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Therefore, in specific answer to your questions, it is my opinion that: 
1. Stock of Federal Credit Unions sold by such credit unions to their 

members under the provisions of the Federal Credit Union Act (Title 12, 
Chapter 14, U. S. Code, Annot.) is, under section 8624-3 of the General 
Code, exempt from the provisions of sections 8624-8, 8624-9, 8624-10, 8624-13 
and 8624-14 of the General Code. 

2. In selling such stock to thei_r members, Federal Credit Unions are 
not required, by section 8624-17 of the General Code of Ohio, to obtain a 
dealer's license. 

4932. 

Respectfully, 
jOHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

MOTHER'S PENSION-PROCEEDS OF SECTION 2 BONDS OF 
CAREY ACT MAY NOT BE USED FOR PAYMENT OF 
MOTHERS' PENSIONS-SECTION 5 BONDS MAY BE USED 
FOR THAT PURPOSE. 

SYLLABUS: 
The proceeds of bonds issued under section 2 of House Bill 501 of the 

91st General Assembly may not be used for the payment of mothers' pensions 
authorized under Section 1683-2, et seq., of the General Code, but moneys 

derived from the sale of bonds issued under section 5 of such act may be used 
for such purpose. 

CoLUMBUS, OHIO, November 23, 1935. 

HoN. HAROLD]. RosE, Prosecuting Attorney, Athens, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"The county commissioners of this county desire to make an 
appropriation from the money derived from the sale of bonds under 
House Bill No. 501 (Carey Act) for such unemployables as those 
who may be entitled to mothers' pensions, or in other words, to set 
aside a portion of the money derived from the sale of these bonds 
to the mothers' pension fund. 

I would greatly appreciate an opinion from your office as to 
whether or not a portion of this money may be appropriated by 
the commissioners of Athens County to the mothers' pension fund to 
be administered as provided in the law creating mothers' pensions. 



ATTORXEY GEXERAI, 

These bonds now being issued, of course, are to be paid from 
the money derived from the excise tax." 
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Since you state that the bonds in question are to be paid from the money 
derived from the excise tax, I assume your reference is to bonds issued under 
section 2 of that act rather than bonds issued under section 5 thereof. The 
payment of mothers' pensions under Sections 1683-2, et seq., General Code, is 
an allowance to be made in the form of cash under the circumstances therein 
set forth. This office recently held in Opinion No. 4884, as set forth in the 
syllabus: 

"A board of county commissioners has no power in the admini­
stration of funds derived from the sale of bonds issued under the 
authority of Section 2 of House Bill 501 ( 116 0. L. 571), enacted 
at the regular session of the 91st General Assembly, to extend aid by 
way of 'cash relief'." 

I find no authority whereby proceeds of such bonds may be used for the pay­
ment of mothers' pensions. 

Your attention is directed to the fact that under section 5 of such House 
Bill 501, additional bonds may be issued for "poor relief". In the second para­
graph of this section, it is expressly provided that for the purposes of that 
section "poor relief" in the case of a county includes the payment of mothers' 
pensions. It appears that where the legislature has seen fit to authorize the use 
of the proceeds of bonds issued under authority of House Bill 501 for the 
payment of mothers' pensions it has expressly so provided. An application, 
therefore, of the doctrine expressio unius est exclusio alterius impels a negative 
answer to your inquiry. 

It is accordingly my opinion that the proceeds of bonds issued under 
section 2 of House Bill 501 of the 91st General Assembly may not be used for 
the payment of mothers' pensions authorized under Section 1683-2, et seq., of 
the General Code, but moneys derived from the sale of bonds issued under 
section 5 of such act may be used for such purpose. 

Respectfully, 
1 OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 


