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those specifically mentioned. But this rule must be discarded
where the legislative intention is plain to the contrary.”

Therefore, in light of the above, and in specific answer to your in-
quiry, I am of the opinion that Section 1031 of the General Code in-
cludes by implication convalescent and rest homes and should be in-
spected by the Department of Industrial Relations.

Respectfully,
TroMAs J. HERBERT,
Attorney General.

1126.

POOR RELIEF FUNDS—BOARDS OF TOWNSHIP TRUSTEES
—AUTHORIZED TO TRANSFER TO COUNTY FOR SUCH
PURPOSE—LANGUAGE SECTION 5625-13h G. C. PERMIS-
SIVE NOT MANDATORY—STATUS WHERE LEGAL DIS-
POSITION OF SUCH FUNDS.

®

SYLLABUS:

1. Boards of township trustees are authorized by Section 5625-13h,
General Code, to transfer any poor relief funds in their possession to the
county for poor relief purposes.

2. The language of Section 5625-13h, General Code, is permissive
and not mandatory. Such section does not require the board of township
trustees to transfer to the county poor relief funds in its custody when
such funds may otherwise be legally used. See Opinion 1484, December
1, 1939, page 2189.

CoruMBus, OHIO, September 2, 1939.

HonoraBLE THOMAS J. O’CoNNOR, Prosecuting Attorney, Toledo, Ohio.

DEear Sir: Your request for my opinion reads:

“On July 1, 1939, the date when amended substitute house
bill No. 675 became effective, some of the townships of Lucas
County still had unexpended funds remaining in the poor relief
fund which they had established, for the year 1939.

Can they legally turn the balance of these funds over to the
county to be used by it for relief purposes in the township from
which it came?

If your answer to the above question is in the affirmative,
are they required to turn such unexpended balances over to the
county
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Section 5625-13h, General Code, reads as follows:

“In addition to the provisions of sections 5625-13 and 5625-
13a, and any other sections of the General Code, relating to the
transfer of funds within or between subdivisions, the board of
county commissioners of any county, the council or other legis-
lative authority of any municipal corporation, and the trustees
of any township not furnishing poor relief, upon a vote of two-
thirds of the members of the board of county commissioners
of any county, the council of any municipal corporation or the
board of trustees of any township may transfer poor relief funds
or any other funds not otherwise appropriated, to the county,
municipal corporation, or township furnishing poor relief; pro-
vided, however, that transfers by the board of county commis-
sioners shall be to municipal corporations or townships located
within the county, transfers by township trustees shall be to the
county in which the township is located or to municipal cor-
porations located wholly or in part within the township, and
transfers by municipal corporations shall be to the county or
&ounties or the townships in which such municipal corporations
are located in whole or in part. Immediately upon receipt of
notice of the action of the legislative authority transferring
funds, the officer of the political subdivision making such trans-
fer, who is charged with the duty of distributing the funds
thereof, shall make distribution in accordance therewith.

Funds received pursuant to any transfer under this section
shall be credited to the poor relief fund of the transferee sub-
division and shall be expended solely for the purposes of poor
relief.

Nothing in this act shall be construed to mean that any sub-
division is authorized to transfer to any other subdivisions funds
for relief purposes that the transferring subdivision is not au-
thorized to expend in its own subdivision for purposes of re-
lief.”

Such section specifically authorizes the transfer of poor relief funds
to the county by a township which is not furnishing poor relief. Since
the enactment of H. B. 675 by the present General Assembly, township
trustees are not authorized to furnish poor relief. It is clearly apparent
that the board of township trustees may, by a two-thirds vote, transfer
any balance in its poor relief fund to the county, which now has the duty
to furnish poor relief to the needy inhabitants of 'such township.

The fact that in your request you have underscored the phrase
“in the township from which it came” would appear to indicate that
you want to know whether the board of township trustees may restrict
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the use of the fund so transferred so that it may be used only for the
benefit of the needy residing in such township.

