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"This act shall be known as 'The "Cniform Bond Act.' The following 
definitions shall be ·applied to the terms used in this act: .. .. .. 

(e) 'Permanent improvement' or 'improvement' shall mean any property, 
asset or improvement with an estimated life or usefulness of five (5) years or 
more, including land and interest therein, and including reconstructions, en­
largements and extensions thereon having an estimated life or usefulness 
of five years or more. Reconstruction for highway purposes shall be held to 
include the resurfacing but not the ordinary repair of highways. 

* * *" 

You will note that a permanent improvement is defined inter alia to mean any 
improvement with an estimated life or usefulness of five years or more, and that while 
reconstruction of a highway includes "resurfacing," ordinary repair of highways is 
not included. I assume that the improvement contemplated is not a repair but a 
construction of a specific road, as you state in your inquiry. Therefore, if the esti­
mated life or usefulness of the proposed improvement is five years or more, the town­
ship trustees may act under Section 5625-15, paragraph 6, and pass the necessary 
legislation to submit the question to a vote of the people. 

Specifically answering your question, it is my opinion that: 

1. Township trustees are not authorized by the terms of paragraph 7 of Sec­
tion 5625-15, General Code, to submit to the electors of the township the question 
of making a tax levy over and above fifteen mills for the general construction, recon­
struction, resurfacing and repair of roads. 

2. Under authority of paragraph 6 of Section 5625-15, General Code, township 
trustees may, however, submit to the electors of the township the question of levy­
ing a tax in excess of the fifteen mill limitation for the purpose of constructing a specific 
road improvement, if the estimated life of such improvement is five years or more. 
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SYLLABUS: 

Hespectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 

EMPLOYMENT AGENCY-PRIVATE. 

Tlie law relative to private employment agencies di~cussed. 

Co~;u~mus, OHIO, July 30, 19~8. 

HoN. HERMAN R. WITTER, Director, Department of Industrial Relations, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion as 
follows: 

"It has been brought to our attention that the so-called free empl~yment 
office operated by the B. A. ~1. Company, * * -~ ·Building, Clevcland, 
Ohio, has been using their office to secure applicants from fee charging agencies. 
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Applicants are being referred directly to employers who had listed their posi­
tions with the B. A. ::\1. Company, and who were undoubtedly of the opinion 
that such service would cost the applicant nothing. 

Vl'e further understand that many applicants were compelled, if placed 
through the B. A. :\1. Company, to pay a fee to the licensed agency through 
which they were secured. Further advice secured is that the B. Employment 
Agency requires many of their applicants to take a course in B.'s book-keeping 
which is furnished by the B. A. l\1. Company at the applicants' expense, 
which of course is very beneficial in placing their product upon the rr.arket 
by furnishing employes who are mostly familiar with the B. A. M. 

rnder the circumstances we believe that the B. employment Office should 
be compelled to take out an employment agency license.'' 

Your question requires consideration of the provisions of Sections 886, 887 and 
888 of the General Code, relating to private employment agencies. 

Section 886, General Code, provides as follows: 

"No per3on, firm, association of persons or corporation shall engage in 
the business of an employment agency, for hire, within the State of Ohio, with­
out first obtaining a licenoe so to do from the industrial commission of Ohio, 
and paying to mid industrial commission an annual licen~e fee of one hun­
dred dollars and executing and filing with the said industrial commission 
a bond as provided in Section 6 of this act (G. C. Sections 886 to 896-16)." 

The provisions of this section in substance requires all persons, associations, 
etc., who engage in the business of "an employment agency, for hir~," within the state, 
to obtain a licenEe and pay an annual license fee. You' will note that this and the 
related sections are only applicable to such agencies as are engaged in the business 
"for hire.'' 

