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Tax Commission of Ohio may approve an issue of bonds to refund the payment of 
bonds already accrued and is not precluded from said approval by the phrase in 
said section, "bonds which are about to mature." 

1677. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attor11ey General. 

FEES-OPINION NO. 921 REGARDIXG CO:\IPUTATION OF FEES OF FOR­
EIGN CORPORATIOXS DOING BUSIN"ESS IN OHIO, REVIEWED AXD 
AFFIRMED. 

SYLLABUS: 

Opi11ion No. 921, dated August 26, 1927, is reviewed and affirmed. 

CoLUMBUS, 0Hro, February 4, 1928. 

RoN. CLARENCE J. BROWN, Secrclar}' of Stale, Columbus, 0/zio. 

DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your recent communication, as fol­
lows: 

"Under date of December 8, 1927, there was submitted to the Secretary 
of State a filing by the United Engineering and Foundry Company, under 
Section 185 of the General Code. 

Immediately upon receipt of same the increase in proportion reflected by 
the company's filing was computed and under date of December 13th, the com­
pany's attorneys were advised that the filing fee called for on account of the 
increase in proportion would be $3,122.40. 

Under date of December 17th, attorneys for the Company asked for an 
explanation of the method of computing the fee, questioning the amount 
thereof. Thereafter, on December 20th, the attorneys for the company were 
advised that the basis of computing the filing fee was as follows: 

The value of property in Ohio was added to the business in Ohio and the 
sum of these two items was then added to the value of property out of Ohio 
and the value of business out of Ohio, giving a grand total of property and 
business. This total was then divided into the value of property and business 
in Ohio, giving the percentage of .18316. 

The total present authorized number of shares of the company, to-wit, 
431,867, was then multiplied by this decimal 79,100.75 as the number of 
shares at present represented by property and business in Ohio. From this 
was deducted the previous proportion in shares as evidenced by former filings, 
25,020.72, giving 54,080.03 as the increased proportion in shares. This method 
of computation, we believe, follows your recent opinion in such connection. 
And in applying the schedule of fees in S. B. 295, the fee is figured as being 
$3,122.40. 

Under date of December 27th, attorneys for the company acknowledged 
receipt of information jmt referred to and presented certain considerations 
in connection with computation of fees, the gist of which seems to be that 
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attorneys for the company are of the opinion that on a filing under Section 185 
a company should be give!1 credit for dollars and cents paid under previous 
filings rather than credit for a previous proportion in shares. 

Since the first of this year, this matter has been discussed with :\Ir. Laylin 
of your office by one of the attorneys for the company and under date of 
January 13th this office has been asked to refer the entire matter to your 
office for further opinion. 

Having regard to the considerations presented by the foregoing and in 
particular to those considerations set out in the letter of December 27th from 
the company's attorneys, which is appended hereto, your opinion is respect­
fully requested." 

The letter of the attorneys raises the point which you suggest and in addition 
apparently questions whether, in the determination of the fee to be paid under Section 
185 of the General Code, the basis of computation is ten cents per share for the 
first ten thousand shares upcn the increase, or whether the number of shares upon) 
which the corporation has already paid should be included so that the corporation will 
ha,·e the benefit of reaching the lower bracket of fees sooner. That is to say, if a: 
corporation has already paid upon ten thousand shares and is now required to pay on 
an additional five thousand shares, should this be charged at the rate of ten cents per 
share or five cents per share? I have examined the method of computation set forth 
in your letter and believe it is in accord with the method heretofore outlined to you by 
this office in Opinion No. 921, rendered on August 26, 1927. This is in my opinion 
the correct method of computing the fee to be paid under Section 185 of the Gen" 
era! Code. 

As you state, one of the objections raised by the attorneys is that the company 
should be given credit for the amount of dollars and cents paid to the state mtcler, 
previous filings either under Sections 184 or 185 of the General Code. Their idea is 
that there should be a credit in dollars and cents rather than a credit of the number 
of shares for which payment was made. 

If the Legislature had desired the credit to be in dollars and cents, it could readily 
have so stated. The language of Section 185 of the Code, as amended in 112 0. L., 
p. 514, is as follows: 

"A corporation which has filed its statement and paid the fee prescribed 
by the preceding two sections and which thereafter shall increase the propor­
tion of its capital stock, represented by property used and business clone in this 
state, shall file within thirty days after such increase an additional statement 
with the Secretary of State, and pay upon the i11crease of its authorized capital 
stock represented by property owned and business transacted in this state, a 
fee equal to the sum of 

(a) Ten cents for each share up to and including ten thousand shares; 
(b) Five cents for each share in excess of ten thousand shares up to 

and including fifty thousand shares; 
(c) Three cents for each share in excess of ftfty thousand shares up 

to and including one hundred thousand shares; 
(cl) Two cents for each share in excess of one hundred thousand 

shares up to and including one hundred and fifty thousand shares; 
(e) One cent for each share in excess of one hundred and fifty thou­

sand shares." (Italics the writer's). 