While Section 3391-2, General Code, provides that poor relief must
be dispensed by the county local relief authority on a budgetary basis, I
find no language in the statutes which would seem to prevent the county
from accepting a transfer of funds to it, even though the manner of ex-
penditure of such funds is limited to a particular use if such use be one
tor which the county has a duty to expend its funds. I am therefore per-
suaded to answer your first inquiry in the affirmative.

Your second inquiry as to whether it is mandatory for the town-
ship trustees to transfer the unused balance of its poor relief funds to the
county, since the enactment of H. B. 675 by the present General As-
sembly presents more difficulty.

It must be borne in mind that moneys derived from taxation must
be expended for the purpose for which they were levied. Article XII,
Section 5, Constitution of Ohio. The excise tax levied by the Legislature
against public utility corporations by Am. S. B. 462 of the 92nd General
Assembly (117 O. L. 868), was levied for the specific purpose of poor
relief. The tax levied by Section 5545-2, General Code, on the sale
of malt was in part for the specific purpose of poor relief. The tax levied
by Section 6212-49b, General Code, was in part for the purpose of
poor relief. There may have been other levies for the purpose of poor
relief. The constitutional provision above referred to would inhibit such
funds from being used for any other purpose than poor relief, or the
payment of bonds or notes issued in anticipation of the receipt thereof.
To the extent that the funds in the possession of the township were de-
rived from levies of taxes for poor relief, it is evident that they may be
used only for the purpose of paying bonds issued by the township to
obtain funds for poor relief purposes or for poor relief, and may not
be used for any other purpose. It may be that a township may have no
“papr relief bonds” outstanding and still have funds in its treasury which
were derived from taxes levied for the specific purpose of poor relief and
that the only present practical method of putting such funds to poor relief
purposes may be by transfer to the county.

Assuming for the purposes of this opinion that the funds in the
possession of the township were not derived from the taxes levied for
the specific purpose of poor relief, your inquiry will require an inter-
pretation of Section 5625-13h, General Code, supra, to determine whether
the provisions are mandatory. The statute provides that the township
“may transfer poor relief funds * * * to the county * * *” While I
am not unmindful of the fact that the term “may” is sometimes to be
read as mandatory, especially where the public good requires it, the
ordinary meaning of the term connotes permission. Bond vs. Ohio
Farmers Ins. Co., 12 O. App., 39; Wright v. Erie R. Co., 14 O. App,,
217. It is likewise a rule of statctory interpretation that the terms
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“may” and ‘“shall” are to be given their ordinary meaning unless the
context clearly shows that a different meaning was intended. State ex
rel. Methodist Children’s Home Assn. v. Board of Education, 105 O. S,
438; State ex rel. Mitman v. Commissioners, 94 O. S., 296. As held
in Sifford v. Beatty, 12 O. S., 189, the word “may” in a statute does not
necessarily mean “shall”. :

In examining the context in which the permissive term is found, we
find that the Legislature has required the board of township trustees to
have a two-thirds vote of its members before the transfer may be made. We
further find that the Legislature has given such board the right, in the
event they decide to transfer the fund, to transfer it either to the county
or to a municipal corporation or corporations lying partially in such town-
ship. It is further to be noted that such Section 5625-13h not only au-
thorizes the transfer of township funds, but other available moneys to the
county for poor relief purposes. It would be a highly strained construc-
tion to hold that such section required the township to transfer all of its
unencumbered funds to the county for poor relief. Yet, such might result
if the term “may” were to be construed as mandatory. By reason of such
considerations, I am not persuaded that the context requires the word
“may” in the section to be construed as mandatory.

Specifically answering your inquiry, it is my opinion that:

1. Boards of township trustees are authorized by Section 5625-13h,
General Code, to transfer any poor relief funds in their possession to
the county for poor relief purposes.

2. The language of section 5625-13h, General Code, is permissive
and not mandatory. Such section does not require the board of town-
ship trustees to transfer to the county poor relief funds in its custody
when such funds may otherwise be legally used.

Respectfully,
TraoMmAs J. HERBERT,
Attorney General.



