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In this connection Section 2293-1, General Code, provides that: 

'' 'Permanent improvement' or 'improvement' shall mean any property, 
asset or improvement with an estimated life or usefulness of five (5) years 
or more, including land and interests therein, and including reconstructions, 
enlargements and extensions thereof having an estimated life or usefulness 
of five years or more. Reconstruction for highway purposes shall be held to 
include the resurfacing but not the ordinary repair of highways." 

Sections 3298-1 et seq., General Code, authorize the board of township trustees 
of any township to construct, reconstruct, resurface or improve any public road or 
roads or part thereof under the jurisdiction of such township. 

Assuming therefore, in answer to your second question, that the proposed township 
road c~nstruction or reconstruction therein referred to is a permanent improvement 
within the meaning of the provisions of Section 2293-1, General Code, above quoted, 
the trustees of the township would have power to issue the bonds of the township for 
the purpose of constructing such improvement under the authority of Section 2293-2, 
General Code. It therefore follows that in such case the road construction or improve­
ment referred to in your question would be the construction of a permanent improve­
ment for which the board of township trustees as the taxing authority of the sub­
division could submit to the electors the question of a tax levy outside of the fifteen 
mill limitation for the purpose of paying the compensation, damages, costs and ex­
penses of such improvement. Your second question is therefore accordingly answered 
in the affirmative. 

The conclusions reached by me in this opinion are in a;ccord with those of Opinion 
No. 2404 addressed to Honorable J. R. Pollock, Prosecuting Attorney, Defiance, Ohio, 
under date of July 30, 1928, a copy of which is herein enclosed. 

2407. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

DOGS-PE~ALTY PRESCRIBED lJXDER SECTIOX 5652-7c, GEXERAL 
CODE, APPLIES ONLY TO SELLERS-WHEN SUBJECT TO PENALTY 

SYLLABUS: 

1. The penalty prescribed in Section 5652-7c, General Code, does not apply to the 
purchaser of a dog but only to the sell<!r. 

2. The county auditor or county dog warden may not examine and require an appli­
cant for dog registration to diuulge thq name of the person from whom he purchas~s the dog. 

3. Neither the county auditor 110r county dog warden may req1lire an applicant for 
dog registration to sign an affidavit that he did not own said dog on January 1, 1928. 

4. Every person who owns, keeps or harbors a dog more than three months old prior 
to January 1, 1928, and jails to register such dog before January 1, 1928, is guilty of a 
misdemeanor and is subject to the penalty prescribed in Section 5652-14, General Code. 

5. The owner, k~eper or harborer of a dog more than three months old prior to Jan­
uary 1, 1928, who regist~s the same after January l, 1928, tither before or after January 
20, 1928, is still subJect to the fin~ and costs as provided in Section 6652-14, General Code, 
if convicted. 
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CoLomL"s, Omo, June 30, 1928. 

Bureau of Inspection and Superrision of Public Offices," Columbus, Ohio. 

GEl\"TLEl!EX:-This will acknowledge receipt of your recent communication, with 
which you enclosed a letter from one of your examiners asking five questions With 
reference to the construction of the dog registration law. The letter from the examiner 
reads as follows: 

"VIe find that many of the people making application for the registra­
tion of dogs since January 20, 1928, state that they purchased the dog since 
January 1, 1928, and that such dog was not purcha..9ed from outside the state. 

We understand from the Attorney General's Opinion ::'\o. 1720 that no 
penalty can be collected in such cases and that the auditor must register 
such dogs. ·we understand that the owner on January 1, 1928, (usually an 
unknown person) is subject to a fine for failure to register as provided in 
Section 5652-14 G. C. and we also understand that the person who sells the 
dog (usually an unknown person) is subject to a fine for failure to comply 
with the provisions of Section 5652-7c in not furnishing a transfer certificate. 

We believe that many of the persons stating that they did not own the 
dog on January 1, are telling falsehoods for the purpose of escaping the pen­
alty of Sl.OO and we wish to know what may be done in the way of obtaining 
truthful information. 

Question 1. Does the penalty prescribed in Section 5652-7c apply to the 
purchaser of a dog as well as to the seller? 

Question 2. Can the county auditor or the county dog warden re­
quire an applicant for dog registration to divulge the name of the person 
from whom he purchased the dog? 

Question 3. Can the county auditor or the county dog warden re­
quire an applicant to sign an affidavit that he did not own the dog on Janu-
ary 1, 1928? ' 

Question 4. Is every person who owns, keeps or harbors a dog more 
than three months old on January 1, 1928, and who fails to register such 
clog before January 1, 1928, guilty of a misdemeanor and subject to the 
penalty prescribed by Section 5652-14, General Code? 

Question 5. If as in No. 4, such clog is registered after January 1, 1928, 
either before or after January 20, 1928, would the owner, keeper or harborer 
of such clog be sub!ect to fine after such clog was registered?" 