"Employment Agency" is defined in Section 887, General Code, as follows: 

"A person, firm, association of persons or corporation who secures, or, 
by any form of repretientation or by means of signs, bulletins, circularF, 
cards, writings, or advertisements, offers or agrees to secure or furnish em­
ployment, engagements of help, or information or service of any character con­
cerning or intended or purporting to promote, lead to or consummate em­
ployment, shall be deemed an employment agency, and subject to this act 
(G. C. Sections 886 to 896-16) governing such agencies." 

According to the facts of your letter the company in question is an employment 
agency a~ that term is defined in Section 887, supra, for the reason that it at least 
offers to secure "engagement of help or service," and the further question is presented 
as to whether or not the company is engaged "in the business of an employment agency, 
for hire.'' 

The term "hire" is defined in Section 888 of the General Code, as follows: 

"The term 'hire' as used in this act (G. C. Sections 886 to 896-16), shall 
be deemed to mean and include any charge, fee, compensation, service or 
benefit exacted, demanded or accepted, or any gratuity received, for or in 
connection with any act, service or tranmction comprehended by the term 
'employment agency,' or for or in connection with any transaction or repre­
sentation which includes matters comprehended by the term 'employment 
agency.'" 



ATTORXEY GEXERAL. 1841 

It is ob\;Ous that, in addition to being an employment agency, in order to make 
such agency subject to the proYk;ons of the various sections of the Code here involved, 
it would have to be engaged in such services and charge a fee or receive compensation, 
service or benefit, either by way of demand, contract or gratuity in connection with 
the transaction of furnishing the service. 

Your letter in the first instance states that the company is operating a so-called free 
employment agency. You also state that the company is using its office to secure 
applicants from fee charging agencies. If you mean by such statement that the com­
pany, when called upon to furnish some employer with an operator, applies to a regular 
licensed agency for the name of such a person to furnish the employer, I am of the 
opinion that the company would only be a go-between, and that such acts would not 
make the B. A. M. Company an employment agency within the meaning of the sec­
tions of the General Code here under consideration. 

Another inference might, however, be placed upon the state of facts given in your 
letter and that is, that the applicants for positions make their applications and list 
their names direct with the B. A. l\1. Company. In such cases, if I correctly under­
stand your letter, no fee, compensation, service or benefit is exacted or accepted, ex­
cepting only such incidental benefit as may come from the fact that such applicants 
are familiar with the use of the B. A. ~L Company's products. If that be the case 
and this company furnishes to the employer such person, I do not understand how a 
fee could be exacted by the licensed company, even though they had placed their name 
with that company, for the reason that the licensed company performed no services. 
It is also my opinion that there is nothing illegal about the B. A. 1\f. Company's fur­
nishing positions to only those who have taken a course furnished by that company. 
It is true, of course, that the comp~ny may benefit from the fact that the applicants 
are familiar with the use of its machines. However, I am of the opinion that such 
incidental benefit does not come within the definition of the word "hire" as that term 
is defined in Section 888, General Code. In this connection I am informed that this 
practice is adopted by practically all of the business colleges and other like institutions 
of the state. 

A specific answer to your question depends upon the exact facts in each particu­
lar case and inasmuch us they are not given I cannot give you a specific answer other 
than hereinabove set forth. If, after reading the above discussion, you have any 
particular case or cases to which you are unable to apply the statutes above quoted, 
upon the submission of the facts of this office proper consideration will be given 
thereto. Respectfully, 
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EDWARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

TAX AND TAXATION-ADDITIONAL TAX LEVY OUTSIDE MAXIMUM 
FIFTEE~ :\ULL LIMITATION" FOR TOWXSHIP ROAD COKSTRUCTION 
NOT AUTHOHIZED UNDER SECTIO~ 5625-15 (7)-PERMISSIBLE 
UNDER SECTION 5625-15 (6). 

SYLLABUS: 

1. The trustees of a township may not under the provisions of paragraph 7 of Sec­
tion 5625-15, General Code, as enacted in 112 0. L. 397, submit to a vote of the electors of 
the township the question of an additional tax levy outside of the combined maximum fif­
teen mill limitation for the general construction, reconstruction, resurfacing and repair 
of roads and bridges in the township. 


