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"An owner of land, adjacent to a line or partition fence, shall keep all 
brush, briers, thistles, or other noxious weeds out in the fence corners and a 
strip four feet wide on his side along the line of a partition fence, but this 
section shall not affect the planting of vines or trees for use." 
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Section 5943, General Code, provides that if the owner of land refuses to comply 
with the provisions of Section 5942, the township trustees upon giving notice shall 
view the premises and if satisfied that there is cause for complaint may let the work 
to the lowest bidder or by entering into a private contract. 

Section 5944, General Code, provides that the cost of the work ordered by the 
township trustees is to be placed upon the tax duplicate by the auditor and collected 
as other taxes. 

Brush is defined in Webster's New International Dictionary as "A thicket of 
shrubs or small trees"; brier is defined as "A group or mass of brier brushes"; and 
thicket is defined as "A dense growth of shrubbery". 

You will note that the definition of the word "brush" includes small trees. It 
appears from the reading of the last sentence of Section 5942, that is: "but this section 
shall not affect the planting of vines or trees for use," that the Legislature contem­
plated that the provisions of this section should apply to small trees such as are in­
cluded within the meaning of the word ''brush". 

I do not believe, however, that trees such as you have described in your letter, 
being three or four inches in diameter, can be construed as brush and therefore are 
not included within the meaning of the terms of Section 5942. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that under the provisions 
of Section 5942, General Code, the owner of land adjacent to a line or partition fence 
is required to cut only such smal! trees as come within the meaning of the term 
"brush" as used in this section. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CREATION OF NEW TOWNSHIP-WITHIN LIMITS OF VILLAGE SITU­
ATED IN A TOWNSHIP-JUSTICE OF PEACE OF ORIGINAL TOWN­
SHIP MAY HOLD CIVIL, BUT NOT CRIMINAL, COURT IN NEW 
TOWNSHIP. 

SYLLABUS: 
1. When a justice of the peace is elected in a township and subsequently a new 

township is created withi1~ the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may not hold civil court in the new tow1zship but must confine his juris­
diction to the tow1zship for which he was elected. 

2. When a justice of tlze peace is elected in a township and subsequently a new 
township is created within the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may hold criminal court i11 the new township as well as in the towllship 
for which he was elected. 

CoLUMBUS, OHIO, February 24, 1930. 

Bureau of Inspection ·and Supervision of Public 0 /]ices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your recent communication, as follows: 
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"\Ve are enclosing herewith letter received from Justice of the Peace 
Edward \V. :\lcGraw of Fairview Township, Cuyahoga County, relative to 
the jurisdiction of th( justice of the peace originally elected for Goldwood 
Township, after the separation as set forth in his letter. 

You are respectfully requested to furni~h this department with your 
opinion as to the jurisdiction of such justice." 

The letter enclosed with your communication reads as follows: 

"In 1925 a justice of the peace was duly elected for Goldwood Town­
ship, of which Fairview Village and Parkview Village were a part. 

Sometime after this election, the portion of Goldwood Township within 
the limits of Fairview Village became a separate township under the name of 
Fairview Township, but the balance in Parkview Village still exists as Gold­
wood Township. 

Now, after the detachmen~ of the portion of Goldwood Township (known 
as Fairview Township), was the Justice of the Peace, originally elected for 
Goldwood Township, still authorized to hold court in Fairview Township, or 
was he obliged to confine the holding of his court to the limits of Goldwood 
Township after the separation as above set forth?" 

By force of the amendments to the Ohio Constitution effective January 1, 1913, 
the office of justice of the peace then ceased to be a constitutional office. Acting under 
the authority conferred upon it by Section I, Article IV of the Constitution, as amended 
in 1912, to establish courts inferior to the Court of Appeals, the General Assembly on 
April 18, 1913, enacted Section 1711-1, General Code (103 0. L. 214) which is as 
follows: 

"That there be and is hereby established in each of the several townships 
in the several counties of the State of Ohio, except townships in which a court 
other than a mayor's court now· exists or may hereafter be created having 
jurisdiction of all cases of which justices of the peace have or may have juris­
diction, the office of justice of the peace. 

The jurisdiction, powers and duties of said office, and the number of 
justices of the peace in each such township shall be the same as was provided 
by the laws in force on September 3, 1912. All laws and parts of laws in 
force on said date, in any manner regulating such powers and duties, fixing 
such jurisdiction or 1•ertaining to such offense or the incumbents thereof are 
hereby declared to be and remain in force until specifically amended or re­
pealed, the same as if herein fully re-enacted. 