1. In the above letter it is stated that persons making application for the regis­
tration of dogs since January 20, 1928, say that they purchased the clog after January 
1, 1928, and that the clog was not purchased from outside the state. The letter then 
refers to Opinion X o. 1720', rendered under elate of February 16, 1928, to your Bureau, 
holding that no penalty can be collected in such case and that the auditor must register 
such clogs. The belief is then suggested that many of the persons stating that they 
did not own the clog on January 1st are telling falsehoods for the purpose of escaping 
the penalty and the question is asked : (l) "Does the penalty prescribed in Section 
5652-7c, General Code, apply to the purchaser of a dog as well as to the seller?" 

Section 5652-7c, General Code, reads as follows: 

"Upon the transfer of ownership of a dog the person selling such dog 
shall give the buyer a transfer of ownership certificate which shall be signed by 
the seller, such certificate shall contain the licensed number of such clog, 
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the name of the person selling the dog and a brief description of the dog 
sold. Blank forms of such certificate may be obtained from the county 
auditor, a transfer of ownership ~hall be recorded by the county auditor 
upon presenting a transfer of ownership certificate signed by the former 
owner and accompanied by a fee of twenty-five cents. ·whoever fails to 
comply with the provisions of this section upon conviction shall be fined 
not less than five dollars, nor more than twenty-five dollars." 

You will note that under the provisions of this section the person selling such 
dog shall give the buyer a transfer of ownership certificate, the section expressly pro­
viding what such certificate shall contain and that the transfer of ownership certificate 
shall be recorded by the county auditor upon presentation. The section concludes 
with the provision that upon conviction a person failing to comply with the provisions 
of said section shall be fined. 

There is nothing in this section requiring the buyer of a dog to do anything except 
to pay a fee of twenty-five cents when he presents the transfer of ownership certifi­
cate, but if he has received no transfer of ownership certificate this provision evi­
dently does not apply. As this is a penal section, it must be construed strictly and 
under a strict construction of the statute the penalty prescribed therein does not 
apply to the purchaser of a dog. 

2. Your second question is: "Can the county auditor or the county dog warden 
require an applicant for dog registration to divulge the name of the person from whom 
he purchased the dog." 

Section 5652, General Code, provides as follows: 

"Every person who mvns, keeps or harbors a dog more than three months 
of age, annually, before the first day of January of each year, * * * in 
the office of the county auditor of the county in which such dog is kept or 
harbored, an application for registration for the following year beginning 
the first day of January of such year, stating the age, sex, color, character 
of hair, whether short or long, and breed, if known, of such dog, also the 
name and address of the owner of such dog. * * * · And provided further 
that if such application for registration is not filed and said fee paid on or 
before the twentieth day of January of each year, the county auditor shall 
assess a penalty of one dollar upon such owner, keeper or harborer, which must 
be paid with the registration fee. Provided, however, no person shall be 
charged a penalty where the dog is bought from outside of the State of Ohio 
or becomes three months of age after January twentieth of any year, and pro­
vided said license shall be applied for within thirty days after said dog is 
bought or becomes three months'of age." 

This section defines the duties of the owners of dogs applying for registration 
and does not require the applicant to state the name of the person from whom he 
purchased the dog. 

The duties of the county auditor and of the dog warden and his deputies with 
respect to the administration of the dog registration law, are set forth in Sections 
5652 to 5652-16, inclt:sive, of the General Code. The sections also define the powers 
and authority of such officers in the enforcement of such law. It is deemed unneces­
sary to quote herein these sections, as an examination thereof discloses, that in none 
of these sections or any other section of the Code, is any one of the officers in question 
authorized to require persons, whether they be applicants to register dogs or not, to 
answer questions pertaining to the registration of dogs, either under oath or other­
wise. Statutory officers have such powers, and only such powers, as are conferred by 
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statute; and it is therefore my opinion that neither the county auditor nor the county 
dog warden may require said applicant to divulge the name of the person from whom 
said dog was purchased. 

3. In your third question you inquire if the county auditor or the county dog 
warden can "require an applicant for rev;istration to siv;n an affidavit that he did not 
own the dog on January 1, 1928." There is nothing in Section 5652, General Code, 
or any other section requiring an applicant to state under oath that he did not own 
the dog January 1, 1928. For the reason given in the preceeding paragraph, there­
fore, I am of the opinion that this statement can not be required, and that the requir­
ing of an affidavit as to same would be beyond the power of the county auditor or 
county dog warden. This seems especially true since said section dces require an 
affidavit in one specific instance. 

4. Your fourth question is as to whether "every person who owns, keeps or 
harbors a dog more than three months old on January 1, 1928, and who fails to register 
such dog before January 1, 1928, is guilty of a misdemeanor and subject. to the penalty 
prescribed in Section 5652-14, General Code." I assume from the form of your ques­
tion that the dog is more than three months old prior to January 1st. Said Section 
5652-14, General Code, reads in part as follows: 

"Whoever, being the owner, keeper or harborer· of a dog more than 
three months of age or being the owner of a dog kennel fails to file· the appli­
cation for registration required by law, or to pay the legal fee therefor, shall 
be fined not less than ten nor more than twenty-five dollars, and the costs 
of prosecution." 

