
ATTORNEY GENERAL. 1531 

859. 

APPROVAL, BONDS OF VILLAGE OF NEW BOSTON, SCIOTO COUNTY, 
$120,000.00. 

CoLUMBus, OHIO, August 12, 1927. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

860. 

APPROVAL, NOTE OF SUNSBURY RURAL SCHOOL DISTRICT, MONROE 
COUNTY, $3,456.00. 

CoLUMBUS, OHIO, August 12, 1927. 

Retirement Board, State Teachers' Retirement System, Columbus, Ohio. 

861. 

APPROVAL, BONDS OF WOOD COUNTY, $14,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, August 13, 1927. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

862. 

CHILDREN'S HOME-FURNISHING OF HOME-DUTY OF COUNTY 
• COMMISSIONERS-DUTY OF BUILDING COMMISSION. 

SYLLABUS: 

Where a 11ew county childret~'s home is being erected and it is intmded by tlze 
proper county authorities to use all or a part of the funds derived from the sale of 
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the old children's home to Pay the cost of equipping the new children's home, the 
board of county commissioners should make the necessary appropriation from the 
funds to be so used in sttch amount as it deems proper, and the building commission, 
appointed by the judge of the Court of Common Pleas under Sectio1~ 2333, General 
Code, should, after adopting. plans, specifications and estimates, proceed to i1wite 
bids and award c01~tracts for furnishing the home as prescribed by Section 2338 and 
related sections of the General Code. 

CoLUMBUS, Ouro, August 15, 1927. 

HoN. RALPH E. HosKOT, Prosecuti11g Attorney, Dayton, Ohio. 

DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of your letter requesting my opinion on 
the following statement of facts: 

"Montgomery County is constructing a new Children's Home which 
is about completed. The bond issue for the erection of this home was in 
the sum oi $400,000.00 voted by the people. This amount is being used in 
the construction, including, of course, heating, lighting, ventilating, sewerage, 
and site improvement. 

The old Childrc;n.'s Home located on Summit Street will be abandoned 
and sold. It has been the intention that the money derived from the sale of 
the old Children's Home should be used in furnishing and equipping a new 
Children's Home or at least so much of the proceeds thereof as is necessary 
for that purpose. The new home will soon be ready for the equipment. 
However, the question has arisen as to who has the authority to equip the 
home out of the proceeds of the sale of the old home and I am requesting 
your advice in this matter. 

Section 2333, etc., G. C., provides for the appointment of a building 
commission, which has been done, and they are erecting the new Children's 
Home. The question has arisen as to whether or not this building com­
mission or the County Commissioners should equip the home out of the 
proceeds of the sale of the old home. 

Section 2338, G. C., provides that after adopting plans, etc., the Com­
missioners shall invite bids and award contracts for the building and for 
furnishing, etc. However, Section 2447, G. C., provides that the County 
Commissioners may sell real estate belonging to the county and not needed 
for public use and may place the proceeds of the sale of such county property 
in a separate fund to be used only for the construction, equipment, etc., 
of other county buildings. 

Apparently the County Commissioners are the only body authorized to 
sell the old Children's home property and the proceeds thereof may be placed 
in separate fund for equipment. If the County Commissioners should place 
proceeds of such sale in a Children's Home equipment fund, would the 
building commission have authority to use the same in ·equipping the home 
or does that authority remain with the County Commissioners. 

A further question has been made as to whether or not the trustees of 
the home by any of the provisions of Section 3077, etc., of the General Code, 
have the authority to expend the money for such equipment." 

In compliance with my request for additional information, you submit the 
following: 
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"The item of furnishing and equipping the new building was not con­
sidered a part of the resolution determining to erect a new children's home 
and submitted it to a vote of the people. In certifying the matter to the 
Auditor and his certificate back to the County Commissioners there was 
no provision made for estimated life of furnishings for the new children's 
home. The resolution and certificate simply certified an estimated amount 
of $350,000.00 for erecting and constructing the buildings and $50,000.00 
for acquiring a site. 

In answer to your second inquiry as to what was submitted to the 
voters, I am enclosing herewith a copy of the ballot which speaks for itself. 

Answering your third question as to whether or not the county com­
missioners before the building commission let the contract for the erection 
of the new home appropriated any funds for the purpose of furnishing and 
equipping a new home, I must answer that no such appropriation was made 
at that time or at any time of the fund voted for the new children's home. 
There was the intention that the proceeds of the sale of the old home be 
used for furnishing and equipping purposes." 

