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for a definite term, a prisoner so serving in the Ohio Penitentiary is eligible 
for parole when he shall ha\·e served the i11inimum term provided by the 
statute defining the crime of which such prisoner was convicted." 

In view of the foregoing and a1~swering your second inquiry specifically, it is my 
opinion that a person who is sentenced to the Ohio Penitentiary for not less than 
twenty years nor more than twenty-five years for the crime of robbery is not eligible 
for a parole until he shall have served within the penitentiary the minimum term of 
imprisonment fixed by the trial court, viz., twenty years. A prisoner so sentenced in 
1923 would not be entitled to time off for good behavior even though he has no de­
merits at this time. 

1361. 

Respectfully, 
EDWARD C. TuRNER, 

Attomey Ge11eral. 

PARK-CITY NOT HAVII\'G PARK CO~HviiSSION MAY PURCHASE LA:\'D 
OUTSIDE CITY LIMITS FOR PARK PURPOSES. 

SYLLABUS: 
A city not havi11g a park commission is authori::ed to purchase land outside of the 

city limits and not contiguous thereto for park purposes, if the acquisition of such land 
is reasonabl)• necessary for the purpose. 

CoLUMBus, Omo, December 14, 1927. 

Bureau of InsPection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-This is to acknowledge receipt of your communication of recent 

date requesting an opinion on the question stated by you, as follows: 

"May a city not having a park commission purchase land outside of the 
city limits and not contiguous thereto for park purposes?" 

Section 3615, General Code, provides that each municipal corporation shall be a 
body politic and corporate and among other things provides that such municipal cor­
poration may "acquire property by purchase, gift, devise, appropriation, lease, or lease 
with the privilege of purchase, for any municipal purpose authorized by law." 

Section 3631, General Code, provides that each municipal corporation shall have 
power: 

"To hold and improve public grounds, parks, park entrances, free recre­
ation centers and boulevards, and to protect and preserve them. To acquire 
by purchase, lease, or lease with privilege of purchase, gift, devise condem­
nation or otherwise and to hold real estate or any interest therein and other 
property for the use of the corporation and to sell or lease it, or to donate the 
same by deed in fee simple to the State of Ohio as a site for the erection of 
an armory." 

So far as pertinent to the question at hand, Section 3939, General Code, 112 0. L. 
379, provides : 
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"Each municipal corporation in addition to other powers conferred by 
law shall have power: 

(I) To acquire by purchase or condemnation real estate with or without 
buildings thereon, and easements or interests therein, for any lawful pur­
pose. 

* * * * * * * * 
(14) To provide land for and improve parks, boulevards and public 

playgrounds. 

* * * * * * * * 
The powers granted by the above noted statutory prOVISIOns with respect to the 

acquisition by a municipal corporation of land for park and other purposes might be 
so construed as to limit such power to the acquisition of land within the corporate 
limits of a municipal corporation for such purposes. 

In 43 Corpus Juris, p. 1327, it is said: 

"As a rule a municipal corporatioi1 has no power to purchase or hold land 
for a park, highway, or other municipal purpose beyond its territorial limits, 
unless the power has been specially conferred upon it by the legislature; and 
such power is not conferred by a general grant of power to purchase, hold, and 
convey such property, real and personal, as may be necessary for its public 
uses and purposes. The legislature may, howe"er, confer such power, either in 
express terms or by necessary implication." 

See also to the same effect City of C/evela11d vs. Paiuter, 6 0. N. P. (n. s.) 129, 
131. 

However, it is necessary to note in this connection certain pertinent provisions of 
Sections 3677 and 3678, General Code. So far as pertinent, Section 3677, General Code, 
provides: 

".Municipal corporations shall have special power to appropriate, enter 
upon and hold real estate within their corporate limits. Such power shall be 
exercised for the purposes, and in the manner provided in this chapter. 

* * * * * * * * 
(2) For parks, park entrances, boulevards, market places, and chil-

dren's playgrounds. 

* * * * * * * * 
Section 3678, General Code, contains the following provisions: 

"In the appropriation of property for any of the purposes named in the 
preceding section, the corporation may, when reasonably necessary, acquire 
property outside the limits of the corporation." 

I am inclined to the view that this provision of Section 3678, General Code, when 
read in connection with those of Section 3677 and other provisions of the General 
Code above noted, by implication confers authority upon the municipal corporation 
to purchase property outside the limits of the corporation for park purposes when 
it is reasonably necessary so to do. It is true that there is no statutory provision in 
any of the sections of the General Code relating to the appropriation by a municipal 
corporation of pri\'ate property for municipal purposes, which expressly limits the 
right and power of the municipal corporation in appropriating such priYate property 
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to cases where the municipal authorities are not able to agree with the owner with 
respect to the purchase of such property, as is provided in the case of other corpo­
rations appropriating property under the right of eminent domain (Section 11039, 
General Code). In no case, however, can it be necessary for a municipal corporation, 
any more than any other corporation, to appropriate property under its right of emi­
nent domain, where such municipal corporation is able to purchase the property 
desired on terms agreed upon by and between it and such owner; and it is incon­
ceivable that the legislature, in the enactment of the above quoted provisions of Sec­
tions 3677 and 3678, intended to confer upon municipal corporations the power of 
condemning land outside of the limits of the municipal corporation for park pur­
poses, and at the same time deny to such municipal corporation the right and power to 
purchase such land for this purpose. There is nothing in the provisions of Section 
3678, General Code, authorizing a municipal corporation to acquire lands outside of 
the limits of such municipal corporation for park and other purposes, which limits 
the municipal corporation to the acquisition of the lands contiguous to the municipal 
corporation. So far, therefore, as the provisions of said Section 3678 are concerned, 
I am of the opinion that a city may purchase land for park purposes outside of the 
city limits whether contiguous thereto or not, when the purchase of such land is 
reasonably necessary for said purposes. This conclusion is supported by the case of 
City of Clevelaud vs. Painter, supra, where it was held that a municipal corporation 
was authorized to acquire land outside of the city limits for park purposes by direct 
purchase as well as by appropriation. 

