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TREASURER, COUNTY-POSTAGE FOR TAX RECEIPTS­

§323.11 R.C. SELF-ADDRESSED ENVELOPE FOR\,VARDED 

WITH PAYMENT. 

SYLLABUS: 

Section 323.11, Revised Code, requires the county treasurer to pay the postage 
required to send tax receipts to those persons who have paid their taxes by mail. and 
have supplied the treasurer with a self-addressed envelope. 

Columbus, Ohio, January 8, 1959 

Hon. Edward D. Mosser, Prosecuting Attorney 

Harrison County, Cadiz, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads in part as follows : 

"Section 323.11 of the Ohio Revised Code, entitled Receipt 
for Payment of Taxes, reads in part as follows: 

'* * * If any tax is paid to the treasurer by mail, and the 
person paying such tax encloses with the payment an ad­
dressed envelope, the treasurer shall enclose a receipt for the 
taxes in such envelope, with sufficient postage, and deposit it 
in the mail * * *.' 
"Now, Sir, my question is this: vVho places on and/or in the 

envelope and pays for the stamps on and/or in the envelope?" 

Section 1090, Revised Statutes, which preceded Section 2650, General 

Code, and Section 323.11, Revised Code, contained no provision for send­

ing a receipt to a taxpayer by mail, and of course no mention of postage. 

The Legislature amended this provision in 1931, and Section 2650, General 

Code, as then amended, read in pertinent part : 

"* * * If any tax be paid to the county treasurer by mail, 
and if the person so paying such tax enclose with such payment an 
addressed envelope, the county treasurer shall enclose a receipt 
for such taxes in such envelope with sufficient postage and deposit 
it in the mail. No receipt given by the county treasurer for pay­
ments made otherwise than in lawful money or in the notes speci­
fied in section 2646 of the General Code shall be valid unless and 
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until the lawful monies represented by such payment are received 
into the county treasury or a county depositary." 

It is to be noted, this statute specifically authorizes the county treas­

urer to return the receipt by mail, should the taxpayer have mailed the 

payment and included a self-addressed envelope, and that the envelope in 

which it is so returned is to be one "with sufficient postage." This sug­

gests that the postage is to be affixed to such envelope by the treasurer, 

and that the cost thereof is to be a part of the administrative expense of his 

office. 

This section as codified 111 1953, as Section 323.11, Revised Code, 

provides in part : 

"* * * If any tax is paid to the treasurer by mail, and the per­
son paying such tax encloses with the payment an addressed en­
velope, the treasurer shall enclose a receipt for the taxes in such 
envelope, with sufficient postage, and deposit it in the mail. * * *" 

It is to be observed that in the 1953 revision two commas were added, 

one preceding the phrase in question, and one following it. In Section 1.24, 

Revised Code, there is an express legislative disclaimer of intent to effect 

substantive change. Nonetheless the addition of these commas leaves this 

language quite free of ambiguity, and it must be construed according to its 

plain meaning if it be thought that this did, in fact, effect a substantive 

change. State, v. Williams, 104 Ohio St., 232. 

It has come to my attention that a substantial number of the county 

treasurers currently require the taxpayer to pay the postage for the return 

receipt. Consequently, we must give some thought to the doctrine of 

"administrative interpretation." 

In 37 Ohio Jurisprudence, 699, Section 389, there 1s the following 

statement: 

"Executive or departmental construction may only be re­
sorted to in aid of interpretation. Such construction is not to be 
considered where the statute is clear and explicit in its language 
and its meaning is not doubtful. The scope and comprehensive­
ness of the statute may not be extended by such executive or ad­
ministrative interpretation. A custom of a department, however 
long continued by successive officers, must yield to the positive 
language of the statute * * *" 

Cited in support of these statements are Job v. Harlan; 15 Ohio St., 

485; Industrial Commission v. Brown, 92 Ohio St., 309; State, ex rel. 
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M erydith v. Dean, 95 Ohio St., 108; Shafer v. Streicher, 105 Ohio St., 

528; Industrial Commission v. Snyder, 113 Ohio St., 405; State, ex rel. 

Crabbe v. Hydraulic Co., 114 Ohio St., 437. 

Thus, it can be seen the doctrine _of "administrative interpretation" 

only applies where the statute is definitely ambiguous. This is not the 

case with which we are here confronted. The statute is not ambiguous, 

but clear, and it is accordingly my opinion and you are advised that Section 

323.11, Revised Code, requires the county treasurer to pay the postage 

required to send tax receipts to those persons who have paid their taxes 

by mail, and have supplied the treasurer with a self-addressed envelope. 

Respectfully, 

WILLIAM SAXBE 

Attorney General 