This act shall take effect at the earliest period provided by law." 

From the provisio:Js of the above section, it is quite evident that the jurisdiction 
of justices of the peace is not affected by the change from a constitutional to a statu­
tory office, and such justices are still governed by those laws in force on September 3, 
1912, which have not since been rtpealed. 

Section 10223, General Code, providing for the jurisdiction in general, of justices 
of the peace, reads as follows: 

"Unless otherwise directed by law, the jurisdiction of justices of the peace 
in civil cases, is limit·~d to the township wherein they have been elected, and 
wherein they reside. Xo justice of the peace shall hold court outside of the 
limits of the township for which he was elected." 
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In the case of the K. B. Compcmy vs. Clzarles Brenner, et al .. 11 K. P. (X. S.) 657, 
it was held that the provision o: Section 582 Revised Statutes (now General Code 
Section 10223, supra) prO\·iding that no justice of the peace shall hold court outside 
the township for which he was elected, is in civil actions mandatory. To the same 
effect, see the case of Bucilli vs. Hoffmall, 8 0. A., 85, at page 87. 

The facts in the matter which you present show that a new township was created 
out of part of an existing township. Although you do not so state, I assume that 
the justice of the peace elected in Goldwood Township did not reside in Fairview 
Village either before or after the creation of the uew township. Section 1712, Gen­
eral Code, is applicable to your facts, and provides as follows: 

"\Vhen a new township is created, the Court of Common Pleas of the 
county shall determine on the number of justices of the peace therefor and the 
clay .:>f their election. The clerk of the court shall transmit a copy of such pro­
ceedings to the trustees of the township, who shall immediately give notice to 
the electors to elect such j nstices in the manner hereinafter provided. If there 
are no trustees of the township, the clerk shaH give notice of such election 
not less than ten clays nor more than fifteen clays prior thereto by causing ad­
vertisements of the time and place of tbe holding thereof to be posted in three 
public places in such township.'' 

From the above section, it would seem that even if the justice of the peace of 
Golclwoocl Township resided in Fairview Village at the time of, and after the creation 
of the township, he would have no authority to act as justice of the peace of the new 
township (Fairview); however he would continue to have jurisdiction in Golclwoocl 
Township by establishing his residence therein within a reasonable time. The Com­
mon Pleas Court of Cuyahoga County, on the creation of the new township un­
doubtedly determined the number of justices of the peace for said township, and 
thereupon such justices were elected for the new township in tie manner provided 
in the above section. This construction is borne out by a former holding of this office 
in an analogous situation, to the one which you now present. Said holding is to be 
found in an opinion addressed to your Bureau under date of April 23, 1928, and re­
ported in the Opinions of the Attorney General for 1928, Vol. II, page 984. The 
syilabus of that opinion held as follows: 

"vVhere the county commissioners of a county, acting under the pro­
visions of Section 3249, General Code, create a new township out of that part 
of the territory of an existing township i!/,cluded within the limits of a munici­
pal corporation therein, duly elected and qualified justices of the peace of such 
existing township, residing in such municipal corporation do not become jus­
tices of the peace of the new township. They continue to be justices of the 
peace of the prior existing township in and for which they were elected, and 
they may perform the duties and exercise the jurisdic:ion of their respective 
offices therein, provided they establish their residences within such township 
within a reasonable time after the creation of the new township. If they do 
not establish their residences in said prior existing township within a reason­
able time, vacancies will be created in said offices which the trustees of such 
township will be authorized to fill." 

The direct question presented here is, must the justice ·of the peace elected for 
Goldwood Township confine the holding of his court to that portion of the township 
remaining after the new township (Fairview) was formed? The discussion hitherto 
clearly shows that with respect to civil cases the allS\\'er is in the affirmative; however, 

5uch is not the case in reg~.rcl to criminal cases. 
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Section 13422-2, General Code, which is Section 2 of Chapter 1, of the new crim­
ir.al code, effective July 21, 1929, provides as follows: 

"A justice of the peace shall be a conservator of the peace and have juris­
diction in criminal cases throughout the county in which he is elected and 
where he resides, on view or on sworn complaint, to cause a person, charged 
with the commission of a felony or misdemeanor, to be arrested and brought 
before himself or ano:her justice of the peace, and, if such person is brought 
before him, to inquire into the complaint and either discharge or recognize 
him to be and appear before the proper court at the time named in such recog­
nizance or otherwise_ dispose of the complaint as provided by law. He also may 
hear complaints of the peace and issue search warrants." 

