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order to make it suitable for use will make its total cost more than $500.00 is not such 
a contract as was contemplated when the requirement for competitive bidding was 
made. This is for the reason that the statute should be strictly construed and cannot 
be extended by implication beyond its· plain terms, especially since under such cir­
cumstances it is not necessary to do so in order to fairly and reasonably accomplish 
the purposes intended by the law, and no studied attempt appears to have been made 
to evade the law for the purpose of preventing the accomplishment of the objects sought 
by reason of its enactment. 

The purchase about which you inquire is a completed purchase if and when made 
at the plant of the manufacturer. The cost of transportation is a separate item of 
expense and cannot be said to be a part of the article itself. The mere fact that an 
accountant might in furtherance of a strict system of cost accounting add the freight 
charges to the cost, and classify the total as a capital expenditure rather than classify 
the freight charges as an incidental expenditure, makes no difference. 

In many cases where machinery is bought it is necessary to add something to 
the machine to make it available for use. A bare machine without power would be 
useless, yet the cost of the power or the means of transmitting power to the machine 
could not properly be said to be a part of the cost of the machine. An ·engine with­
out fuel or oil is of no value, except what it would be worth in the market for scrap, 
or what its parts might be worth separately, yet in purchasing an engine, the fuel 
and oil to make it of some practical use cannot properly be said to be a part of the 
cost of the engine. If the commodity about which you inquire costs $495.00 de­
livered at the depot in the municipality making the purchase, and it costs more than 
$5.00 to move it from the depot to the place where it is to be used, no one would 
question the right of the Director of Public Service to make the purchase without 
first having the authorization of council and advertising for bids. 

Of course if the purchase is made to be delivered, and the cost includes the sum 
of $495.00 and freight charges of more than $5.00 the purchase cannot be made with­
out competitive bidding. 

I am therefore of the opinion that by authority of Section 4328, General Code, a 
Director of Public Service in a city may incur an expenditure amounting to $495.00 
without the authorization of council or competitive bidding when such expenditure 
consists of the purchase of an article at the plant of the manufacturer, even though 
the cost of transportation of the article to the place where it is to be used will amount 
to more than $5.00. 

2710. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attomey General. 

BO::\DS-COUNTY ~lAY NOT ISSUE FOR PROTECTIO~ OF PRIVATE 
PROPERTY-LIMITATION OF DRAINAGE BONDS-CONSTRUCTIO~ 
OF PIERS AT RYE BEACH DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
1. Bonds may not be issued for a11 impro<NIIlCilf 1111der Ge11cral Code Sections 

6442 et seq. coveri11g a period of 111orc tlzan jive years. 
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2. A county may 1101 construct piers in the waters of Lake Erie for the pro­
tection of property and beach IJelonging to pri·vate o<vners, unless tiles are uecessars for 
drainage or to prevent overflow on such lauds. 

CoLt::\IBl:S, OHIO, October 13, 1928. 

HoN. C. E. :\IOYEK, Prosecuting Attonzey, Sandusky, Ohio. 

DE.\R SIR:-This will acknowledge receipt of your letter oi recent date, as follows: 

''Certain property owners at Rye Beach Allotment, this county, have 
petitioned the board of county commissioners for an improvement, viz: the 
building of a number of concrete piers in the waters of Lake Erie for the 
protection of said property owners' property and beach along the lake front. 
The property owners wish to assume and will agree to assume an assessment 
covering a period of ten years, for an estimated cost of $7,100.00 for said im­
provement. Said property owners desire the county commissioners to issue 
bonds for said improvement and then assess the cost against the property. 

The above stated project would be for the protection of private property 
and the point which is questioned by me is whether or not the county com­
missioners could legally issue county bonds for an improvement which is not 
for public benefit but for the benefit of private property, 

I looked over the different classes of bonds covered by the Uniform Bond 
Act, as enacted by the 87th General Assembly, and it is my opinion that this 
nature of improvement would not come within any of the classes stated 
therein being Section 2293-9 of the General Code. 

Would you kindly gi\·e me your opinion in regard to this matter?" 

Article 8, Section 6, of the Ohio Constitution, provides as follows: 

''No laws shall be passed authorizing any co1Jnty, city, town or township, 
by vote of its citizens, or otherwise, to become a stockholder in any joint stock 
company, corporation, or association whatever; or to· raise money for, or to 
loan its credit to, or in aid oi, any such company, corporation or association; 
provided, that nothing in this section shall prevent ~he insuring of public build­
ings or property in mutual insurance associations or companies. Laws may be 
passed providing for the regulation of all rates charged or to be charged by 
any insurance company, corporation or association organized under the 
laws of this state or doing any insurance business in this state for profit." 

\Vhile your inquiry is confined to the authority of the county commissioners "to 
issue bonds for said improvement and then assess the cost against the property," 
from the foregoing constitutional provision it is clear that the power to issue bonds 
must depend upon the authority of the commissioners to construct the improvement 
for which the bonds are to be issued. 

The Ohio Supreme Court has repeatedly recognized that county commissiOners 
have only such powers in matters of this kind as are specifically conferred upon them 
by statute. :\lore specifically quoting from Cormty Co111missioners vs. Gates, 83 0. S. 
19: 

";..row a county is not a body corporate but rather a subordinate political 
division, an instrumentality of government clothed with such powers and such 
only as are given by statute, and liable to such extent and such only as the 
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statutes prescribe. The board of countv commissioners acts 111 such mat­
ters as the construction of ditches in a political rather than a judicial capacity, 
and that body also in such action is clothed with such powers only as the 
statutes afford." 

