
1072 OPINIONS 

conditioned to cover the faithful performance of the duties of the principal as 
Resident District Deputy Director assigned to Harrison and Carroll ·counties. 

Finding said bond proper as to form, I have accordingly endorsed my ap­
proval thereon and return the same herewith. 

3506. 

Respectfully, 
GrLBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

OFFICES INCOMPATIBLE-MEMBER OF BOARD OF EDUCATION OF 
CITY SCHOOL DISTRICT AND COUNTY DEPUTY AUDITOR. 

SYLLABUS: 
The same person may not at the same time lawfully hold the poslltan of 

member of a board of education of a city school district and deputy auditor of the 
county in which the school district is located. 

CoLUMBUS, 0Hro, August 13, 1931. 

Bureau of Inspection and Supe1"i.•ision of Public Offices, Columbtts, Ohio. 
GENTLEMEN:-This is to acknowledge receipt of your request for my opinion 

in answer to the following question: 

"May the same person hold the position of member of a board of 
education of a city school district and a deputy auditor of the county m 
which the school district is located?" 
A "deputy" is defined in Bouvier's Law Dictionary as: 

"One authorized by an officer to exercise the office or rights which 
the officer possesses, for and in place of the latter." 
Section 9 of the General Code of Ohio provides: 

"A deputy, when duly qualified, may perform all and singular the 
duties of his principal." 

A deputy county auditor acts for and in place of the auditor, and may per­
form all and singular the duties of the auditor. It is possible for a deputy audi­
tor to act for the auditor in any circumstances, and his acts will be the. acts of 
his principal. It is probable that the occasion often arises when it is necessary 
for a deputy auditor to act in place of the auditor himself. 

It is a well known fact that in some counties the deputy auditor, by reason 
of long experience in the position, is more familiar with the duties of the auditor's 
office than the auditor himself and does in fact perform the more technical duties 
of the office. In any case, he is required, by reason of his powers as fixed by 
Section 9, General Code, supra, to hold himself in readiness, and be at all times 
qualified, to act for and in the stead of his principal. He should be qualified the 
same way and to the same extent as the latter. Commenting on this fact, a 
former Attorney General, in speaking of a deputy city auditor, was prompted 
to say: 

"Hence, if the person who fills the office of city auditor is disquali­
fied by reason thereof from holding some other office or position, it 
would seem to follow clearly that the one who acts as his deputy would 
be likewise prohibited from doing so." 

-Opinions of the Attorney General, 1917, p. 1744. 
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To the same effect is an opinion of the A ttorncy General found in the Ar. 
nual Report of the Attorney General for 1914, at p. 383, where it is said. 

"The disability of a city auditor to hold certain positions would pass 
to his deputy who has the right to act for and in place of his principal, 
as to his official duties." 

See also Opinions of the Attorney General for 1929, p. 1984. 
Under Section 2563, General Code, which section authorizes a county auditor 

to appoint deputies, a deputy so appointed is specifically charged with the duty 
of aiding the auditor, and it is a matter of common knowledge that a deputy 
auditor is frequently entrusted with the duty, and is oftentimes fully empowered, 
to act for his principal in any matter pertaining to the office, even to the extent 
of drawing warrants and signing the auditor's name thereto. 

It remains, therefore, to inquire whether or not a county auditor may law­
fully hold the position of member of a city board of education within the county. 

In the absence of statutory prohibition on the simultaneous holding of two 
or more public offices or positions, the rule for determining whether or not such 
positions may be held at the same time by the same person is the common law 
rule of incompatibility stated in the case of State, ex rei. v. Gebert, 12 0. C. C. 
(N. S.) 274, as follows: 

"Offices are incompatible when one is subordinate to or in any way 
a check upon the other, or when it is physically impossible for one person 
to discharge the duties of both." 

By virtue of Section 5625-1, General Code, a city board of education is con­
stituted a "taxing authority" as the term is used in the act of the legislature of 
which said Section 5625-1, General Code, is a part. 