This section provides that whoever fails to file the application for registration 
required by law, or to pay the legal fee therefor, shall be fined not less than ten dollars 
nor more than twenty-five dollars and the costs of prosecution and must be read with 
Section 5652, General Code, above quoted. 

It is noted that Section 5654, General Code, supra, imposes a penalty of one 
dollar upon each owner, keeper or harborer of a dog who fails to file the application 
for registration on or before the 20th day of January of each year. This provision, 
however, refers to the penalty, which is required to be collected by the county audi­
tor at the time of making the registration, while Section 5652-14, General Code, 
provides for the imposition of a fine of not less than ten nor more than twenty-five 
dollars and the costs of prosecution, in each case where one is convicted of being the 
owner, keeper or harborer of a dog more than three months of age, who fails to file 
the application for registration required by law or to pay the legal fee therefor. This 
section is general and makes no exceptions, and the only limitation' is that the appli­
cation for registration is required by law. It therefore seems evident that said sec­
tion applies to each person who owns, keeps or harbors a dog more than three months 
old on January 1, 1928, and that if such person does not file the application for regis­
tration required by law, and pay the fee prescribed, he is guilty of a misdemeanor 
and is subject to the penalty prescribed in Section 5652-14, General Code. 

5. In your fifth question you ask if such dog is registered after January 1, 1928, 
either before or after January 20, 1928, would the owner, keeper or harborer of such 
dog be subject to fine after such dog is registered. As stated in the answer to your 
question No. 4, the penalty of one dollar provided in section 5652 has no connection 
with the fine and costs provided in Section 5652-14, and the fact that a person pays 
a penalty of one dollar to the county auditor when registering a dog does not relieve 
said person from prosecution and the imposition, if convicted, of a fine and costs under 
the provisions of section 5652-14, General Code. 
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Swnmarizing, it is my opinion that: 

1. The penalty prescribed in Section 5652-7c does not apply to the purchaser 
of a dog but only to the seller. 

2. The county auditor or county dog warden may not examine and require an 
applicant for dog registration to divulge the name of the person from whom he pur­
chases the dog. 

3. Neither the county auditor nor county dog warden may require an applicant 
for dog registration to sign an affidavit that he did not own said clog on January 1, 1928. 

4. Every person who owns, keeps or harbors a dog more than three months old 
prior to January 1, 1928, and fails to register such clog before January 1, 1928, is guilty 
of a misdemeanor and is subject to the penalty prescribed in Section 5652-14, General 
Code. 

5. The owner, keeper or harborer of a dog more than three months old prior to 
January 1, 1928, who registers the same after January 1, 1928, either before or after 
January 20, 1928, is still subject to the fine and costs as provided in Section 5652-14, 
General Code, if convicted. 

2408. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

APPROVAL, CONTRACT BETWEEX STATE OF OHIO AND THE "\VEGE 
:MARBLE & TILE CO~IPANY, COL"C"MRGS, OHIO, FOR THE CONSTRUC­
TION OF MARBLE AND TERRAZZO WORK FOR ADDITIONS TO .:\IU­
SEUM AND LIBRARY BL'ILDIXG AT AN EXPENDITVRE OF $9,455.00 
-SDRETY BOND EXEGGTED BY THE INDE::\IXITY INSL'RANCE 
COMPAXY OF· XORTH AMERICA. 

CoLUMBUs, Omo, July 30, 1928. 

RoN. RICHARDT. ·wisDA, Superintendent of P1<blic Works, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR:-You have submitted for my approval a contract between the State 
of Ohio, acting by the Department of Public \Yorks, for The Ohio State Archaeolog­
ical and Historical Society, and The "\Yege ::\Iarblc & Tile Company, of Columbus, 
Ohio. This eontr~ct covers the construction and completion of all work included 
under the title of Base Bid as indicated on the drawings and mentioned in the speci­
fications for the Marble and Terrazzo Contract for Additions to ::\Iuseum and Library 
Building and Equipment, and calls for an e:>.:penditure of nine thousand four hundred 
fifty-five and nollOOths (89,455.00) dollars. 

You have also submitted an encumbrance estimate bearing No. 3017, and bearing 
the certificate of the Director of Finance to the effect that there are unencumbered 
balances legally apppropriated in a sum sufficient to cover the obligations of the con­
tract. I note that the amount of the contract is 89,455.00 while the amount of the 
encumbrance estimate is Sl0,208.00. You have, however, informed me that you 
are at the present time preparing and having approved a credit encumbrance estimate 
for the difference between the above amounts. You have also furnished evidence 
to the effect that the consent and approval of the Controlling Board to the expendi­
ture has been obtained as required by Section 12 of House Bill No. 502 of the 87th 


