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such action is ·in the public interest, may order such bank forthwith to 
suspend the payment in any manner of the liabilities of such bank to 
depositors and other creditors except as hereinafter provided. Such order 
shall become effective upon receipt by such bank of notice thereof and 
shall continue in full force and effect until released or modified by the 
superintendent of banks in writing, but in no event to exceed a period of 
sixty days; provided that such suspension may be extended for further 
periods not to exceed sixty days each upon order of the superintendent 
of banks. Nothing herein contained shall effect the right of such bank 
to pay its current operating expenses and any other liability incurred 
during such suspension. Vvhenever in the judgment of the superintendent 
of banks the condition of such bank warrants such action, the liabilities, 
the payment of which have been so suspended, may be paid by such 
bank in whole or pro rata in part, upon such terms and conditions as the 
superintendent of banks shall prescribe. 
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From such section it is evident that the order of the Superintendent of 
banks restricting deposits, could have no effect on an account payable on demand, 
other than to suspend the time of payment for a period or periods of 60 days. 

It shall be noted in Section 5324, General Code, that the term "deposits" 
is not limited to deposits payable on demand. The language of the statute is 
that the depositor "is entitled to withdraw any money, whether on demand or not." 

I am unable to find any language in Section 710-107a, General Code, which 
authorizes the conservator to pay such deposits in other than money or to give 
him any other authority than to suspend the present right of withdrawal to a 
future date. 

Specifically answering your inquiry, it is my opinion that; when there are 
deposits in a banking institution, which has been placed in the custody of a 
conservator, pursuant to the aHthority of Section 710-88a, General Code, on the 
clay fixed by the Tax Commission of Ohio for listing deposits, at which time 
such deposits were restricted by order of the Superintendent of Banks, pursuant 
to the authority contained in Section 710-107a, General Code, such conservator 
is authorized, by reason of the provisions of Section 5673-1 and 5673-2, General 
Code, to pay such taxes and charge or deduct from the restricted account of 
each such depositor an amount equal to the tax paid by him thereon. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

A /tonrey General. 

2598. 

OFFICES COMPATIBLE-MEMBER CITY BOARD OF EDUCATION AND 
MAYOR IN ABSENCE OF CHARTER PROVISION. 

SYLLABUS: 
A member of the city board of educatio1t may at the same time hold the 

office of mayor of the said city, i1t the absence of a charter provision with respect 
thereto. 
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CoLUMBUS, OHio,-April 30, 1934. 

HoN. B. 0. SKINNER, Director of Education, Colum/:>ns, Ohio. 
DEAR S1R :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

upon the following question: 

"May a Member of a City Board of Education at the same time 
hold the office of Mayor of the said City?" 

Public offices are said to be incompat:ble when they arc made so by statute, 
or when by reason of the common law rule of incompatibility they arc rendered 
incompatible. The best definition of the common law rule of incompatibility to 
be found in Ohio is the one stated by the court in the case of State, ex rei., vs. 
Gebert, 12 0. C. C. (N. S.) 274 at page 275, as fo~lows: 

"Offices arc considered incompatible when one is subordinate to, or 
in any way a check upon, the other; or when it is physically impossible 
for one person to discharge the duties of both." 

In the rendition of this opinion, I assume that the city 111 question docs 
not have a charter. It might be possible that the charter of the municipality 
would provide that the mayor devote his full time to the duties of his office. It 
is significant to point out that the general laws of Ohio do not provide that 
the mayor of a city or a member of a city board of education shall devote his 
full time to the duties of his office. 

This office, in two early opinions to be found in the Annual Report of 
the Attorney General for the year 1913, Volume IT, page 1372, and Opinions of 
the Attorney General for 1918, Volume I, page 924, held that one and the same 
person could hold the offices of village mayor and member of a village board of 
education for a district, which included the village of which he is mayor. In 
my Opin:on No. 2155, rendered January 11, 1934, the holding of the two above 
opinions was affirmed. The syllabus of this opinion reads as follows: 

"The offices of mayor of an incorporated village and member of 
a rural board of education are compatible." 

In this last opinion I went into the question of whether or not there was any 
incompatibility between these offices because of the co-called budget law (sec­
tions 5625-1, et seq., General Code). The conclusion there reached was that 
the budget law did not render the offices in question incompatible. The question 
presented by your inquiry, while never having been passed upon officially by this 
office, is somewhat analogous to the three opinions, supra. 

You inclosed a memorandum relative to the present question, which would 
indicate that the holding of the two offices in question is incompatible. The 
basis of the memorandum is that a situation might arise which would cause the 
person in question to be representing inconsistent interests. By virtue of section 
4507, General Code, the mayor of a city appoints four citizens of the city to 
serve as the trustees of the sinking fund. By virtue of section 4523, General 
Code, the trustees then become the tax commissioners. Section 4526, General 
Code, relative to the powers and duties of the tax commissioners of a city, 
reads as follows: 
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"Upon receipt of the levies made by the council, as provided by law, 
the board of tax commissioners shall consider them and within ten days 
after such receipt shall return them to the council with its approval or 
rejection, and, in case of rejection, giving its reasons therefor. It may 
approve or reject any part or parts thereof, and the parts rejected by 
such board shall not become valid levies unless the council of such 
municipality shall thereafter, by three-fourths vote of all members 
elected thereto, adopt such levy or part thereof. If the board of tax 
commissioners approve such levies, or if it neglects to return them with 
its approval or rejection within such ten days, they shall be valid and 
legal. In no case sha!l the board of tax commissioners have authority 
to increase such levy." 

