who becomes a member of the Public Employes Re-
tirement System, 1s entitled to “prior service credit” for services rendered
as a municipal employe of the City of Cincinnati prior to January 1, 1935,
regardless of whether or not the position in which such service was rend-
cred for the City of Cincinnati, comes within the provisions of the Re-
tirement System of the City of Cincinnati.

Scetion 486-331, General Code, reads in part, as follows:

“Iach county, municipality, park district, conservancy dis-
trict, health district, and public library shall pay to the employers’
accumulation fund the same rates per centum of the compensa-
tion of each employe member employed by it for normal con-
tribution and for the dehiciency contribution as the state will be
required to pay for its employes in pursuance of the provisions
of Sections 486-68a to 486-68e¢, both inclusive, * * *

The language employed in Section 486-33f, is clear, in mandatorily
requiring a municipality to pay to the employers’ accumulation fund for
“each employe member” of the PPublic Employes Retirement System, em-
ployed by the municipality, the “normal contribution” and “deficiency
contribution.”  Such payments by the municipality are not dependent
upon whether or not the municipality has established a retirement system
of its own, but is dependent upon whether or not there is employed by the
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municipality an employe member of the Public Lmployes Retirement
System.

In opinion No. 2411, supra, discussing the state’s authority to man-
datorily require payment by a municipality of the “normal contribution”
and “deficiency contribution” for each municipal employe, I held:

“It may impose upon the municipality certain duties and
payment of funds in order that the cmployes of the municipal-
ity may share in the benefits of such retirement system.”

This same conclusion must be reached in the case of a municipal em-
ploye of the City of Cincinnati who is not eligible to membership in the
city’s retirement system, but who becomes a member of the Public Ilm-
ployes Retirement System.

Therefore, in specific answer to your questions it is my opinion that:

1. The municipal employes of the City of Cincinnati who are not
entitled to membership in the Retirement System of the City of Cin-
cinnati, must become members of the State Public Lmployes Retirement
System, unless they become exempted from such membership, or, come
within the provisions of a police relief fund or a firemen’s pension fund
established under provisions of law.

2. A present municipal employe of the City of Cincinnati who is
excluded from, or does not come within the provisions of the Retirement
System of the City of Cincinnati, is entitled to prior service credit for all
service rendered as a municipal employe of the City of Cincinnati prior
to January 1, 1935.

3. A present employe of Hamilton County, who is a member of
the P'ublic Iimployes’ Retirement System is entitled to prior service credit
for services rendered as a municipal employe of the City of Cincinnati
prior to January 1, 1935, regardless of whether or not the position in which
such service was rendered for the City of Cincinnati comes within the
provisions of the Retirement System of the City of Cincinnati.

4, The City of Cincinnati must pay to the employers’
fund the “normal contribution” and “deficiency contribution” for each

accumulation

employe member of the Public Employes Retirement System employed
by the City of Cincinnati.
Respectiully,
Herperr S, Durry,
Attorney General.