It appears from your letter and copy of ballot used that the county commis­
sioners in taking the initial steps for the erection of a new children's home, intended 
to use the $400,000.00 bond issue to acquire a site and to construct thereon a modern 
children's home and that the board proceeded to do so by operating through a 
building commission as prescribed by Section 2333, General Code, which reads : 

"When the county commissioners have determined to erect a court house 
or other county building, at a cost to exceed twenty-five thousand dollars, 
they shall submit the question of issuing bonds of the county therefor to 
vote of the electors thereof. If determined in the affirmative, within thirty 
days thereafter, the county commissioners shall apply to the judge of a 
court of common pleas of the county who shall appoint four suitable and 
competent free holder electors of the county, who shall in connection with 
the county commissioners constitute a building commission and serve until 
its completion. Not more than two ·of such appointees shalt be of the same 
political party." 

The related sections following Section 2333, General Code, provide that the 
persons appointed to serve on the building commission shall take an oath of office 
and make provision for the payment of their compensation. Power is given to 
the commission to adopt plans, specifications and estimates, and to invite bids and 
award contracts for the ·erection, furnishing, lighting and ventilating county buildings. 

Section 2447, General Code, reads as follows: 

"If, in their opinion, the interests of the county so require, the commis­
sioners may sell any real estate belonging to the-county, and not needed for 
public use; and, in case of the sale of such real estate not used for county 
purposes, the proceeds of such sale or such parts thereof as the board of 
commissioners may designate may be placed by the commissioners in a 
separate fund to be used only for the construction, equipment, maintenance 
or repair of other county buildings, and the provisions of Section 5638 of 
the General Code shall not apply to appropriations or expenditures of said 
fund." 
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In an opinion of the Attorney General, reported in Opinions, Attorney General, 
1917, Vol. 1, p. 536, the provisions of Section 2447, General Code, were construed in 
commection with the legality of a proposed sale of a children's home, and the 
use of the proceeds thereof to construct a new home, and among other things the 
following was held : 

"It will be noted that under the prov1s1ons of this section the county 
commissioners may set aside all the proceeds realized from the sale, or any 
part thereof, in a separate fund. It further provides that the moneys in 
this fund shall be used only for the construction, equipment, maintenance qr 
repair of other county buildings. And it further provides that the provisions 
of Section 5638, G. C., shall not apply to appropriations or expenditures of 
said fund. ' 

. From the prov1s1ons of this section the county commissioners can 
easily take care of the matter of providing for the construction, equipment, 
maintenance and repair of the necessary buildings to be erected for the 
county children's home. They will simply have to create a fund out of the 
proceeds of the sale of the present site and place a sufficient amount in 
said fund to take care of the construction and equipment of the necessary 
buildings. This money then can be appropriated by the county commis­
sioners without any reference to the provi~ions of Section 5638, G. C., and 
therefore without any necessity of submitting the proposition, as to the wis­
dom of the expenditure, to the voters of the county." 

Section 5638, referred to in the above opinion, is a limitation on the power of 
county commissioners to levy taxes, appropriate money or issue bonds for the pur­
pose of building county buiidings and reads as follows: 

"The county commission·ers shall not levy a tax, appropriate money 
or issue bonds for the purpose of building county buildings, purchasing sites 
therefor, or for land for infirmary purposes, the expenses of which will 
exceed $15,000.00, except in case of casualty, and as hereinafter provided; 
or for building a county bridge, the expense of which will exceed $18,000.00, 
except in case of casualty, and as hereinafter provided; or enlarge, repair, 
improve or rebuild a public county building, the entire cost of which 
expenditure will exceed $10,000.00; without first submitting to the voters 
of the county, the question as to the policy of making such expenditure." 

You state that the intention of the county commissioners has been and is now 
to sell the old children's home, and from the proceeds of the sale thereof set apart 
such a sum as may be necessary to furnish and equip the new children's home. 
The question is, after selling the old home, should the county commissioners take 
charge of the furnishing and equipping of the new building and enter into the 
necessary contracts and pay out the money, or should the building commission· 
do it? Or, in case neither can lawfully do so, may the trustees of the children's 
home lawfully do so? The answer to your ·question is found in the provi"sions 
of the statutes pertaining to the appointment of the building commission and 
designating the powers and duties of the commission. 

Section 2338 of the General Code provides : 

"After adopting plans, specifications and estimates, the commission 
shall invite bids and award contracts fnr the building and jumishi11g, 
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heating, lighting and ventilating it, and for the sewerage thereof. Until the 
building is completed and accepted, by the building commission, it may deter­
mine all questions connected therewith, and shall be governed by the 
provisions of this chapter relating to the erection of public buildings of 
the county." (Italics the writer's.) 

It should be noted that Section 2333, supra, provides, among other things, that 
the four free holder electors appointed shall in connection with the county com­
missioners "constitute a building commission and- serve until its completion", and 
that Section 2338, supra, contains the provision that "until the building is com­
pleted and accepted by the building commission, it may determine all questions 
connected therewith." 

