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Of course, in considering the bids suhm'tted, the offer to construct the electric 
service line from the street to the building cannot be considered in awarding the 
contract: that is, in considering all the proposals the offer to construct such service 
line must be elim'nated. 

Specifically answering your question, it is my opinion that a proposal which con­
tains an additional or informatory bid outside of the work CO\'ered by the approved 
form of the proposal, but which can be elim'nated without affecting in any way the 
competitive character thereof, is not invalid because of such adcEtion, within the con­
templation of Section 2317, General Code. 

1565. 

Respectfully, 
EDWARD C. TuRNER, 

Attomey General. 

TOWNSHIP TRUSTEE BOND-APPROVAL-ELECTIOX-VALIDTTY OF 
ELECTJO.:\' OF OFFICIAL AT POLLS-OPINIOXS XO. 1560 AND 1390 
APPROVED A.:\'D FOLLOWED. 

SYLLABUS: 
I. There is no authority for the e.t·amination and approval of the bonds of newly 

elected township trustees by any officer or officers other than a justice of the· peace. 
Where, howeyer, there is no justice of the peace to apprm:c the bond of newly elected 
township trustees, each of srtch trustees should enter into a baud with two goori a11d 
sufficient sureties resideuts of the same township with the trustee, as ·required by Sec­
tion 3269, General Code, (or with a duly authorized guar011tec company as surety, as 
authorized by Section 9571, G. C.) aud file the same with the township clerk for record. 
When such baud is so entered into and filed, said trrtstees arc mtthorized to enter upon 
the duties of their office and no vacancy would be created therein. Opinion No. 1560 of 
January 10, 1928, approved a11d followed. 

2. Whether or not a judge of electimzs, whose name was not printed on the ballot, 
a11d who was elected a member'of a board of education is, uudcr Section 5092, General 
Code, iueligible to serve depeuds upon the facts in each particular case. If such judge 
of electim1s had been engaged in actively promotiug his candidacy for such office he 
would be iucligible. If on the other hmzd he did not seck or aspire to the office or ac­
tivel:y promote his caudidacy, he would be eligible, notwithstauding the fact that he had 
scr'1led as a judge of the election in which he was elected. Opinion No. 1390 of Decem­
ber 17, 1927, approt•ed aud followed. 

CoLL"~!IlUS, OHIO, January II, 1928. 

HoN. vV. J. JoNES, Prosccutiug Attorney, McArthur, Ohio. 

DEAR SIR :-1 am in receipt of your letter of January 4, 1928, which reads as fol­
lows: 

"\Vould like to have your optmon as to who can approve the bonds of 
newly elected township trustees in a township where there is no justice of the 
peace. 
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Section 3269 of the General Corle provides that township trustees before 
qualifying shall ha\'e their bonds approved by the justice of the peace. 

Also request an opinion on the fqllowing: 

Does Section 5092 of the General Code preclude a judge of the board of 
elections from serving on the board of education when such election to the 
board of education was had by writing his name in on the ballot. The inter­
pretation I want is whether or not a person's name that is written in on the 
ballot is to be termed a candidate, within the above section." 

This depa~tment has had occasion recently to pass upon the two questions pre­
sented in the above request, the first in Opinion No. 1560, rendered under elate of 
January 10, 1928, to the prosecuting attorney of Huron County, and the second in 
Opinion No. 1390, rendered under elate of December 17, 1927, to the Secretary of 
State. The syllabus of Opinion );o. 1560 reads as follows: 

"1. By the terms of Section 3269, General Code, bonds of newly elected 
township trustees are required to be approved by a justice of the peace of the 
township in which such bonds are given, and there is no authority for the 
examination and approval of such bonds by any other officer or officers. 

2. In case there is no justice of the peace to approve the bond of- newly 
elected township trustees, each of such trustees should enter into a bond with 
two good and sufficient sureties residents of the same township with the 
trustee, as required by Section 3269, General Code, (or with a duly authorized 
guaranty company as surety, as authorized by Section 9571, G. C.) and file 
the same with the township clerk for record. \Vhen such bond is so entered 
into and filed, said trustees are authorized to enter upon the duties of their of­
fice and no vacancy would be created therein." 

In the opinion, after quoting authority to the effect that the purpose of requiring 
examination and approval of a bond was to afford some means by which the public 
might be assured that the bond tendered was sufficient in form and amount and 
properly executed and to the effect that where by reason of the execution and filing 
of a bond an officer had been inducted into office the sureties on said bond cannot avoid 
liability because of defective approval or lack of approval, the question as to whether 
or not the bond of a township trustee could be approved by any other officer or officers 
was considered, it being said: 

"I find no section of the Code authorizing the approval of the bond of a 
township trustee by any officer or officers other than a justice of the peace 
of a township in which the bond is given. The better weight of authority is 
to the effect that the examination and approval of a bond are acts requiring 
the exercise of judgment and discretion and are quasi-judicial in their nature. 
This was the holding in the case of Davies, Aud. vs. State, ex rei. 11 0. C. C. 
(X. S.) 209, 212, in which the court said: 

