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Code, are not in their entirety repealed by the Election Laws of the State of Ohio 
as enacted by the 88th General Assembly, but such provisions as contained in these 
sections of the old law relating to the initiative and referendum as to municipalities 
as are inconsistent with the new law are repealed by implication. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

A ttomey Gmeral. 

1548. 

AGRICULTURAL SEEDS-SAl\TPLES Il\IPROPERLY LABELED-WHAT 
CO~STITUTES SEIZURE BY AGRICULTURAL DIRECTOR-VEND­
OR'S SIG~ATURE TO SEIZURE BLA~K UNNECESSARY. 

SYLLABUS: 
1. In order to constitute a valid sci:::u1·e under the provisions of Section 5805-9, 

there must be an opm, visible possession claimed and authority exercised by the of~ 
ficer 01:er the sei:::ure. H owcvcr, it is not necessary to actually dispossess the person 
selling or offering for sale seeds 11ot pro,~crly labeled, if the person upon notice sub­
mits to the order of the Department of .·lgriculture by removilzg the seeds so that they 
will not be sold or oD'ered for sale. 

2. The acceptalzce of sen·ice of 11otice by the ve11dor of seeds i11 violation of law 
is for the purpose of providing proof that the vendor actuall:y received notice and the 
failure to secure his sig11ature 011 the notice will not i11validate such notice. 

CoLUMBUS, OHio, February 21, 1930. 

HoN. PERRY L. GREEN, Directo1· of Agriculture, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your letter of recent date which is as follows: 

"I am requesting an interpretation of Section 5805-9 of the General 
Code of Ohio, particularly that part contained in the last sentence relating to 
the placing of seizures. 

In your opinion what does this sentence really mean? \Vhat procedure 
is legal and can the seizure be considered valid when it is legal rather than 
physical. I am enclosing one of our seizure blanks that has been used in the 
past. Our procedure has been when samples were found not properly labeled 
to fill out a seizure blank, asking the proprietor or some representative of 
his to sign the acceptance at the bottom, handing him a copy and require him 
to withdraw the seed irom sale. \Ve have considered this as completed when 
he has removed the sacks to a back or store room. 

The prosecuting attorney of ------------ County holds that these seizures 
to be legal must be physical. In other words, the seeds must be taken from the 
premises of the dealer and held until proper labeling has been effected. I 
would very much appreciate clearing up this matter. Also, is it necessary for 
us to secure the signature of the owner or his agent to the seizure blank? 
\Ve, of course, should leave a copy with him, but is it necessary to have his 
signature and acceptance?'' 

Sections 5805-1 to 5805-14, inclusive, of the General Code, provide for the regula-
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tion of the sale of agricultural seeds. Section 5805-1 defines agricultural seed, Sections 
5805-2, 5805-3 and 5805-5, provide that seeds sold or offered for sale should be labeled, 
and these statutes further set forth in detail what statements the labels shall contain. 
Section 5805-9, to which you refer in your letter, provides as follows: 

"The Director of Agriculture shall enforce the provisions of this act and 
shall be empowered to adopt such reasonable rules and regulations as may be 
deemed necessary in order to secure its efficient enforcement. It shall be the 
duty of the Director of Agriculture to publish 0r cause to be published the 
results of all prosecutions for violations or non-compliance with the provisions 
of this act, the examinations, analyses and tests of any and all samples of 
agricultural seeds or mixture of such seeds drawn as provided for in Section 
Eight, together with the dates such tests were made. The Director of Agri­
culture is empowered to seize any seed sold in or offered for sale in Ohio which 
is not properly labeled and hold same until proper labeling is effected by the 
shipper or seller of such seeci." 

"Seizure" is defined it! Bouvier's Law Dictionary as follows: 

"The taking possession of goods for a violation of public law, as the 
taking possession of a ship for attempting an illicit trade." 

"Hold" is defined in vVebster's New International Dictionary as follows: 

"To retain in one's keeping; to maintain possession of or authority over; 
not to give up or relinquish. 

