Note from the Attorney General's Office:

1935 Op. Att'y Gen. No. 35-4216 was clarified by 1935
Op. Att'y Gen. No. 35-4271.
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None of the sections, above referred to contains any language which would limit
the authority granted in section 2419 to a county of more than 400,000 where an office
is usually provided for the coroner by the county. Furthermore, when section 2419 was
amended in 1919, as stated above, the only method of c(mipensating a coroner was
through fees. Section 2856-4, which provides for a regular salary for a coroner in a
county of more than 400,000, was not enacted until 1927 (112 O. L. 204). Consequently
there can be no question as to the applicability of section 2419 in counties where coro-
ners are paid through the fee system.

The fact that the office of the coroner is maintained in his own home in which
he also conducts his private practice does not change the situation, as the power to
equip an office is not affected by its location. The instruments, however, would at all
times be the property of the coroner’s office and would have to be surrendered by the
incumbent to his successor.

In view of the foregoing and in specific answer to your questions, it is my opinion
that:

1. County commissioners by virtue of section 2419 ‘General Code may, if they
deem it necessary, purchase with county funds a set of surgical instruments for the
use of the coroner in performing autopsies and post mortems.

2. The authority of the county commissioners to purchase surgical instruments is
not limited by the fact that the coroner, because of the population of his county, receives
fees rather than a salary and maintains his office as such coroner and practicing phy-
sician in his own home.

Respectfully,
JoHN W. BRICKER,
Attorney General.

4216.

LIBRARY—LIBRARY OF ASSOCIATION INCORPORATED NOT FOR PROFIT
IS NOT PUBLIC LIBRARY AND MAY NOT PARTICIPATE IN PROCEEDS
OF CLASSIFIED PROPERTY TAXES.

SYLLABUS:

1. A4 library owned, maintained and operated by a library association organized
under the General Corporation Act of Olio, as a corporation not for profit, is not a
public library.

2. A board of trustees of a library so organized and operated cannot avail itself
of the provisions of sections 5639 and 5625-20 of the Gemeral Code, awith reference to
participation in the proceeds of classified property taxes, collected in the county where
such library is located.

CoLumsus, OHI0, May 2, 1935.

Hon. FerbiNaND E. WARREN, Prosecuting Attorney, Ottawa, Ohio.

Dear Sir:—This will acknowledge receipt of your recent communication which
reads as follows:
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“In Paragraph 2, Section 5625-20 of the General Code of Ohio, the follow-
ing language appears:

‘The Board of Trustees of any public library, desiring to participate in
the proceeds of classified property tax collected in the county, shall adopt ap-
propriate rules and regulations extending the benefits of the library service of
such library to all the inhabitants of the county (excepting to the inhabitants
of subdivisions maintaining a public library participating in the proceeds of
classified property tax) on equal terms, unless such library service is by law
available to all such inhabitants, and shall certify a copy of such rules and
regulations to the taxing authority with its estimate of contemplated revenue
and expenditures.’

Section 5639 provides in substance the manner of distribution of undivided
classified property tax fund. It is stipulated therein that a part of the undi-
vided classified property tax fund shall go to a Board of Public Library Trus-
tees which have certain qualifications.

There is in Putnam County, a library known as the ‘Putnam County Li-
brary Association’ and the same was organized under Sections 8623-97, et seq.
of the General Code.

My specific question is this: Can a library organized as herein indicated
and which said library complies with Section 5625-20 as herein set out, take
benefit of Section 5639? In other words, can a library organized not for
profit, by passing a resolution following the requirements of Section 5625-20,
get some of the money as it is distributed under Section 5639 ?”

Section 5639, General Code, reads in part as follows:

“At each settlement of undivided classified property taxes, the county
treasurer shall distribute the undivided classified property tax fund in the
county treasurer as follows:

* %

To each board of public library trustees in the county, which shall have
qualified or be qualified according to law for participation in such fund, fifty
per centum of the amount set forth in the annual budget and allowed by the
budget commission as a receipt from this source.. The amount or amounts so
distributed, together with the fees of the auditor and treasurer, shall be de-
ducted pro rata from the shares of the undivided classified property taxes orig-
inating in the several municipal corporations in the county, and in the terri-

tory outside of the municipal corporations therein, respectively.
TEE

Section 5625-20, which provides for the manner by which boards of trustees of
public libraries may qualify for participation in the proceeds of classified property
taxes, reads in part as follows:

“The board of trustees of any public library, desiring to participate in the
proceeds of classified property taxes collected in the county, shall adopt ap-
propriate rules and regulations extending the benefits of the library service of
such library to all the inhabitants of the county (excepting to the inhabitants
of subdivisions maintaining a public library participating in the proceeds of
classified property taxes) on equal terms, unless such library service is by law
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available to all such inhabitants, and shall certify a copy of such rules and
regulations to the taxing authority with its estimate of contemplated revenue
and expenditures. In all cases in which such rules and regulations have been
so certified and in which the adoption of such rules and regulations is not re-
quired, the taxing authority shall include in its budget of receipts such amounts
as shall have been specified by such library trustees as contemplated revenue
from classified property taxes, and in its budget of expenditures the full

amounts requested therefrom by such board of library trustees.”

