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.. 
PLATS-SECTION 6886 G. C. NOT APPLICABLE TO PLATTING OF 

LANDS-APPROVAL OF COUNTY COMMISSIONERS TO RECORD­
ING OF PLATS OF LANDS OUTSIDE OF MUNICIPAL CORPORA­
TIONS NOT REQUIRED. 

Sectiott 6886 G. C. lws 110 reference to the platting of lands a11d does not have 
the effect of requiring approval of the county commissioners as a condition- prece­
dellt to the recordi11g of plats outside of '1/lllllicipal corporations, eVl'll though such 
plats may show a dedication of streets or roads to public use. 

CoLUMBUS, OHio, May 14, 1920. 

HoN. CLARE CALDWELL, Prosecuting Attorney, T--Varren, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is received, reading as follows: 

"Under section 6886 General Code, have the county commissioners 
authority to refuse to accept and approve a plat, laid out in the county be­
fore the streets thereon have been graded and drained in accordance to 
rules established by the board? 

The board of county commissioners of this county are desirous of 
putting reasonable restrictions upon the platting of land, and this seems 
the only available section, provided it is broad enough to allow the same.' 

Before quoting the statute which you mention, it is proper to call attention to 
sections 3580 et seq G. C., appearing in a chapter of the municipal code, entitled 
"Plats." Certain aspects of the earlier forms of these last named statutes were 
discussed in an _opinion of this department (No. 619) of date September 10, 1919, 
directed to Hon. Haveth E. Mau, prosecuting attorney, Dayton, Ohio, a copy of 
which opinion is enclosed. 

For reasons pointed out in that opinion, it is plain that notwithstanding the 
fact that the sections appear in the municipal code, the reference in the opening 
line of section 3580 to the laying out of a viilage has reference, not to a municipal 
corporation, but to the platting of lands outside of municipal corporations. No­
w here in said series of sections nor elsewhere in the statutes is there found any 
requirement that as a condition precedent to the recording of a plat of lands out­
side a municipal corporation, the approval of such plat by the county commissioners 
must be obtained,-in fact, so far as has been found, the only statute requiring an 
approval of plats of lands outside of municipal corporations is section 4346 to the 
effect that when a person plats lands within three miles of the corporate limits of a 
city, the platting commissioner of such city is to endorse his approval on the plat 
before it is entitled to record. 

The section to which you refer, reads as follows: 
"Any person or persons may, with the approval of the county commis­

sioners, dedicate lands for road purposes. A definite description of the lands 
to be dedicated with a plat of the same thereto attached and signed by the 
party dedicating the same, with the approval and acceptance of the com­
missioners endorsed thereon, shall be placed upon the proper road records 
of the county in which such road is situated. Provided, however, that if 
the lands so dedicated contemplate a change in an existing road, the same 
proceedings shall be had thereon, after the commissioners by proper reso­
lution approve and accept the lands for such purpose, as are provided for 
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in cases where the commissioners by unanimous vote declare their inten­
tion to locate, establish, widen, straighten, vacate or change the direction 
of a road without a petition therefore, but otherwise the proposal to dedi­
cate land for road purposes together with the acceptance of the grant by 
the commissioners shall constitute the lands so dedicated a public road. 
without any further proceedings thereon." 
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This statute does not in its terms refer to the platting of land,-it concerns 
merely the dedication of lands for road purposes. A description and plat of the 
lands proposed to be dedicated is required; but plainly, such plat is for the purpose 
only of showing the course and nature of the proposed road. Furthermore, the 
statute made its appearance in connection with "the revision of the highway laws 
commonly known as the Cass Act (106 0. L. 574) ; and, again, the statute names 
the road records as the place of recording of the documents relative to dedication. 

For the reasons just given, it is quite plain that the statute cannot be read so 
as to have any effect upon the platting statutes first above referred to. Therefore, 
such platting statutes and said section 6886 are to be given full force and effect 
each within its own sphere. It is unnecessary here to express an opinion upon the 
question whether county commissioners in the case of the proposed dedication of a 
road under section 6886 as distinguished from the incidental dedication of streets in 
connection with the platting of a tract of land, have power to require the grading 
and draining of the road prior to accepting the dedication thereof on behalf of the 
public,-it is sufficient to say that a person who plats lands outside of a municipal 
corporation is not under the necessity of presenting his plat to the county com­
missioners, and is at liberty to record the same without so presenting it, provided 
that he complies with the provisions of section 3580 et seq. and in certain instances 
with section 4346. 

Hence, answer to your question may be made by the statement that section 6886 
G. C. has no reference to the platting of lands and does not have the effect of re­
quiring approval of the county commissioners as a condition precedent to the 
recording of plats of lands outside of municipal corporations, even though such 
plats may show a dedication of streets or roads to public use. 

1248. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

SCHOOLS-FEES RECEIVED FOR GRANTING OF CERTIFICATE AND 
RENEWAL OF CERTIFICATES TO TEACHERS BY SUPERINTEND­
ENT OF PUBLIC INSTRUCTION PAYABLE INTO STATE TREAS­
URY-ALSO FEES RECEIVED FROM CERTIFICATES ISSUED BY 
SUPERINTENDENT OF PUBLIC INSTRUCTION AND REQUIRED 
OF APPLICANTS WHO DESIRE TO BE LICENSED AS DENTISTS­
SAME RULE AS TO FEES APPLICABLE WHEN CERTIFICATE 
ISSUED FOR LOST OR DESTROYED CERTIFICATE. 

l. U11der the proviSions of section 24 G. C., the fees received by the superin­
tmdent of public instruction from applicants during any week, for the granting of 
cer.tificates and renewal of certificates by such superintendent of public ittstruction, 
must be paid into the state treasury on or before Monday of the followitlg week, 
a11d there is no provision .in existing law for the return of such fees even 'though 
lhe certificate or the renewal of any certijicJte has not been granted. 

2. The certificate ft·om the state superintendent of public instruction required 


