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STATE TEACHERS' RETIREMENT SYSTEM-STATE BOARD MAY 
MAKE OPTIONAL WITH TEACHERS WHO ARE NOT REQUIRED 
TO HAVE A TEACHERS' CERTIFICATE, THEIR INDIVIDUAL 
ENTRANCE INTO MEMBERSHIP IN SAID SYSTEM-HOW EXEMP­
TION FROM MEMBERSHIP IN SAID SYSTEM CAN BE MADE BY 
COLLEGE OR INSTITUTON SUPPORTED IN WHOLE OR IN PART 
BY STATE-OHIO UNIVERSITY. 

1. Under the provisions of section 7896-24 G. C., the state retirement board of 
the state teachers' retirement s:ystem ma:y, in its discretion, make optional with 
teachers who are not required to have a teachers' certificate, their individual entrance 
into 11le1izbership in the state teachers' retirement systen~. 

2. Where a college or institution supported in whole or in part by the stqte, 
or any subdivision thereof, enters the state teachers' retirement system, prior to 
September 1, 1920, the teachers in such college or institution may file with their 
employer, prior to September 1, 1920, a statement in writing requesting exem.ption 
from membership· in the state teachers' retirement system, as provided in section 
7896-22, paragraph (a). 

CoLUMBUS, OHIO, June 3, 1920 . 

. 
HoN. W. E. KERSHNER, Secretary State Teachers' Reti1·ement System, 71 East State 

Street, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of the receipt of your letter requesting 

the opinion of this department upon the following questions: 

"The faculty and trustees of Ohio University have taken the steps 
necessary under section 7896-22 (c) G. C. to become members of the retire­
ment system. 

Section 7896-24 provides that: 

'The retirement board, notwithstanding the foregoing prov1s1ons, may 
deny the right to become members to any class of teachers * * * who 
are not required to have a teacher's certificate * * * .' 

Under this section, may individual members of the faculty be granted 
exemption from membership indefinitely? 

Section 7896-22 (c) provides that: 

'The teachers in any school or college or other institution supported 
in whole or in part by the state or any subdivision thereof and wholly con­
trolled and managed by the state or any subdivision thereof shall become 
members on the same . terms and. conditions as the teachers in the public 
schools * * * 

Does this section limit the exemption right of members of the faculty 
to the right of public school teachers for exemption as given in section 
7896-22 (a)?" 
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The state teachers' retirement system act provides in section 7896-22 G. C., which 
you quote in part, that teachers in any school or college, or other institution, sup­
ported in whole or in part by the state, or any subdivision thereof, and wholly con­
trolled and managed oy the state, or any subdivision thereof, may become members 
of the state teachers retirement system, provided that the board of trustees or other 
managing body, by formal resolution adopted before September 1, 1921, "accepts all 
the requirements and obligations imposed by this act upon employers of members." 
The institution which you mention being one that is supported and controlled by 
the state, comes within this class and its teachers are eligible in the state teachers' 
retirement system, provided the provisions of the act itself are carried out. Your 
question submitted therefore is, whether individual members of the faculty may be 
granted exemption from membership indefinitely under the provisions of section 
7896-24 G. C., or whether on the other hand certain language in section 7896-22 
G. C. would govern. · 

Paragraph (c) of section 7896-22 G. C. says that these teachers in the described 
schools and colleges "shall become members on the same terms and conditions as 
the teachers in the public schools" and you possibly have in mind the question as to 
whether the exemption granted in paragraph (a) of section 7896-22 G. C. would 
apply to teachers in schools, colleges or institutions. 

