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It was noted in this opinion that an examination of different statutes disclosed that 
the powers given to the clerk of courts and his deputy in section 2873, General Code, 
referred to supra, were powers which could be exercised by a notary public, but that 
when they were exercised by the clerk of courts or his deputy, the fees should not be 
retained by such officials but should be paid into the county treasury. (See page 45, 
printed volume referred to supra.) 

Specifically anwsering your questions, it is my opinion that: 

1. Section 6310-13a, General Code, does not authorize the clerk of courts or his 
deputy to furnish certified copies of a lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn 
statement of ownership, without requiring the filing of an affidavit showing that such 
bill of sale or sworn statement of ownership has been lost, stolen or destroyed. 

2. If the affidavit required by virtue of section 6310-13a, General Code, is taken 
by the clerk of courts or his deputy, a fee of twenty-fi·ve cents is required for the tak­
ing of the affidavit in addition to the twenty-five cent fee for the furnishing of a 
certified copy of such lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn statement of owner­
ship. 

Respectfully, 
JOHN W. BRICKER, 

A ltorney General. 

3976. 

CORPORATION-COMMUNICATION TO TAX COMMISSION IS LETTER 
UNDER POSTAL LAWS WHEN-TRANSMITTED BY EXPRESS UNLAW­
FUL WHEN. 

SYLLABUS: 
1. A communication from a corporation to the Tax CommiSJion of Ohio, contain­

ing information with reference to stockholders in such corporation, is a letter within the 
meaning of the Postal laws of the United States. 

2. The transmitting of such com·munication by express is a violation of the United 
States Statutes which make it a criminal offeuse to convey letters or packets out of the 
mail. 

3. If/ !zen instructions are given to transmit such information by express and such 
instructions are complied with, the giving thereof constitutes a violation of the afore­
said statutes. 

CoLUMBUS, OHIO, February 25, 1935. 

The Tax Ctnnmission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-This will acknowledge receipt of your recent communication, which 

reads as follows: 

"\Ve enclose herewith our tax form No. 939, and call your attention 
specifically to the instructions printed thereon as follows: 

'To be transmitted to the Tax Commission of Ohio, Columbus, 

Ohio, Postage or Express Prepaid.' 
We also enclose a circular issued by the United States Post Office, which 

has a direct bearing on the question to be determined. 
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Form 939, as is apparent from the instructions thereon, is used by Ohio 
corporations and corporations authorized to do business in this State in report­
ing the names, addresses, number of shares, etc., of shareholders of such com­
panies resident of this State. This information is in turn used in auditing the 
personal property tax return of such residents. Many corporations, in sub­
mitting this list of stockholders to the Commission, have followed the instruc­
tion quoted above and transmitted to the Commission these forms by prepaid 
express. 

An inspector from the post office department recently visited our Cleve­
land office, as well as this office, and advised that that instruction and the 
consequent following of that instruction by the various corporations was, and 
is, a violation of the laws governing the transportation of mails. 

\Ve therefore respectfully request your opinion as to whether the Tax Com­
mission is within its rights in so instructing corporations with respect to the 
method of transmitting these forms or whether it is ·violating the federal 
statutes relating to the mails in so doing." 

There is, by statute, reserved to the Post Office Department, a monopoly of the 
business of receiving, transmitting and delivering mails. The statutes pertinent to 
your inquiry are Title 18, Sections 304 and 306, United States Code Annotated, and 
read as follows: 

Title 18, Section 304: 

"Whoever shall establish any private express for the conveyance of letters 
or packets, or in any manner cause or provide for the conveyance of the same 
by regular trips or at stated periods over any post route which is or may be 
established by law, or from any city, town, or place, to any other city, town, 
or place, between which the mail is regularly carried, or whoever shall aid or 
assist therein shall be fined not more than $500, or imprisoned not more than 
six months, or both. Nothing contained in this section shall be construed as 
prohibiting any person from receiving and delivering to the nearest post office, 
postal car, or other authorized depository for mail matter, any mail matter 
properly stamped." 

Title 18, Section 306: 

"\Vhoever shall transmit by private express or other unlawful means, or 
deliver to any agent thereof, or deposit or cause to be deposited at any ap­
pointed place, for the purpose of being so transmitted, any letter or packet, 
shall be fined not more than $50.00." 

Ir is seen from the abo1•e sections that the government has assumed exclusive charge 
and carriage of the mail, prohibiting anyone other than the government from engag­
inp therein, and said sections, which make it a criminal offense to convey mail by 
private express, and to convey letters and packets out of the mail, are designed to 
protect such monopoly. 

