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APPROVAL, KOTES OF GRANDVIEW HEIGHTS EXE:MPTED VILLAGE 
SCHOOL DISTRICT, FRA~KLIN COUNTY-$175,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, February 1, 1930. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

1480. 

MOTOR VEHICLE-MORTGAGEE REPOSSESSING A VEHICLE MUST 
DELIVER TO A PURCHASER ALL BILLS OF SALE-WHEN CLERK 
OF COURTS MAY MAKE CERTIFIED COPIES FOR SUCH MORTGA­
GEE. 

SYLLABUS: 
1. A mortgagee, that rePossesses a motor vehicle after the conditions of the 

mortgage have beet~ broken and does not have copies of all former bills of sale, 
cannot lawfully give a bill of sale to a subsequent purchaser setting forth the special 
facts with reference to the mmmer of obtaining title to such automobile, but must 
execute a bill of sale therefor in the same way that any other association or person 
is required to do, that is by delivering to the purchaser a properly verified bill 
of sale, together with all ·bills of sale or certified copies thereof, back to and in­
cluding the original bill of sale or back to and including the swam statement. 

2. The clerk of courts may make certified coPies of bills of sale for a mortgagee 
who has repossessed) em automobile after. the conditions of the mortgage have been. 
broken, when such mortgagee files an affidavit setting forth ·such facts and the 
further fact that he is unable to obtain copies of the bills of sale from the mortgagor. 

CoLUMBUS, 0Hro, February 1, 1930. 

RoN. PAUL J. WoRTMAN, Prosecuting Attorney, Dayton, Ohio. 
DEAR SIR :-1 am in receipt of your letter of recent date in which you request 

my opinion upon the following questions : 

"1. Can the mortgagee who repossesses a motor vehicle under default 
in the mortgage, but who is unable to secure copies of former bills of sale, 
give a bill of sale to a subsequent purchaser as the successor in interest, 
setting up the special facts in the premises as under Section 6310-8? 

2. Can the mortgagee who has repossessed a motor vehicle and who has 
not received a bill of sale or copies of former bills of sale from the 
mortgagor secure certified copies from the clerk of courts of former pills 
of sale without filing an affidavit that the copies have been lost, stolen or 
destroyed as provided in Section 6310-13a ?" 

As stated in your letter, the first question was answered by my predecessor in 
an opinion rendered October 21, 1927, found in Opinions of the Attorney General, 