In the case of Mackenzie et al., vs. The State, 76 0. S. 369, in construing the 
sections of the statute here under consideration, the Supreme Court, speaking 
through Judge Davis, who wrote the opinion, at page 372, said as follows: 

"It seems to cover, and to confer upon the building commission, in 
general terms, every phase of power and duty which is conferred upon 
the county commissioners, and more." 

At page 374 of the opinion it is said: 

"* * * the general assembly, perhaps believing that proceedings under 
the existing statutes had not always worked out the best results for the 
public, no doubt had it in mind to try a scheme of putting the whole 
matter within the control of a building commission of the highest attain­
able character and efficiency, whose experience and known integrity to­
gether with the usual requirements of an oath and a bond, and restric­
tions as to the payment of money, and as to full and accurate record of 
all proceedings, would sufficiently safeguard the public interests." 

The object and purpose of the legislature in ·enacting the statutes authorizing 
and directing the appointment of a building commission is forcibly pointed out 
in the above case. The county commissioners have the duty imposed upon them 
by law to take the necessary and proper steps to provide the funds. The funds 
necessary to pay for the cost of the completed home may lawfully be obtained 
by the county commissioners from different sources and duly appropriated and 
set aside for use in constructing the new home. After they have done so, how­
ever, I am of the opinion that, save and except functioning as members of the 
building commission, they have no independent power or authority to expend 
the money in the building, furnishing and equipping of the new home. To do 

. so would be in direct conflict with the express provisions of Section 2338, General 
Code, which says "the commission shall invite bids and award contracts for the 
building and furnishing, heating, lighting and ventilating it", and would mani­
festly defeat the purpose of having a "building commission". 

You invite my attention to the provisions of Sections 3077, et seq., General 
Code, and ask if the trustees of the children's home have authority to expend 
the money for such equipment. I find no authority given to the trustees of a 
children's home in any of the sections to do so. 

In addition to what has heretofore been said, I desire to direct your atten­
tion to an opinion of my predecessor, in which I concur, reported in Opinions, 
Attorney General, 1926, page 215, in which it is held that while a building com­
mission may use funds derived from sources other than taxation, such for 

24-A. G.-Vol. II. 
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example as proceeds from the sale of county buildings by the county commis­
sioners and may use funds transferred by the commissioners from other public 
funds, yet the members of the commission appointed by the Common Pleas Court 
may not lawfully be paid compensation computed on sums expended, which were 
not derived from sources of taxation, or from the sale of bonds for the purpose 
of constructing the building. 

Specifically answering your question it is my opinion that where a new county 
children's home is being erected and it is intended by the proper county authori­
ties to use all or a part of the funds derived from the sale of the old children's 
home, the board of county commissioners should make the necessary appropria­
ltion from the funds to be so used in such amount as it deems proper, and the 
building commission, appointed by the judge of the Court of Common Pleas 
under Section 2333, General Code, should, after adopting plans, specifications 
and estimates, proceed to invite bids and award contracts for furnishing the 
home as prescribed by Section 2338 and related sections of the General Code. 

863. 

Respectfully, 
EowARD C. TuRNER, 

Attorney Gmeral. 

DANCE-PUBLIC AND PRIVATE-LICENSE. 

SYLLABUS: 

1. Wlhether or not dances given within or without municipalities are public 
dances is a m.ixed question of law and fact, and it~ the decisim~ of such ques­
tion, the fact of financial profit to an individual or group would be determina­
tive in most cases. Upon prosecution for giving public dances without first secur­
ing a perm1t therefor (Sections 13393 and 13393-2, General Code), the question of 
whether or not the dance is a public one is one for the determination of the jury 
under proper instructions of the court. Whether or not prosecutions should be 
ittStituted for failure to secure permits before giving public dances is for the de­
termination of the local authorities charged with the dut~,. of enforcing the law 
and interested oitizens, whose right and duty with respect to the institutio1~ of 
prosecutions for failure to secure permits before giving public dances, are the 
same as that with respect to prosecutions for other offenses. 

2. In determining whether or not a dance is a public dance or a dance given 
under the auspices of a bona fide social club as a private dancing party con­
sideration shottld be given to the organization of the club, the bona fide limita­
tiOIJ 011 its membership, the attmdants of the dance, who, if anyone, stauds to 
profit or lose thereby, and in short, the good or bad faith of the promoters of 
the party in complying with or attempting to evade the law. 

CoLUMBUs, Oaro, August 15, 1927. 

HoN. FRANK WIEDEMANN, Prosecuting Attorney, Marion, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your communication as follows: 

"The Crystal Lake Park Amusement Company owns among other amuse­
ment devices a dance pavilion. The dance pavilion is leased to a club 


