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ansmg from fines collected and bonds forfeited by persons apprehended 
or arrested by state highway patrolmen for violation of state traffic laws 
shall continue to be distributed under the provisions of Section 1181-5, 
supra. All other fines, etc., collected for violations of state traffic laws, 
however, will be disbursed as provided in Section 3056-3, supra. 

I have not discussed the provisions of Sections 3056-2, 3056-4 and 
3058 of Amended Senate Bill No. 46, because the language contained in 
each is very clear and requires no interpretation or construction. 

1064. 

Respectfully 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

DITCH, JOINT COUNTY-CONSTRUCTION-WHEN DEPOSIT 
SUCCESSFUL BIDDER FORFEITED-WHERE COUNTY 
COMMISSIONERS PERFORM ADDITIONAL SERVICES TO 
OBTAIN NEW BIDDER-CONTRACT-HOW PER DIEM 
COMPENSATION GOVERNED-WHERE DUTIES PER­
FORMED IN FOREIGN COUNTY-ACTUAL EXPENSES 
MAY BE PAID-SECTIONS 6479, 6502, G. C. 

SYLLABUS: 
1. When the deposit of a successful bidder for the construction of 

a joint county ditch is forfeited under the provisions of Section 6479, 
General Code, and the members of the joint board of county commis­
sioners in charge of said im.provement are required f!o perform. additional 
services to obtain a new bidder with whom a contract tnay be made, the 
per die11t compensation of such commissioners is governed by the four 
day limitation contained in Section 6502, General Code. 

2. Such commissioners, however, may be paid the amount of their 
actual expenses incurred i•n the performance of their respective duties at 
places other than in their own county. 

COLUMBUS, Omo, August 19, 1939. 

HoN. MARTIN E. HoEFFEL, Prosecuting Attome:y, Napoleon, Ohio. 

DEAR SIR: I am in receipt of your communication wherein you 
request my opinion on the following: 

"If the deposit made by a contractor at the time of filing a 
sealed bid for construotion of a joint county ditch is forfeited 
to the counties because the successful bidder failed to sign a con­
tract and furnish bond, can the joint Board of County Commis-
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sioners draw expenses and an extra day's compensation for serv­
ices rendered at the resale of said ditch, when said Boards have 
already drawn four days' compensation on said ditch, or can said 
Boards be paid only for the expenses incurred other than the 
compensation fee?'' 

Your questio.n is concerned with the compensation which may legally 
be paid to members of a joint board of county commissioners for services 
re11dered in connection with the proposed construction of a joint county 
ditch. 

Section 6502, General Code, contained in the chapter (Sections 6442 
to 6508, inclusive, General Code), dealing with single county ditches, pro­
vides for payment of additional compensation to county commissioners 
for the performance of duties required of them under said chapter, as 
follows: 

"In addition to the salar:Y otherwise provided by law for 
county commissioners, each commissioner shall receive, for per­
forming all duties required of him in this chapter, five dollars 
per day for each day actually engaged in work on an improve­
ment as defined in this chapter, but not to exceed one hundred 
days in any one year, and not to exceed four days on any one 
improvement, and said compensation shall be charged as costs in 
the location and construction of the improvement and paid in the 
first instance out of the general ditch improvement fund of the 
county." 

Section 6537, General Code, in the chapter (Sections 6535-1 and 6545, 
inclusive, General Code) on joint county ditches, provides as follows: 

"Save and except as is otherwise provided in this chapter, 
the joint board of county commissioners may do and perform all 
the things that the commissioners may do in a single county im­
provement, and shall be governed by and be subject to all the 
provisions of the chapter relating to single county ditches in so 
far as applicable. The proceedings for a joint county improve­
ment shall proceed before said joint board the same as if said 
joint board were a board of county commissioners representing 
a county that included all the territory of all the counties repre­
sented by the commissioners on said joint board. All rights of 
appeal, and all other rights or remedies as provided in the chap­
ter relating to single county improvements shall apply to joint 
county improvements. All officers doing any acts or making any 
findings for or against such improvement shall perform all the 
duties required of them pursuant to the provisions of chapter one 
of this title. All owners affected by the proceedings for a joint 
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county improvement shall have all the rights and remedies given 
them in single county improvements. The proceedings in joint 
county improvements shall be the same as the proceedings in 
single county improvements, save and except as modified in this 
chapter." 

1511 

A former Attorney General, in an opinion contained in Opinions of 
the Attorney General for 1924, Vol. I, page 58, considered the question 
of whether or not county commissioners could be paid for duties per­
formed in connection with the construction of a joint county ditch in the 
same manner as they are paid for services performed in a single county 
ditch proceeding. His conclusion, as evidenced by the syllabus of the 
opinion, was to the effect that : 

"Under the provisions of section 6537 of the General Code, 
the provisions of section 6502 of the General Code, relating to 
the compensation of County Commissioners, have application to 
both single and joint county ditch improvements." 

I am in accord with the reasoning contained in that opinion and am 
therefore of the view that members of a joint board of county commis­
sioners may be paid for services rendered in connection with the con­
struction of a joint county ditch in the manner provided and subject to 
the limitations in Section 6502, supra. 