'A deputy auditor, ).f r. Otto Sanzenberger, attempted to approve the 
bond of Scherer, but we are quite clear in our view that the approval of an 
official bond is an act requiring such judgment of the officer attempting to 
exercise such approval that it cannot be done by a merely ministerial officer, 
and we do not think that a deputy auditor is clothed with the power attempted 
here to be exercised.' 
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It follows that bonds of township trustees may only he apprm·ed hy the 
officer designated hy statute, namely, a justice of the peace of the same 
township." 
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vVith reference to the authority of a· township trustee to enter upon a discharge 
of his duties upon the execution and filing of a bend where there was no justice of 
the peace to approve the same, a former opinion of this derartment, reported in 
Opinions, Attorney General, 1917, Vol. III, page 2450, was quoted at length and fol­
lowed, and in which it was, iutcr alia, said as follows: 

"From all the above it is my opinion that if the township trustees elected 
did all in their power to co111ply with the law, namely, entered into a bond with 
two good and sufficient sureties, resident of the township, and file the same 
with the township clerk, they will be authorized to enter upon the duties of 
their office and there could be no vacancy declared in the same." 

Coming now to your second question, in Opinion No. 1390, above mentioned, it 
was held as follows : 

"A judge or clerk of elections whose name is not printed on the ballot 
as a candidate for member of council, but whose name is written in, and who 
is actively promoting his candidacy for such office is also ineligible to the 
office if elected. 

vVhere votes are cast, by writing in for member of council the name of 
a person who is serving as judge or clerk at the election but who has not been 
regularly nominated for the office of member of council, and who has not 
sought or aspired to such office or actively promoted his candidacy, said per­
son is eligible to said office, if elected." 

This opinion also followed a former opmtcn of this department, reported in 
Opinions, Attorney General, 1917, Vol. III, page 2111, in which it was held: 

"\Vhere votes are cast for a person for office, who was not regularly 
nominated therefor, and who has not sought or aspired to such office, such 
votes should be counted for such person, even though he is a judge or clerk 
in the election at which said votes are cast, and such person so receiving the 
highest number of votes would be eligible to the office to which he was elected, 
notwithstanding the provisions of Section 5092, G. C." 

Specifically answering your questions it is my opinion that: 

I. There is no authority for the examination and approval of the bonds of 
newly elected township trustees by any officer or officers other than a j u·stice of the 
peace. Vv'here, however, there is no justice of the peace to approve the bond of 
newly elected township trustees, each. of such trustees should enter into a bond with 
two good and sufficient sureties resiclents of the same township with the trustee, as 
required by Sections 3269, General Code, (or with a duly antho.rized guaranty com­
pany as surety, as authorized by Section 9571, G. C.) and file the same with the town­
ship clerk for record. \Vhen such bond is so entered into and filed, said trustees are 
authorized to enter upon the duties of their office and no vacancy would be created 
therein. 

2. \Vhether or not a judge of elections, whose name was not printed on the 
ballot, and who was electerl a member of a board of education is, under Section 5092, 
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Ceneral Code, ineligible to serve 'lepends upon the facts in each particular case. If 
such judge of elections had been engaged in actively promoting his candidacy for 
such office he would be ineligible. If on the other hand he did not seek or aspire to 
the office or actively promote his candidacy, he would be eligible, notwithstanding the 
fact that he had sen·cd as a judge of the election in which he was elected. 

I am herewith enclosing copies of Opinions X os. 1560 and 1390 herein referred to. 

1566. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney Ge~~eral. 

COU:\TY RO:\DS-ADVERTISE:\JEXT OF SALE-ADDITIOXAL ADVER­
TISDIEXT-PROVISIO:--JS FOR, COXSTRUED. 

SVLLABUS: 
1. Notice of the sale of county bonds must be advertised once a week for three 

consecutive weeks and 011 the same da}' of the week, the first advertisements being pub­
lished at least twenty-one days before the date of sale in a Hcwspaper having general 
circulation in the county where the bonds are sold. 

2. County commissioners may, if they so deem proper, further advertise the sale 
of cozmty bonds in accordance with the provisions of Section 6252 of the General 
Code, provided that such additional publications shall not be in excess of the three 
weeks provided by Section 2293-28 of the General Code. 

3. Where such additional advertisement is autlzori:;ed, it must be published in two 
ne·wspapers of apposite politics at the countJ• scat if there be such newspapers published 
thereat, and, in addition thereto, notices shall be published in two newspapers of oppo­
site politics in each city of eight thousand inhabitants or more '1.vitlzin such county. 

CoLUMBus, 0Hro, January 12, 1928. 

Bureau of Inspection mzd S>tj>ervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GEXTLE~!EX :-This will acknowledge receipt of your recent communication, as 
follows: 

"Section 2293-28, General Code, 112 0. L. 376, provides for advertising 
bonds for sale. It is provided that notices of the sale shall be advertised once 
a week for three consecutive weeks and on the same clay of the week, the 
first advertisement being published at least twenty-one full days before the 
elate of the sale in a newspaper having general circulation in the county where 
the bonds are issued. Section 6252, General Code, provides for the publication 
of certain advertisements and notices and such other advertisements of gen­
eral interest to the tax payers as the auditor, treasurer, probate ju"clge, or 
commissioners may deem proper, shall be published in two newspapers of op­
posite politics at the county seat if there be two such papers published thereat, 
and in counties having cities of 8,000 population or more, not the county seat, 
publication shall be made in two newspapers of opposite politics in such city. 

Question 1. ~fay the county commissioners in their discretion advertise 
the sale of county bonds in two newspapers of opposite politics in a city of 
8,000 population, not the county seat of the county? 