It will be noted that section 7896-22 G. C. is subdivided into paragraphs (a), 
(b), (c) and (d) and that paragraph (c) treats specifically of the teachers in 
schools and colleges, while paragraphs (a), (b) and (d) seemingly refer to teachers 
in the public schools, unless (as regards other teachers in colleges) paragraph (c) 
of 7896-22 G. C. has first been complied with prior to September 1, 1920. That the 
teachers in the schools ~nd colleges hardly fall within the language of paragraph (a) 
of section 7896-22, after September 1. 1920, is further indicated by the fact that the 
outstanding date in paragraph (a) is ''the first day of September, 1920,'' while the 
outstanding elate in paragraph (c), bearing upon schools and colleges, is "September 
1, 1921." A teacher in a college or institution ah'-:ays has the rights and privileges 
which are provided in section 7896-22. paragraph (c) and section 7896-24 G. C., 
while section 7896-22, paragraph (a) operates only on a condition which prevails in 
September, 1920. 

In your quotation from section 7896-24, you call attention to the power of the 
retirement board to deny the right to become members to a11y class of teachers 
"whose compensation is only partly paid by the state or who are not serving on a 
per annum basis, or who are on a temporary basis, or who are not required to have 
a teacher's certificate," while the gra11t to individual teachers really occurs in that 
part of section 7896-24 which you have omitted. 

As far as the case at hand is concerned, that is, the question of teachers in a 
university supported and controlled by the state. this language of section 7896-24 
G. C. would apply : 

"The retirement board, not<.c•ithstandinrJ the foreyoiug f>ro'i-·isions. may 
. deny the right to become members to any class of teachers, * '-' * who 
are not required to have a teacher's certificate, and it may also in its discre­
tion make optional with teachers i11 auy such class their iudh•idual cutrancc 
iuto membership.·• 

The above section, 7896-24, follow; the language which you cite in section 
7896-22, and it is noted that section 7896-24 blankets the entire proposition by pro­
viding that "notwitlzstm1diug the forcgoiug provisious,'' one of which is that appear­
ing in section 7896-22 G. C. The exemption clause occurring in section 7896-22 G. C., 
paragraph (a), does not refer to tecahers in colleges and institutions supported and 
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controlled by the state unless paragraph (c) of 7896-22 has been complied with prior 
to September 1, 1920, and their later individual.entrance into membership in the state 
retirement system is provided for in section 7896-24 G. C. 

It must therefore appear that section 7896-24 governs in the question at hand 
rather than section 7896-22, and it is the opinion of the attorney-gene;·al that: 

1. Under the provisions of section 7896-24 G. C., the state retirement board of 
the state teachers' retirement system may, in its discretion, make optional with 
teachers who are not required to have a teacher's certificate, their individual entrance 
into membe;ship in the state teachers' retirement system. 

2. \Vhere a college or institution supported in whole or in part by the state, 
or any subdivision thereof, enters the state teachers' retirement system, prior to 
September 1, 1920, the teachers in such college or institution may file with their 
employer, prior to September 1, 1920, a statement. in writing requesting exemption 
from membership in the state teachers' retirement system, as provided in section 
7896-22, paragraph (a). 

1304. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

INHERITANCE TAX LAW-BEQUEST TO CHURCH FOR GENERAL 
PURPOSES IS T AXABJ._E. 

A bequest to a church for general purposes is taxable under the present inherit­
alice tax law. 

CoLUMBUS, Omo, June 3, 1920. 

HoN. ALLEN J. SENEY, Prosewting Attorney, Toledo, Ohio. 
DEAR SIR :-Receipt of your letter of recent date is acknowledged in which you 

request the opinion of this department as to whether or not a bequest to a church 
for general purposes is taxable under the present inheritance tax law. 

In your letter you refer to opinions of former attorneys-general in which the 
old collateral inheritance tax law was held applicable to bequests of this kind,-that 
is, it was held that such bequest was not exempt. 

As you point out in your communication, the question is not even as doubtful 
under the present law as it was under the former law on account of the omission 
of the words "or other exclusively public purposes" from the present inheritance 
tax law. The decisions which you cite,-Gerke vs. Purcell, 25 0. S. 229, and Water­
son vs. Halliday, 77 0. S. 150, are to the point that a church is not a "charitable 
institution." 

It seems clear, therefore, and it is the opinion of this department that a bequest 
of the kind mentioned by you is taxable under the present inheritance tax law of 
this state. 

Respectfully, 
· JoHN G. PRICE, 

A ttomey-Gweral. 