Mr. Justice Story in the case of The Josefa Segunda, 23 U. S. 312 at page 326, 
in describing what constitutes a valid seizure says: 

"There must be an open, visible possession claimed, and authority exer­
cised over a seizure. The parties must know that they are dispossessed and 
that they are no longer at liberty to exercise any dominion over their property. 
It is true a superior physical force is not necessary to be employed if there is 
a voluntary acquiescence in the seizure and dispossession. If the party, upon 
notice, agrees to subr:1it, and actually submits, to the command and control 
of the seizing officer, that is sufficient." 

The definitions of "seize" and "hold" do not indicate that the officer must actually 
take possession of the property by removing it from the custody of the owner, 
but it is sufficient if he makes an open and unequivocal assertion of dominion over 
the property and maintains authority over it. While it is true that there are seizures 
which require that the officer actually dispossess the owner of his personal property, 
this is so because of the express provisions of the statutes under which the seizure 
is made, or for the purpose of protecting the rights of third parties. However, in 
the matter before me, the only purpose of the seizure under the provisions of Section 
5805-9, is to effect a compliance with the "law relative to the labeling of seeos and this 
can be accomplished without removing the seeds £:-om the premises of the owner and 
the rights of third parties cannot thus be affected. . 

\Vith reference to your inquiry as to whether or not it is necessary to secure the 
signature of the owner or his agent to a written notice of seizure served upon him, 
it is sufficient to say that the acceptance of service of notice by the vendor of seeds in 
violation of law is for the purpose of providing proof that the vendor actually re-
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ceived notice that the seeds ''ere seized, and while it is good practice to obtain his 
oignature, nevertheless the failure to do so will not defeat the notice. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that: 
1. In order to constitute a valid seizure under the provisions of Section 5805-9, 

there must be an open, visible po'>session claimed and authority exercised by the of­
ficer over the seizure. Howen~r, it is not necessary to actually dispossess the person 
selling or offering fyr sale seeds not properly labeled, if the person upon notice sub­
mits to the order of the Department of Agriculture by removing the seeds so that 
they will not be sold or offered for sale. 

2. The acceptance of service of notice by the vendor of seeds in violation of law 
is for the purpose of providing proof that the vendor actually received notice and the 
failure to secure his 'l,ignature on the notice will not invalidate such notice. 

1549. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

PARTITION FE0:CE-ADJACE~T LANDOWNER REQUIRED TO CUT 
DOWN SUCH SMALL TREES AS COlliE WITHIN TERlii "BRUSH." 

SYLLABUS: 
Under the provisions of SectioJ~ 5942, General Code, the owner of land adjacent to 

a line or partition fence is required to cut only s~tch small trees as come within the 
meaning of the term "brush" as used in this section. 

CoLUMBUS, OHIO, February 21, 1930. 

HaN. }ESSE K. BRUMBAt:GH, Prosecuting Attorney, Greenville, Ohio. 
DEAR SrR :-I am in receipt of your letter of recent date which is as follows: 

"I have been asked to construe that part of Sec. 5942 of the General Code 
which pertains to brush, briers, etc., along or adjacent to partition fences. 

"One of two adjacent land owners has petitioned the Board of Trustees 
of one of our townships for the cutting down of stripling growths on and 
within a strip four feet wide of the adjacent tenant's land. For the past ten 
or fifteen years this fence row has been permitted to grow up with all kinds 
of brush, briers, etc., and among them grew some trees of the various varie­
ties found in this section of the state. About two years ago the land owner 
upon whose land this condition existed removed all of the small growth and 
left remaining a number of small trees which were voluntary growth, and 
claimed that he was not obliged to remove them under and by virtue of the 
section above mentioned. 

"At this time, perhaps the largest of these trees is from three to four 
inches in diameter. 

"Kindly give me an expression as to whether a condition of this kind, in 
your opinion, is within the meaning of Sec. 5942 of the Ohio General Code, 
and whether the Township Trustees would be within their rights in ordering 
them removed." 

Section 5942, General Code, provides as follows: 


