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is no statute or procedure whereby the superintendent of the Longview Hospital 
can convey or return to the proper authorities of the committing county a person 
.1ccused of a crime who is restored to reason, so that the accused can be tried 
as required by Section 13441-2. 

However, it must be borne in mind that the discharge of a person from 
a hospital for the insane, who has been committed thereto before trial by vi&tne 
of the provisions of Section 13441-2, by the superintendent of such insti­
tution, on the failure of the proper authorities to take the accu!ed into custody 
is not a bar to the prosecution of that person on the criminal charge pending at 
the time the accused was committed to a hospital for the insane. 

Specifically answering your second question, I am of the opinion that a person 
committed to Longview Hospital by virtue of the provisions of Section 13441-2, 
General Code, on being restored to reason, is entitled to his discharge from said 
hospital by the superintendent of that institution when the proper authorities of 
the committing county fail or neglect within a reasonable time to take the accused 
into custody after being notified by the superintendent of that institution that 
the accuse(! has been restored to reason. 

Respectfully, 
GILBERT T;lETTMAN. 

A ttonu:}' General. 
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LIGHTING-ASSElv[]3LY HALLS NEED NO OTHER ILLUMINATION 
THAN ELECTRIC CURRENT. 

SYLLABUS: 
The language of sections 12600-35 and 12600-67, General Code, does not 

require that provision be made for artificial illumination in buildings containing 
auditorimns or assembly halls other than that created b}' the use of electric wrrent. 

CoLUMBUs, OHio, December 14, 1932. 

HoN. T. A. EDMONDSON, Director, Department of Industrial Relations, C olumbu.s, 
Ohio. 

DEAR SrR :-This will acknowledge receipt of a request for my opinion from 
Edgar W. Brill, Chief of the Division of Factory and Building Inspection in 
your department, which reads in pat:t as follows: 

"Under 'Theaters and Assembly Halls,' Section 12600-35 takes up the 
electrical work and lighting. One paragraph specifies that lights in ccrt;in 
named localities 'shall remain lighted.' 

Under 'School Buildings,' Section 12600-67 considers ciectric lighting 
and states certain places 'shall be adequately lighted at all times when 
the building is occupi~d after dark.' 

It is desired to have your opinion as to what is the meaning or intent 
of the words 'r~main lighted' and 'lighted at all times' with the accom­
panying context. 

The question has been put up to me. As far as I know, no effort 
has been made by my predecessor to have provision made against darkness 
in the specified places on failure of the normal electric current while 
the building is occupied." 
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Section 12600-35, General Code, reads in part : 

"All materials and installations shall be in strict accordance with 
the National Board of Fire Underwriters 1923 National Electric Code. 

* * * * * * * * * * * * 
Every portion of the theater or assembly hall used or occupied by 

the public including all courts, passageways, corridors, stairways, exits 
and outlets•from the building to streets, alleys or other public ground and 
necessary means of egress for performers and stage employes shall be 
adequately lighted during each. performance and shall remain lighted 
until the entire audience has left the premises." 

Section 12600-35 provides that buildings containing auditoriums or assembly 
halls may be lighted by the use of electricity. The illumination necessary to keep 
certain parts and portions of such buildings "adequately lighted" during each 
performance and which must "remain lighted" until the entire audience has 
left the premises is that created by the use of electric current. There is no 
language in that section which requires that artificial illumination, other than 
that furnished by the use of electric current, shall be provided in order that 
there always may be light at such specified parts and portions of such buildings. 
Jn order always to have artificial illumination at the required parts and portions 
of buildings containing auditoriums and assembly halls, it would be necessary 
that an ·illuminant or a method of illuminati-on, other than that provided by 
electric current, be available. The legislature, in the enactment of Section 12600-35, 
did not provide against an emergency such as would be created by the failure 
of the electric current or electric lighting system while a performance was being 
given in a building containing an auditorium or an assembly hall. Thus, the 
phrases "shall be adequately lighted" and "shall remain lighted" contained in 
Section 12600-35 cannot be construed as requiring that artificial illumination other 
than that furnished by electric current shall be available so that the same may 
be used in case there should be a failure, for any reason, of the electric current. 

Section 12600-67, General Code, reads in part as follows: 

"An electric lighting system if used shall be installed as follows: 
* * * * * * * * * * * * 

All stairways, corridors, passageways, hallways and other parts 
of. the building used as a means of ingress or egress shall be adequately 
lighted by artificial light at all times when the building is occupied after 
dark. Such lights shall be controlled by switches accessible only to those in 
authority." 

The phrase "adequately lighted by artificial light at all times when the 
building is occupied after clark" has reference to artificial illumination create•! 
by the usc of electric current. This conclusion finds support by virtue of the fact 
that the entire section relates to the installation of an electric lighting system. 
The first sentence of the section reads that "An electric lighting system if us.::d 
shall be installed" as thereinafter provided. The phrase in question in section 
12600-67 docs not mean that artificial illumination must be provided for by means 
other than that of electric current, even though an emergency may arise by reason 
of either the failure of the electric current or the electric lighting system. In 
other words, the language of that section does not require the installation of an 
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independent and different method or means of illumination in order that the same 
may be available in case the electric current used to furnish light should become 
unavailable. 

I am therefore of the opinion that the language of sections 12600-35 and 
12600-67, General Code, does not require that provision be made for artificial 
illumination in buildings ·containing auditorium or assembly halls other than that 
created by the use of electric current. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Ge1ura/. 

BURIAL EXPENSES-INDIGENT PERSON OF COUNTY TUBERCULOS!S 
SANITORIUM-PAID BY COUNTY FROM GENERAL FUND­
WHERE PATIENT DIES AWAY FROM HOSPITAL, PAID BY SUB­
DIVISION OF LEGAL RESIDENCE. 

SYLLABUS: 
1. It is the duty of a board of county commissioners to pay the burial expenses 

of a charge of the coltnly committed by the proper county officers to a county 
l11berculosis sanitorium and pay the same from the county tuberculosis sanitorium 
maintenance appropriation item in the general fund. 

2. The expenses of the burial of an indigent person who has been treated 
or cared for in a cotmty sanitorimn and who was afterwards removed from the 
sanitorium, should be paid by the township, village or city in which such decedent 
had a legal residence. 

3. The burial expenses of an indigent person afflicted "<t•ith tuberculosis, who 
was not an inmate of a county tuberculosis sanitorium, but who was gi1•en honte 
treatment, should be paid by the township, city or village of his legal residence. If 
such per,son's legal residence was a township, such expenses should be paid from 
the poor fund if a levy has been made for such purpose-otherwise, from the gen­
eral fund. If such person's legal residence was in a municipal corporation, then 
such expenses should be paid from the general fund of the municipality. 

CoLuMBUS, Omo, December 14, 1932. 

HoN. PAUL V. WADDELL, Prosecuting Attorney, St. Clairsville, Ohio. 

DEAR Sm:-Your recent request for opinion reads: 

"What subdivision should pay the expenses of burial of an indigent 
person who died in a Cot111ty Tubercular Sanitorium? 

Further, who should pay the expenses of burial of an indigent per­
son who has been treated and cared for in a County Tubercular Sani­
torium, but whose death occurred at decedent's own home, after being 
removed from the sanitorium? In your opinion we would appreciate 
your statement as to from what fund payment should be made. 

In your opinion dated June 2, 1927, you ruled that an indigent 
person who died in a County Tubercular Sanitorium should be buried 
and expenses paid in the same manner as if a person died while an in-