After reading the above provisions, it at once becomes apparent that any public li-
brary, the service of which is not already available to all the inhabitants of a county,
may qualify for participation in the proceeds of classified property taxes in the county
wherein the library is located, by extending the benefits of such public library service
tc all of the inhabitants of the county, on equal terms. It must be noted, however, that
only public libraries come within the provisions of said statutes. Section 5639, supra,
provides that there shall be distributed to each board of public library trustees who
have qualified according to law, fifty percentum of the amount set forth in the annual
budget and allowed by the budget commission, while section 5625-20, supra, provides
that the board of trustees of any public library desiring to participate in the proceeds
of classified property taxes shall adopt appropriate rules and regulations extending the
benefits of the library service to any inhabitant of the county.

Public libraries are a part of the educational facilities of this state. The General
Code of Ohio provides for the establishment and maintenance of public libraries, by
municipalities, by counties and by townships. The law also provides for the creation
of school library districts and county library districts. There are specific provisions in
the General Code for the appointment and duties of trustees of various public libraries.
the administration of such libraries, for the management and control thereof, and for
the eligibility and number of such trustees and their powers.

In the instant case, however, you state in your letter that the Putnam County Li-
brary Association was organized under the provisions of sections 8623-97, et seq., of
the General Code of Ohio. Said sections are part of the General Corporation Act and
provide for the formation of private corporations not for profit. We are therefore deal-
ing with a library owned and maintained by a private corporation and under the man-
agement and control of a board of trustees elected by the membership of such corpora-
tion. The question then is, is such a library, so owned, operated and controlled, a pub-
lic library. A public library is defined in Corpus Juris, Volume 50, page 856, as a li-
brary to which the public has free access. In the case of Providence Athenaeum vs.
Tripp, 9 R. 1., page 559, it was stated that the term “public library” does not include
a library owned by a corporation, the use of which is limited to the stockholders of the
corporation or their immediate families and their licensees, since the public as such has
no interest in the library. It would therefore appear that the term “public library”, is
understood to mean a library which is free and open to all and is established and main-
tained by law, administered by trustees whose offices are created by law and whose
powers and duties are defined by law. I am therefore constrained to the view that in
order to come within the provisions of sections 5639 and 5625-20, supra, of the General
Code, a library must be open to all and the general public must be assured of free ac-
cess thereto, that such library must have been established pursuant to the statutes pro-
viding for the establishment of public libraries, and that the management and control
thereof, the appointment, the powers and duties of the trustees must be provided for
by law.

In specific answer to your question, it is therefore my opinion that the Putnam
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County Library Association, which you name in your communication is not a public
library and that the board of trustees thereof cannot avail itself of the provisions of
sections 5639 and 5625-20 of the General Code, with reference to participation in the
proceeds of classified property taxes, collected in the county where such library is lo-
cated.
Respectfully,
JoHN W. BRICKER,
Attorney General.

4217.

APPROVAL, CONTRACT FOR THE CONSTRUCTION AND COMPLETION OF
CONTRACT FOR PLUMBING FOR PROJECT KNOWN AS COMPLETION
OF T. B. COTTAGE, LONGVIEW STATE HOSPITAL, CINCINNATI,
OHIO, $2,588.00, NEW AMSTERDAM CASUALTY COMPANY OF NEW
YORK, SURETY—D. H. JACOBS CO., INC., CINCINNATI, OHIO.

CorLumsus, OH10, May 3, 1935.

Hox. T. S. BrINDLE, Superintendent of Public Works, Columbus, Olio.

DEAR SIR:—You have submitted for my approval a contract betweeen the State of
Ohio, acting by the Department of Public Works, for the Department of Public Wel-
fare, and the D. H. Jacobs Co. Inc., of Cincinnati, Ohio. This contract covers the
construction and completion of Contract for Plumbing for a project known as Comple-
tion of T. B. Cottage, Longview State Hospital, Cincinnati, Ohio, in accordance with
Item No. 2 and Item No. 5, Alternate P-1 of the form of proposal dated March 14,
1935. Said contract calls for an expenditure of two thousand five hundred and eighty-
eight dollars ($2,588.00).

You have submitted the certificate of the Director of Finance to the effect that there
are unencumbered balances legally appropriated in a sum sufficient to cover the obliga-
tions of the contract. You have also submitted a certificate of the Controlling Board,
showing that such board has released funds for this project in accordance with section
1 of House Bill No. 69 of the second special session of the 90th General Assembly.

In addition, you have submitted a contract bond upon which the New Amsterdam
Casualty Company of New York appears as surety, sufficient to cover the amount of
the contract.

You have further submitted evidence indicating that plans were properly prepared
and approved, notice to bidders was properly given, bids tabulated as required by law
and the contract duly awarded. Also it appears that the laws relating to the status of
surety companies and the workmen’s compensation have been complied with,

Finding said contract and bond in proper legal form, I have this day noted my
approval thereon, and return the same herewith to you, together with all other data
submitted in this connection.

Respectfully,
Joux W. BRICKER,
Attorney General.





