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I have carefully examined said leases, find them correct in form and legal, and 
am therefore returning the same with my approval endorsed thereon. 

1291. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

SCHOOLS-AUTHORITY OF BOARD OF EDUCATION UND'ER SECTION 
7821-2 G. t. 

SYLLABUS: 
Two-year and three-year Primary special elementary and high school certificates 

which are not re-renewals of certificates granted prior to May 17, 1914, may not 
now be renewed under section 7821-2 G. C. 

CoLUMBUS, OHIO, March 20, 1924. 

HoN. VERNON M. RIEGEL, Director, Department of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-You have requested the opinion of this department on the following 

question: 

"Is, or is not, the power implied in section 7821-2 for local county 
or city boards to renew two or three-year certificates that were permitted 
to expire without renewal?" 

Section 7821-2 G. C. was amended in 109 0. L. 189 and reads as follows: 

"Two-year and three-year primary, special elementary and high school 
certificates which are re-renewals of certificates granted prior to May 17, 
1914, may be renewed an indefinite number of times by local boards of ex­
aminers upon proof that the holders continue to teach successfully." 

Prior to amendment section 7821-2 G. C. read thus: 

"All two-year and three-year primary, elementary and high school 
certificates now granted shall continue in force until the end of their terms 
and may be renewed by county boards· of examiners on proof of five years' 
successful teaching experience." 

Comparing these two statutes it is evident that the later enactment intends that 
only those certificates "which are re-renewals of certificates granted before May 17, 
1914, may be renewed" by local boards of examiners under the condition imposed in 
the section. 

Those teachers who might have had their certificates renewed but for some 
reason did not secure such renewals may not now have the privilege extended by 
the amended section. The language clearly so states. Had the legislature intended 
that such teachers could have their certificates renewed appropriate language could 
easily have been used to that effect. The legislature found no difficulty in section 
7821-1 G. C., as to five and eight-year certificates when it said: 
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"Five-year and eight-year certificates that were permitted to expire 
without application for renewal at the time of such expiration may be re­
newed by the superintendent of public instruction upon proof that the 
holders thereof have taught successfully for five years." 

This part of that section was placed therein in the same act where the amend­
ment occurs in 109 0. L. 189 to section 7821-2 G. C. 

The conclusion, therefore, follows that your question is answered in the nega­
tive by force of the provisions of the statutes as above quoted. 

1292. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION-HOW VACANCY IS FILLED. 

SYLLABUS: 
A vacancy in a county board of educati01~ can only be filled in accordance with 

the proviswns of sectio1~ 4748, which provides that such vacancy shall be filled by a 
majority vote of all the remaining members of the board. 

CoLUMBUS, OHio, March 20, 1924. 

HoN. VERNON M. RIEGEL, Director of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-Yours of recent date received, in which you submit the following 

inquiry: 

"There is a vacancy in the county board of education which has ex­
isted for a long time. The board is dead-locked and cannot make a choice 
of a fifth member. Under such circumstances how many this .vacancy be 
filled?" 

The question you present is covered by sections 4729 and 4748, General Code of 
Ohio, which read as follows: 

"Sec. 4729. At the regular election of township and municipal officers 
in 1921 the qualified electors of each county school district in the state 
shall elect three members of the county board of education to succeed the 
three members having the shortest time to serve when this act goes into 
effect and to serve for four years from the third Saturday of January, 1922, 
and every four years thereafter their successors shall be elected in like 
manner for a term of four years. At the regular election of township and 
municipal officers in 1923 the qualified electors of each county school dis­
trict shall elect two members of the county board of education to succeed 
the two remaining members of the board not chosen by popular vote and to 
serve for four years from the third Saturday of January, 1924, and every 
four years thereafter their successors shall be elected in like manner to serve 
for a term of four years." 

"Sec. 4748. A vacancy in any board of education may be caused by 
death, non-residence, resignation, removal from office, failure of a person 