571 

Since the city board of education is the taxing authority for the city school 
district (sect:ons 5625-1, et seq., General Code), the question is raised as to the 
possibility of a situation where the budget for the board of education might be 
so high, though still within legal limitations, that the balance of the tax funds 
available for city siking fund and operating expenses would thereby be reduced, 
or the converse situation might be true. In other words, as a member of the 
city board of education, he might favor the school district to the detriment of the 
city; or, as mayor, by virtue of his authority to appoint the trustees of the 
sinking fund together with his veto power over the acts of council (section 
4234, General Code), he can effectively control the amount of the city budget. 
In this connection, it is to be noticed that the mayor of a village by virtue of 
his office is a member of the sinking fund trustees of the village. Nevertheless, 
the two early opinions, supra, held that a village mayor could also be a member 
of a village board of education, and the 1934 opinion held that a village mayor 
could also be a .member of a rural board of education which comprised a district 
consisting of the entire village and part of a township. 

The memorandum in question refers to an opinion to be found in the 
Annual Report of the Attorney General for 1910-1911 at page 1041. Suffice to 
say, the statutes relevant to that opinion have since been repealed. There is also 
a reference to an opinion to be found in Opinions· of the Attor"ncy General for 
1922, Volume I, at page 615. The syllabus of this opinion reads as follows: 

"Under the provisions of section 4526 G. C., setting forth the powers 
and duties of the board of tax commissioners in a city, the position of 
superintendent of city schools is incompatible with the office of member 
of the board of tax commissioners ( 4523) in such city, and the two 
positions may not be held by one and the same person at the same time." 

The above opinion was based upon the fact that as superintendent the board 
of education might send him to appear before the county budget commission, 
or even before the board of tax commissioners in a city school district, which 
would affect one way or the other the budget desired by· the board of education 
and those connected with school administration. Without passing upon the merits 
of this opinion, it is sufficient to say that the mayor of the city does not appear 
officially l::efore the tax commissioners. He is not a member of the taxing 
authority of the city. To say that merely because he has authority to appoint 
the trustees of the sinking fund is to render the holding of the positions 111 

question incompatible, is to stretch the common law rule of incompatibility to 
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an extreme degree. I have examined the statutes relative to the duties of the 
positions in question, and I am unable to say that one and the same person 
may not hold these positions. 

Without further prolonging this discus>ion, it is my opinion in specific 
answer to your question, that a member of the city board of education may at 
the same time hold the office of mayor of the said city. 

2599. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

U. S. EMPLOYMENT SERVICE-AUDITOR OF STATE AUTHORIZED 
TO DRAW WARRANTS FOR DISBURSEMENT OF MONEY OF 
WHICH TREASURER OF STATE IS CUSTODIAN UNDER AMENDED 
SENATE BILL NO. 402 90 GENERAL ASSEMBLY. 

SYLLABUS: 
The Auditor of State has authority to draw warrants for the disbursement, 

of money of which the Treasurer of State i.s custodian under the provisions of 
Amended Senate Bill No. 402 of the 90th General Assembly. 

CoLuMnus, OHio, May 1, 1934. 

HoN. JosEPH T. TRACY, Auditor of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-This is to acknowledge receipt of your letter in which you request 

my opinion as to whether or not the Auditor of State has authority to issue 
warrants on money for which the Treasurer of State is custodian under the pro­
visions of Amended Senate Bill No. 402, passed by the 90th General Assembly 
July 1, 1933. 

Amended Senate Bill No .. 402, to which you refer, is an act entitled "An 
act to enact supplemental sections 154-4Sa, 154-4Sb and 154-4Sc of the General 
Code, relative to accepting the provisions of the act of congress providing 'for 
the establishment of a national employment system and for co-operation with 
the states in the promotion of such system, and for other purposes,' and to 
designate a state agency for the purpose of carrying the same into effect, and 
to declare an emergency." This act accepts the provisions of the act of Congress 
referred to in the title and des.ignates the Department of Industrial Relations as the 
state agency to co-operate with the United States Employment Service in the 
e~tablishment and maintenance of a co-operative federal and state system of 
public employment offices. Section 154-4Sc, as enacted, provides as follows: 

"The state treasurer is hereby designated and appointed custodian 
of all moneys received by the state from appropriations or apportion­
ments made by the congress of the United States or by the director of 
the United States employment service, as provided for in said act of 
congress approved June 6, 1933, and is authorized to receive and provid'! 
for the proper custody of the same and to make disbursements there­
from in accordance with law upon the order of the director of the 
department of industrial relations of the state of Ohio." 