By the terms of Sections 5625-19 to 5625-26, General Code, which sections 
arc a part of the same act as is Section 5625-1, General Code, there is created 
in each county a county budget commission, consisting of the county auditor, the 
county treasurer and the prosecuting attorney, and the duties of said commission 
are fixed. It is provided therein that on or before the 15th day of· July in each 
year, the taxing authority of each subdivision shall adopt a tax budget for the 
next succeeding fiscal year. Such budget shall present certain information in 
detail with respect to the fmancial needs of the taxing subdivision for the next 
succeeding fiscal ye<}r, and when said budget is adopted it shall be submitted to 
the county auditor on or bcf ore the 20th clay of July of each year or at such 
later time as may be prescribed by the Tax Commission of Ohio. It thereupon 
becomes the duty of the county auditor to lay before the budget commission the 
annual tax budgets submitted to him, together with an estimate to be prepared 
by such auditor of the amount o£ any state levy, the rate of any school tax levy 
as theretofore determined, and such other information as the budget commission 
may request or the Tax Commission may prescribe. 

Section 5625-24, General Code, provides as follows: 

"The budget commission shall so adjust the estimated amounts re­
quired from the general property tax for each fund; as shown by such 
budgets, as to bring the tax levies required therefor within the limitations 
specified in this act for such levies, but no levy shall be reduced below 
a minimum fixed by law. It shall have authority to revise and adjust 
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the estimate of balances and receipts from all sources for each fund 
and shall determine the total appropriations that may be made there­
from." 

It is apparent from the foregoing, that the budget commiSSIOn may be com­
pelled to make changes in the original estimates made and contained in the 
budget submitted by the several school districts in the county and other taxing 
subdivisions within the county. In the event this becomes necessary, which is no 
doubt frequently the case, the duties of the county auditor, as a member of the 
county budget commission, would conflict with the duties of the members of a 
city board of education within the county, who oftentimes are required to appear 
before the budget commission to insist upon the proper share of revenues for 
their district. 

For these reasons, if for no other, it seems clear that the duties of a county 
auditor and those of the members of a city board of education within the county 
are conflicting, and therefore the two positions are incompatible. 

I am, therefore, of the opinion in specific answer to your que'Stion, that the 
same person may not at the same time lawfully hold the position of member of a 
board of education of a city school district and deputy auditor of the county 
in which the school district is located. 

3507. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

INHERITANCE TAX LAW-HOW REFUND MADE TO THE EXECUTOR 
OF AN ESTATE OF A PORTION OF TAX l\WNEYS FROM SAID 
ESTATE CREDITED TO THE·SINKING AND GENERAL FUNDS OF 
A VILLAGE. 

SYLLABUS: 
~Vhere, after inheritance taxes on successions to the estate of a deceased 

person have been determined by the probate court and paid into the county treasury 
and have been distributed in the manner pro~•idcd by section 5348-11, General Code, 
as enacted by the act of May 8, 1919, 108 0. L., Part I, 575, a refunder order fot· 
a part of such inheritance taxes has been 111ade by the probate court and approved 
by the Tax Commission of Ohio, the exewtor of the estate of such deceased 
person, who paid such inheritance taxes, is entitled to the payment of such re­
funder order, to the full amount thereof, out of the undivided inheritance tax 
funds of the county; and upon such payment, the county auditor of the county is 
required to reimburse tlze undh·ided inheritance tax fund of the county, to th~ 

e.:rtent of the amount of such refunder chargeable against a village in the county 
receiving its share of the inheritance taxes so paid in, by exewting his warrant 
in this amo1tnt in favor of the county treasurer against the undivided tax moneys 
in the county treasur·y; which general tax moneys of the county are to be reim­
bursed _at the time of the next semi-annual settlement by deducting from the 
amount of general tax moneys which will be due to such village the amount 
paid from the undivided tax moneys of the county for and on account of that 
part of said inheritance tax refunder chargeable to such village. 