It seems to me that the conclusion is inescapable that the Legislature has put the 
matter of fees strictly upon a share basis and it logically follows therefrom that any 
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increase in the number of shares representing the pn;portion of the capital stock of a 
foreign corporation reprc~cntcd hy property used and business done in this state 
necessitates the payment of a fee upon such increased number of shares in the 
amounts prescribed in the section. The number of shares is the essential element 
under the section as amended and I therefore feel that you should, in each instance, 
determine the number of shares upon which the company has already paid and de­
duct this amount from the number of shares under the present existing status of the 
company. Payment ~hould thea be made upon the resultant sum in the amounts fixed 
in the section. This is in accord with the conclusions of the last paragraph of Opinion 
No. 921, heretofore referred to, and I am of the opinion that that paragraph cor­
rectly states the rule. 

You will obserYe that Section 185 of the Code, supra, requires the per share 
payment upon the increase. I am unable to agree with the views of the attorneys 
as expressed in their letter, to the effect that the corporation is entitled to take into 
consideration the shares for which payments had theretofore been made. The language 
of the section plainly shows that the corporation shall pay ten cents for each share up 
to and including ten thousand shares imd so on upon the increase. Hence it was 
plainly the intention of the Legislature tu require payment at the rate of ten cents on 
the first ten thousand shares upon the increased number of shares, irrespective of the 
amount of shares fer which payment had thert'tofore been made. 

It may well be pointed out that the sante Legislature which amended Section 185 
of the Code also amended Section 176 of the Code with relation to the fees to be 
charged domestic corporations. This amendment is found in 112 0. L. 258, 259. 
Pertinent to the present consideration is the fotlowing portion of that section: 

"2. For filing and recording a certificate of amendment increasing the 
number of shares which a corporation shall be authorized to issue, a fee equal 
to the sum of 

(a) Ten cents for each share authorized up to and including ten thou­
sand shares ; 

(b) Five cents for each share authorized 111 excess of ten thousand 
shares up to and including fifty thousand shares; 

(c) Three cents for each share authorized in excess of fifty thousand 
shares up to and including one hundred thousand shares; 

(d) Two cents for <:ach share authorized in excess of one hundred 
thousand shares up to and including one hundred and fifty thousand shares; 

(e) One cent for each share in excess of one hundred and fifty thousand 
shares. 

In no event, however, shall the fee be less than twenty-five dollars. 

* * * * * * * * 
This section is likewise in my opinion only susceptible of one interpretation and 

that is, that the fee shall be payable at the rate of ten cents for each share up to and 
including ten thousand shares of the increase, irrespective of the existing capitalization 
of the company. It is rea>onable to assume that the Legislature intended placing do­
mestic and foreign corporations upon a parity and I am of the opinion that the two 
sections should be construed together in view of the similarity of their language. 

The letter of the attorneys abo raises certain questions concerning the constitu­
tionality of Section 185 of the Code. I do not feel it within my authority to pass upon 
·the questions suggested. The Legislature has enacted the section in its present form 
and, until the courts have construed it as being unconstitutional or inoperative, I con­
ceive it to be my duty to consider it valid. It is a well known principle of law that 
legislative enactments are presumed to be \'alid until expressly held to the contrary. 
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·The attorneys have also suggested a rather technical objection to the claim of 
the state in this instance. They say that, because Sections 183 and 184 of the Code 
were expressly repealed by the last Legislature and re-enacted in amended form, tech­
nically speaking the corporation has not "filed its statement and paid the fee· pre­
scribed by the preceding two sections" within the language of Section 185 as it ap­
pears in the new act. I do not feel that any court would have difficulty in construing 
this language to be applicable to payments under the sections as they existed prior to 
amendment by the last Legislature. The identity of the sections in question was not 
lost by reason of the fact that they were, pursuant to constitutional requirement, re­
pealt.d and re-enacted in changed form in order to accomplish their amendment. In 
my opinion the application of Section 185 of the Code is not affected merely because 
the payments were made by the corporation in question under the provisions of Sec­
tion 183 and 184, General Code, prior to their amendment. 

1678. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

CERTIFICATE-FISCAL OFFICER--CONTRACT OR LEASE RUNNING 
BEYOND FISCAL YEAR-CITY COUXCIL-~IAY NOT ISSUE BONDS 
IN INSTALLMENTS. 

SYLLABUS: 

1. The provisions of Section 5625-36, Gmeral Code, (112 0. L. 391, 408), relative 
to certificates of fiscal officers in cases of contracts or leases running beyoud the ter­
miiUltitm of the fiscal :~•ear in which they are made, have 110 application to contracts 
for the construction of impro1.:ements to be paid for out of bond issues. 

2. A city couucil is not authori.=ed under Section 2293-26, General Code, to is­
sue bonds in installments as .funds are ueeded to meet contractor's estimates as the 
same fall due. 

CoLUMBUS, OHio, February 6, 1928. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-Acknowledgment is made of your recent communication requesting 
my opinion upon the following: 

"When bonds are authorized for the purpose of providing funds for the 
construction of a city building which will not be completed for several years, 
and council desires to issue such bonds in series as funds are needed to meet 
the contractor's estimates, may the fiscal officer, by virtue of the provisions of 
Section 5625-36 (112 0. L. 408), legally limit the amount of his certificates on 
such contracts to the amount that will be available and expended during the 
fiscal year in which the certificates are made?" 

The portion of Section 5625-36, General Code, to which you refer in your com­
munication, reads : 