The only authority conferred upon county commissioners in respect to the subject 
matter of your letter, which I find, is in Chapter I of Title III of the Code, relating 
to "Single County Ditches." Section 6443 therein provides as follows: 

"The board of county commissioners, at a regular or called session, upon 
the filing of a petition as provided in this chapter (G. C. Sees. 6442 to 6508) 
by any owner of any land, when the commissioners find that the granting of 
the petition and the construction of the improvement is necessary to drain 
any laud, or to prevent the overflow of any la11d in the county, and further 
find that the construction of the improvement will be conducive to the public 
welfare, and further find that the cost of the proposed improvement' will be 
less than the benefits conferred by the construction of the proposed improve­
ment, may cause to be located, constructed, reconstructed, straightened, 
deepened, widened, boxed, tiled, filled, walled, or arched, any ditch, drain, or 
watercourse, or construct any levee, or straighten, deepen, or widen any 
river, creek, or run, or vacate any ditch, by proceedings as provided in Chap­
ters 1 and 2 of Title-III of the General Code of Ohio." (Italics the writer's.) 

Section 6442, defining certain terms used in the chapter, contains the following: 

" * * * 
The word 'improvement,' * * * shall include a levee, or any wall, 

embankment, jetty, breakwater, or other structure for the protection of lands 
from the overflow from any stream, lake, or pond, or for the protection of 
any outlet; and shall include the vacating of a ditch, br drain. 

* * * 
\Vhile the above definition is sufficiently broad to include the term "piers," which 

are the subject of your inquiry, the statement of facts in your letter precludes, in my 
opinion, any conclusion that they are either necessary to drain any land or prevent 
overflow, or that they will he conducive to the public welfare. 

The proposal to issue bonds for ten years is further prohibited by General Code 
Section 6460, which provides that assessments for improvements in this chapter shall 
be "payable in not more than ten semi-annual installments;" and General Code Section 
2293-24 which provides, in substance, that bonds issued in anticipation of assessments 
must be liquidated as the assessments are paid. 

Your attention is further called to General Code Section 3699-a, which reads as 
follows: 

"It is hereby declared that the waters of Lake Erie within the boundaries 
of the state together with the soil beneath and their contents do now and have 
always, since the organization of the State of Ohio, belonged to .the State 
of Ohio as proprietor in trust for the people of the State of Ohio, subject to 
the powers of the United States government, the public rights of navigation 
and fishery and further subject only to the right of littoral owners while said 
waters remain in their natural state to make reasonable use of the waters in 
front of or flowing past their lands, and the rights and liabilities of littoral 
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owners while said waters remain in their natural state of accretion, erosion and 
a\·ulsion. _-\ny artificial encroachments by public or pri\·ate littoral owners. 
whether in the form of wharves, piers, fills or otherwise beyond the natural 
shore line of said waters not expressly authorized by the General Assembly, 
acting within its powers, shall not be considered as ha\·ing prejudiced the 
rights oi the public in such domain. Xothing herein contained shall be held 
to limit the right of the state to control, improve or place aids to navigation 
in the other navigable waters of the state or the territory formerly covered 
thereby." 

This section, at least, raises a \·ery serious question as to the authority of a county 
to construct any improvements within the waters of Lake Erie, which, in view of my 
conclusions hereinabove set forth, it is unnecessary to discuss as applied to the facts 
in your case. 

In specific answer to your letter, you are therefore advised that bonds of the 
county for such an impro\·ement can in no event be issued covering a period of more 
than fi\·e years, and that in my opinion the building of concrete piers for the pro­
tection of the property described in your letter cannot be undertaken by the county 
under the guise of necessary drainage or prevention of overflow to land. 

2711. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

SAl\ IT ARY ENGINEERIXG SERVICES-COXTR.-\CT FOR C011PENSA­
TION OF SANITARY EXGINEERS-OPIXIOX NO. 2426 FURTHER 
COXSIDERED. 

SYLLAB[:S: 
Contract 1t11dcr consideration in Opinion No. 2426, dated August 6, 1928, furtlzcr 

considered a11d construed in tlzc light of additional facts submitted. 

CoLU}.IBCS, OHIO, October 13, 1928. 

Bureau of Inspection and Supervisioa of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLE~IEN :-This will acknowledge your recent communication, as follows: 

"Cnder date of August 6, 1928, you rendered Opinion No. 2426 to this 
department, construing the terms of the contract made between the Sanitary 
Engineer and Assistant Sanitary Engineer and the Board of County Com­
missioners of Portage County. In this opinion you stated that these contracts 
provided for the compensation of the engineers only on the basis of the 
actual cost of the improvement or an estimate thereof. 'Ve are enclosing here­
with letters written to this department and to our examiner, also statements of 
the county commissioners as to the intent of the parties to the contract with 
reference to this compensation. 

'Viii you please advise this department whether in the light of the argu­
ments presented in these letters, the county commissioners would be war­
ranted in basing the compensation of the assistant sanitary engineer upon the 
total cost of the improvement, including interest on notes and bonds?" 