It only remains to consider whether this power of a municipal corporation to 
purchase lands outside of the limits of a municipal corporation for park purposes has 
in cities been cut down or limited by the provisions of Section 4060, General Code. 
This section, referring to powers of the board of park commissioners in cities, reads 
as follows: 

"The board may establish or extend parks, parkways, boulevards and 
connecting viaducts and subways, public comfort stations and children's play­
grounds and public baths located in such parks, within such city or the terri­
tory contiguous to such city, and acquire or appropriate, in the manner pro­
vided by law, the necessary real estate for such purposes, and in the same 
manner, to appropriate for parkway or boulevard purposes, any street, avenue 
or public way of such city." 

This section is a part of an act passed in 1908 (99 0. L., p. 440), providing authority 
for the appointment by the mayor of a board of park commissioners after approval by 
the electors of the city voting upon the question whether there should be such board 
of park commissioners; and the act, which has been carried into the General Code as 
Sections 4053 to 4065, General Code, both inclusive, provides further for the powers 
of such board of park commissioners with respect to the establishment and control 
of city park entrances, boulevards, playgrounds, public baths and comfort stations. 

In consideration of this question it is well to note that power was first given to 
municipal corporations to appropriate lands outside of the limits of a municipal cor­
poration for park purposes in 1888 (85 0. L. 175). Since the grant of this power upon 
the consideration above noted, and as held in the case of City of Cle<Jelalld vs. Pai11ter, 
heretofore cited, municipal corporations, including cities, have had the right to pur­
chase lands outside of the limits of the corporation for park purposes, whether such 
lands be contiguous to the limits of such municipal corporation or not, when reasonably 
necessary to do so. In this situation I am unable to see in the provisions of said 
Section 4060, General Code, any intention on the part oi the legislature to limit the 
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power of cities not ha\·ing a board of park commissioners to purchase either contiguous 
or non-contiguous lands outside of the city limits for park purposes. 

In view of the fact that the establishment of a board of park commissioners in 
any city is a matter that is wholly optional with the electors of such city, and of the 
other considerations hereinabove noted touching the proper construction of Section 
4060, General Code, I am of the opinion, by way of answer to the specific question sub­
mitted, that a city not having a board of park commissioners may purchase lands out­
side of the city limits and not contiguous thereto for park purposes, when the ac­
quisition of such land is reasonably necessary for said purpose. 

1362. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attomey General. 

COU?\TY CO.M:\1ISSIOXERS-AUTHORITY AS TO COXSTRUCTIXG A?\D 
REPAIRING TOWNSHIP DITCHES-SECTJO~ 6603, GENERAL CODE, 
DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
I. The county cOIIIIIIISSIOI!Crs are vrstcd with sole authority in regard to the 

constructing, c/callillg a11d repair of towuship ditches, except that the township trus­
trcs have authority under the pro<Jisions of Section 6603, General Code, to improve 
a township ditch or drai11 withhz the limitatio11s co11tailled in said section. 

2. · ~Vhen a petitio11 is filed u11der the provisio11s of Section 6603, General Code, 
it is the maudatory duty of the towuship trustees to proceed :111der said section. 

CoLUMBUS, OHIO, December 14, 1927. 

HoN. JoHN H. HoUSTON, Prosecuting Attome:y, Georgetown, Ohia. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 
reads: 

"The Code of Ohio seems very ambiguous as to specifying upon what 
officials devolve the construction and repair of ditches, drains and water 
courses under Section 6_Q91, General Code of Ohio, et seq. 

Specifically, should th~ trustees in any case lay out and keep in repair 
any ditches, whatsoever, or should this duty be placed upon the hoard of 
county commission~rs? If the trustees may supervise any ditch construction 
and repair, is such duty mandatory upon them, or merely permi.ssive? 

Upon the passage of the above quoted sections, were all ditches hereto­
fore constructed, automatically placed within the jurisdiction of the com­
missioners, or did such ditches as were heretofore under the township trus­
tees and known as township ditches remain under the jurisdiction of the 
trustees of the township?" 

Previous to 1919, township trustees had power to construct public ditches and 
had other duties to perform in reference thereto, but the ditch laws were codified in 
1919 and this act took away from said trustees and all township officials practically 
all duties concerning ditches. The Act of 1919 was unsatisfactory and the legislature 