In the case of /Villiarns vs. /Veils Fargo Express, 177 Fed. 352, it was held that 
the monopoly extends only to letters and like mailable matter, and not to the transporta­
tion of merchandise in parcels or packages of such a character, which might be car­
ried through the mail. 
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In order to anwser the question presented by your inquiry, it therefore becomes 
necessary to determine whether or not Tax Form No. 939, to which you refer, is a 
letter. A letter is defined by the Post Office Department as "any written or printed 
communication which conveys live, individual current information between the sender 
and the addressee upon which the latter may act, rely, or refrain from acting." In the 
case of Dwight vs. Brewster, 18 Mass., page 50, it is stated: "A letter is a message in 
writing, a packet is two or more letters under one cover." In the cases of U. S. vs. 
Britton, 17 Fed. 731, and U. S. vs. Denicke, 35. Fed. 407, wherein the statutes involved 
herein were under consideration, it was held that a letter is a written or printed mes­
sage. It was declared by the Supreme Court of the United States, in the case of U. S. vs. 
Bromley, 53 U. S. 88, that the word "letter" as used in the Act of Congress of .March 
3, 1845, forbidding transportation by railroads, boats, etc., of letters, packets and other 
mailable matter on such trains, boats, etc., as carry United States mail, except such as 
may have relation to some part of the cargo or some article at the same time conveyed, 
includes an unsealed order sent on a steamboat directing tobacco to be sent by the 
return boat. 

So regarded, there can be no question that the said form would come within the 
definition of a letter and consequently within the prohibition of the statute. Title 18, 
Section 306, supra, provides that whoever shall transmit by private express or deposit 
or cause to be deposited at any appointed place for the purpose of being so transmitted, 
any letter or packet, shall be guilty of an offense. Your question, however, is whether 
an offense is committed by instructing corporations to transmit by express the desired 
information. Title 18, Section 550 of the United States Code Annotated, reads as fol­
lows: 

''\Vhoever directly commits any act constituting an offense defined in any 
law of the United States, or aids, abets, counsels, commands, induces, or pro­
cures its commission, is a principal." 

By the terms of the above section, a person who commits, induces or procures the 
commission of a criminal act, is a principal. In the case of U. S. vs. Martin, 176 Fed. 
110, it was held that the above statute is applicable to misdemeanors. It is stated in 
the case of U. S. vs. Sykes, 58 Fed. 1000, that when a person commits a misdemeanor 
under the instructions of another, it is only necessary in order to implicate the latter, 
that his instructions have been substantially complied with. 

Tax Form No. 939, submitted with your letter, bears the specific instructions: 

"To be Transmitted to The Tax Commission of Ohio, Columbus, 0., Posh 
age or Express Prepaid." 

Having concluded that said form is a letter within the meaning of the statute 
prohibiting the transmitting of letters by private express companies, it would naturally 
follow that a compliance with the printed instructions to transmit by express would 
constitute a violation of the statute. Likewise, would the giving of such instructions, 
if and when followed, be a violation. 

It is therefore my opinion that: 

1. A communication from a corporation to the Tax Commission of Ohio, con­
taining information with reference to stockholders in such corporation, is a letter within 
the meaning of the Postal laws of the United States. 

2. The transmitting of such communication by express is a violation of the United 
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States Statutes which make it a criminal offense to convey letters or packets out of the 
mail. 

3. \'i'hen instructions are given to transmit such information by express and such 
instructions are complied with, the giving therof constitutes a violation of the afore­
said statutes. 

39i7. 

Respectfully, 

}OHN \'i'. BRICKER, 
Attorney General. 

ESTATE-"ASSETS" AS USED IN SECTION 10501-42 G. C., INCLUDES REAL 
ESTATE AVAILABLE FOR PAYMENT OF DEBTS OF ESTATE. 

SYLLABUS: 
The term "assets" as used in paragraph 48 of section 10501-42, General Code, in 

connection <:.vith the word "estates," includes real estate which is available for or may 
be appropriated to the payment of the debts of an estate. 

COLUMBUS, OHIO, February 25, 1935. 

HoN. THOMAS G. JoHNSON, Prosecuting .4ttomey, Georgetov.m, Ohio. 
DEAR SIR:-This acknowledges receipt of your recent communication which reads: 

"A question has come up in our Probate Court here in Brown County 
which has been referred to me. The question is this: Is real estate an asset of 
the estate in computing court costs under Section 10501-42-48 of the General 
Code of Ohio?" 

Section 10501-42, General Code, a section of the new probate code, pravides, so 
far as pertinent, as follows: 

"The fees enumerated in this section shall be charged and collected, if 
possible, by the probate judge and shall be in full for all services rendered in 
the respective proceedings: 

1. For deposit of will ..................... . ............................ $1.00 

* * * * * * 
48. Providing, however, that in estates the assets of which do not exceed five 
hundred dollars in value the total fees of the probate judge chargeable against 
such estate shall not exceed .... 10.00." 

You inquire as to the meaning of the word "assets" underscored in the above 
quoted statute. An examination of the General Code does not reveal any definition of 
such word as used in such section or other related sections of the new probate code. 

It is a general principle of law that the legislature is presumed to have used words 
in statutes in their generally accepted meaning, unless there appears in the context or 
surrounding circumstances something clearly justifying a different use or meaning. 
Le<U.-is' Sutherland Statutory Construction, 2nd Ed., Vol. 2, Section 389, pages 747, 748: 