In addition to such per diem compensation, Section 6540, General 
Code, contained in the chapter on joint county ditches, allows members 
of a joint board of county commissioners their expenses incurred in con­
nection with such improvement. Said section reads as follows: 

"In the matter of an improvement under this chapter, there 
shall be included as a portion of the costs and expenses to be 
paid by the petitioners, if the petition be dismissed, or assessed 
as a part of the costs, if the petition be granted, the actual ex­
penses of the members of the joint board of county commis­
sioners for the performance of their duties at places other than 
in their own county; and such expenses shall be paid in the first 
instance, on the approval of the joint board out of the general 
ditch improvement fund of the county in which the petition is 
filed." 

You now raise the question as to whether such allowances may be 
made to members of a joint board of county commissioners, who have 
already drawn four days' compensation in connection with the construc­
tion of a joint county ditch, when the deposit of the successful bidder 
has been forfeited and the commissioners are thereby required to perform 
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additional services to obtain a new bidder with whom a contract may 
be made. 

Section 6479, General Code, makes provision for such forfeited de­
posits as follows: 

"* * * The deposit of the successful bidder shall be held 
until the contract is signed and bond given, when it shall be 
returned. Should a bidder, after his bid is accepted, refuse or 
for ten days neglect to sign said contract or furnish said bond, 
the commissioners may declare such deposit forfeited, and shall 
so declare, unless for good cause shown further time be allowed 
to the bidder to comply therewith. Any action of the commis­
sioners forfeiting the bidder's deposit shall be entered on their 
journal, and the forfeited sum shall be paid into the general 
ditch improvement fund." 

It will be noted that in such case no provision is made therein for 
further compensation to the joint board of county commissioners. That 
section merely requires the forfeited deposit to be paid into the general 
ditch improvement fund to be expended, it must be assumed, in a manner 
provided by law for the construction of the improvement. 

In 32 0. Jur., at page 1011, we find the following pertinent observa­
tions in connection with the salary and compensation of public officers: 

"It is well settled in Ohio that a public officer is not en­
titled to receive pay for services out of the public treasury un­
less there is some statute authorizing the same. In other words, 
compensation is not allowed by implication. Services performed 
for the public, where no provision is made by statute for pay­
ment, are regarded as a mere gratuity or as being compensated 
by the fees, privileges, and emoluments accruing to such officer 
in matters pertaining to his office. The fact that a duty is im­
posed upon a public officer will not be enough to charge the 
public with an obligation to pay for its performance, for the 
legislature may deem the duties imposed to be fully compen­
sated by the privilege and other emoluments belonging to the 
office or by fees to be charged and collected for services connected 
with such duty or service and hence, provides no direct compen­
sation therefor to be paid out of the public treasury." 

In the instant case there exists specific authority for paying each 
member of a joint board of county commissioners, the sum of $5.00 per 
day for services rendered in connection with the construction of a joint 
county ditch. However, that authority limits such payment to four days 
on any one improvement. It must therefore be presumed that the Legis-
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lature felt that $20.00 per improvement was sufficient compensation and 
all services performed after four days were adequately compensated by 
such sum and the salary attaching to the office of county commissioner. 
The Legislature placed no limitation in Section 6540, supra, as to the 
amount of expenses for which members of a joint board of county com­
missioners might be reimbursed other than to provide that such reim­
bursement shall be only for the actual expenses of the members for the 
performance of their duties at places other than in their own county. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I 
am of the opinion that: 

1. When the deposit of a successful bidder for the construction of 
a joint county ditch is forfeited under the provisions of Section 6479, 
supra, and the members of the joint board of county commissioners. in 
charge of said improvement are required to perform additional services 
to obtain a new bidder with whom a contraot may be made, the per diem 
compensation of such commissioners is governed by the four day limi­
tation contained in Section 6502, supra. 

2. Such commissioners, however, may be paid the amount of their 
actual expenses incurred in the performance of their respective duties at 
places other than in their own county. 

1065. 

Respectfully 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

SCHOOL TERRITORY-TRANSFER-WHERE COURT ACTION 
-FINDINGS OF. COURT-JOURNAL ENTRY-DETERMI­
NATIVE-FUNDS-ADMINISTRATIVE OFFICERS BOUND 
BY FINAL ORDER-STATUS AS TO MODIFICATION. 

SYLLABUS: 
When proceedings are inaugurated to transfer school territory in 

accordance with the statutes relatmg thereto, and the 1-natter is litigated 
by action in court begun either before or after the completion of the 
statutory steps for the transfer of territory, the findings of the court as 
shown by its final journal entry in the said action are determinative of 
all matters as they affect the parties involved, which were or mrght have 
been litigated incident to the transfer of the said territory including an 
equitable distribution of ju11ds a11d indebted11ess as between the districts 
intVolved rn the said transfer, and administrative officers are bound by the 
final order of the court and are powerless to nuzke distribution of funds 
or act in any respect otherwise than in strict accordance ~i.:ith the decree 