It appears from the above section, which reads exactly the same as former Sec­
tion 13422, General Code, that a justice has jurisdiction in criminal cases throughout 
the county in which he is elected, and resides. 

In the case of Steele vs. Karb, Sheriff, 78 0. S., 376, it was held as disclosed by 
the syllabus, as follows: 

"Under the provisions of Section 610, Revised Statutes, (subsequently 
G. C. 13422) a justice of the peace has 'jurisdiction in criminal cases through­
out the county in which he is elected and where he resides,' and his authority to 
hear and dispose of a criminal case in the manner prescribed by the statute, 
is not limited to the township for which he is elected and where he resides." 
(Matter in parenthesis the writer's.) 

After quoting Section 610, Hevised Statutes, which read substantially the same 
then as now, Chief Justice Price, who wrote the opinion of the court, at page 380 used 
1 he following language : 

"As to the territorial jurisdiction the above is like that conferred by 
'An act defining the ;JOWers and duties of justices of the peace and constables 
in criminal cases,' which passed l\Iarch 27, 1837, and took effect July 4, 1837. 
See S. & C. Statutes, p. 810. There it is said: 'Every justice of the peace shall 
have jurisdiction in criminal cases throughout the county in which he was 
elected, and where he shall reside. And he shall be a conservator of the 
peace therein * * * .' So it is, that the territorial extent of his jurisdic­
tion has been of long standing in cri~inal cases, and then as now his warrant 
may command the ministerial officer to arrest the accused party and bring him 
before the issuing justice, or some other in the county. Then as now he was 
a conservator of the peace throughout the county, There is no limitation as 
to where the examination or trial shall be held. Ko court house or fixed 
place of holding court is providecl for such officers as a general rule, and if the 
magistrate has jurisdiction of criminal cases throughout the county, he has 
jurisdiction of an offense or crime committed in any township in the county 
'in which he is elected and whet·e he resides.' And on view or on sworn 
complaint while in any township, Section 610, supra, makes it the duty of the 
justice 'to cause every person charged with the commission of a felony or mis­
demeanor to be arrested and brought before himself or some other justice,' 
et cetera. 

In case such a magistrate, per chance or per purpose, is abroad from 
his own township, but in the county where 'he is elected and resides,' on view 
of the commission of a crime, he may cause the arrest of the perpetrator on 
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such view, or on sworn complaint, and that he be brought before himself or 
some other justice of the peace. ~lust the magistrate return to the confines 
of his own township in order to try the accused party? The crime was com­
mitted in the county, but outside of the township where the magistrate resides 
and where he was elected. Clearly he has jurisdiction over the crime or of­
fense, because it was commi:ted in his county, and it is equally clear that he 
can cause the arrest while outside of his own township but within the county. 
Having jurisdiction of the offense throughout the county and the right to 
cause the arrest in the township where the same was committed, it seems 
reasonable that the trial, if one is had, or the plea of guilty taken, if such plea 
is offered, may be had or taken in the same township, and that having taken 
jurisdiction of both the offense and the offender, the justice may there deter­
mine the case. Unle3s the s:atute requires it, it would be in the discretion 
of the justice to try the accused in the township where the offense was com­
mitted and the arrest made, or to return to and open court in his own town­
ship. The statute does not forbid him holding the trial outside of his own 
township. Having jurisdiction of crimes throughout the county, he may hear 
and determine as to them in any township in the county." 
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See also the case of Stiess vs. The State of Ohio, 103 0. S. 33, which approves 
the case of Steele vs. Karb, supra. At page 44 of that volume, Chief Justice Marshall 
used the following pertinent language: 

''No provision is made by statute that police justices may only hold court 
within the limits of the township for which they were appointed, but on the 
contrary it is provided that thty may have jurisdiction in misdemeanor prose­
cutions co-extensive with tht county in which the village is located. The 
Legislature having placed a limitation upon the location where a justice of 
the peace may hold court in civil cases, it will be presumed that the legislative 
intent on this subject was exhausted and that it was not intended to place a like 
limitation in criminal cases. This rule was followed in the case of Steele vs. 
Karb, Sheriff, 78 Ohio St., 376." 

By way of specific answer to your question, I am of the opinion that: 
1. ·when a justice of the peace is elected in a township and ·subsequently a new 

township is created within the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may not hold civil court in the new township but must confine his juris­
diction to the township for which he was elected. 

2. When a justice oi the pe:~ce is elected in a township and subsequently a new 
township is created within the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may hold criminal court in the new township as well as in the township 
for which he was elected. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General 


